Szegedi mozgalom segíti a határon dolgozókat

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

no_mozgalom001kf

Csütörtökön tartott sajtótájékoztatót a Segíts a mieinken mozgalom, amelynek célja, hogy segítse a határvédelemben részt vevőket.

Mint azt Szalai Edit, a Segíts a mieinken mozgalom alapítója elmondta, utazási irodájának köszönhetően rengeteg tapasztalatot gyűjtött a határokon történt dolgokról a migránsválság kirobbanása óta, ez volt az egyik motiváció, amiért létrehozták mozgalmukat. Kitért rá, nap mint nap kap segítség és információkérő telefonokat. A migránsok több segítséget (ételt és ellátást) kapnak a magyar határon, miközben az ott dolgozó férfiak nem számíthatnak ezekre, ezért a sok esetben a családjuktól hosszú időt távol töltő embereket segítené a mozgalom minden lehetséges formában. Ahogy Szalai Edit fogalmazott, ebben főképp az érintett nők segíthetnek, ugyanakkor a migránsválság nem csak őket, hanem egész Magyarországot és Európát befolyásolhatja. Hazánk jól kezeli a határokon kialakult helyzetet, ez pedig azoknak az embereknek köszönhető, akik ott végzik szolgálatukat, ezért minden elérhető módon segítené őket a mozgalom a folytatásban. Először egy kétoldalú kommunikációs csatornát hoznak létre, amelyet a közösségi oldalon használhatnak azok, akik segíteni szeretnének – itt egyúttal felmérnék azt is, mire lenne szükségük a határon szolgálatot teljesítő embereknek.

A Segíts a mieinken mozgalom hosszú távra tervez, a jövőben a hadseregnél is hasonló módon segítkezne, amennyiben a migránsválság egyszer véget érne.

Default thumbnail
Előző sztori

Jogerős Toroczkai László pénzbüntetése az IMF elleni demonstráció miatt

Default thumbnail
Következő sztori

Elfogtak három kábítószer-kereskedőt Budapesten

Legutóbbi hasonló cikkek