Közélet

Összeült az ENSZ Biztonsági Tanácsa az amerikai légitámadás miatt

Összeült az ENSZ Biztonsági Tanácsa az amerikai légitámadás miatt

2017. április 7., péntek
Összeült az ENSZ Biztonsági Tanácsa az amerikai légitámadás miatt

Ha Moszkva megszavazta volna a korábbi hét ENSZ-határozatot, akkor Bassár el-Aszad szíriai elnöknek már korábban nemzetközi szankciókkal kellett volna szembenéznie - hangoztatta Matthew Rycroft brit ENSZ-nagykövet pénteken, a világszervezet Biztonsági Tanácsának (BT) rendkívüli ülésén, amelyet az éjszakai amerikai légitámadás miatt hívtak össze New Yorkban, az ENSZ székházában.

A tanácskozást megnyitó beszédében az ENSZ politikai ügyekért felelős igazgatója,

Jeffrey Feltman

- utalva a péntekre virradóra végrehajtott amerikai légicsapásokra - leszögezte, hogy az azonnali közvetlen akcióra éppen a szíriai nép védelme érdekében van szükség, ám hozzátette, hogy ennek "az ENSZ elvei szerint és a nemzetközi jog alapján kell megtörténnie". Feltman szerint a civil lakosságot "nem lehet megvédeni, ha a kormányzat és az ellenzék is büntetés nélkül cselekedhet és ha a szíriai kormánynak továbbra is megengedik, hogy a saját népe rovására megsértse az emberi jogokat".

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.