Írjon nekünk

Sport

Squash: országos bajnokságot rendeznek Szegeden

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

HajnalCsokasi

A Squash Club Szabadidőközpontban rendezik meg április 22-én és 23-án, szombaton és vasárnap Szegeden a 2017-es HungaroSun XXIX. egyéni országos squashbajnokságot. A férfiaknál 32-es, a nőknél 16-os főtáblán küzdenek az érmekért a játékosok. A program mindkét nap 10 órakor indul, az elődöntők, a bronzmeccsek és a döntők vasárnap lesznek.

A tavalyi férfi fináléban a legutóbbi 13 bajnokságot megnyerő Krajcsák Márk Farkas Balázst győzte le, míg a nőknél szegedi házidöntőt rendeztek: Hajnal Helga nyert Csókási Gabriella előtt. Mindkét nemnél elképzelhető idén is ez a párosítás.

A női mezőnyben Hajnal és Csókási mellett Laskai Vanda és Harmath Eszter képviseli a szegedi Vidux Tisza Squash SE-t, a férfiaknál Farkas Balázs, Sebők Benedek, Vas Máté, Hoffmann Péter, Kiss Dániel, Takács Bence és Takács Benedek jutott a főtáblára a Viduxból, a szintén szegedi Marostő SE-t pedig Kohlrusz Balázs képviseli.

Az országos bajnokság honlapján további információk is elérhetők a versenyről, a férfiak ágrajza itt található, a nők ágrajza pedig itt érhető el. Mindkettő folyamatosan frissül majd az eredményekkel az ob ideje alatt.

Hajnal Helga (Vidux Tisza Squash SE), női címvédő, ötszörös bajnok: “A tavalyi versenytől eltérően most több időm volt készülni, hónapok óta rendszeresen edzek, az utóbbi hetekben pedig kondizni is elkezdtem. Szeretném megvédeni a címemet, de az elsődleges cél ugyanaz, mint tavaly: hogy érezzem jól magam, élvezzem a játékot.”

Csókási Gabriella (Vidux Tisza Squash SE), tavalyi ezüstérmes, 2015-ös bajnok: “Jobb formában érzem magam, mint tavaly: akkor kevesebb időm volt felkészülni, most viszont hamarabb elkezdtem. Edzőhöz nem járok, inkább kardiózom, és többet játszom. Nagyon feldob, hogy ismét a Squash Club Szabadidőközpontban lesz az esemény: már jelezték a drukkereim, hogy kijönnek megnézni, és kiszurkolják az aranyat.”

Farkas Balázs (Vidux Tisza Squash SE, Squashberek Sportegyesület), tavalyi ezüstérmes: “A tavalyi országos bajnoksághoz képest idén szeretnék még jobban teljesíteni. Az a cél, hogy legyőzzem Krajcsák Márkot, de ha nem sikerül, az sem tragédia. A tatabányai klub tíz éves korom óta az életem része, de imádom a szegedieket is, a srácokkal jó közösséget alkotunk – fogalmazott Farkas, aki a tatabányai Squashberek Sportegyesület sportolója, ám az idei csapatbajnokságban a Vidux Tisza Squash SE-vel szerzett ezüstérmet.”

Takács Benedek (Vidux Tisza Squash SE), aki 14 évesen a férfi főtábla legfiatalabb tagja: “Nem számítottam rá, hogy sikerül a kvalifikáció, éppen ezért nagyon örültem neki. Ilyen fiatalon nem sokan jutnak el a főtábláig, szóval szeretném megbecsülni a lehetőséget. Klubtársam, Sebők Beni ellen kezdek, ott nincs esélyem győzni, utána viszont az alsó ágon szeretnék én is meccset nyerni.”

Sport

A PSG és Stas Skube is Szegedre jön a csoportkörben

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

A PSG és a Flensburg ismét Szegedre látogat, visszavághat Pick a Vardarnak.

Tovább olvasom

Sport

Délután kézilabda BL-sorsolás – jön az új lebonyolítás

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Szinte minden változik a Bajnok Ligája lebonyolításában,az  állandóságot a csapatok és a négyes döntő jelenti.  echo adrotate_group(27);

Tovább olvasom

Sport

Zsótér Donát távozik Újpestről

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

A szegedi születésű támadó középpályás szerződése lejárt, klubja pedig nem hosszabbított.

Tovább olvasom

Aktuál