Oltárfosztással és tűzszenteléssel ünneplik a Megváltó feltámadását

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Algyőn és Móravároson is szentmisékkel telik a Húsvét a Nagyhéten.

Húsvéti program Móravároson

Nagycsütörtökön a szentmise 18.30-kor fog kezdődni, az utolsó vacsora emlékére. A szentmise záró áldása után a szentséget átviszik a mellékoltárhoz, ott őrzik majd. Ezt követően oltárfosztás, majd egy fél órás virrasztás lesz a szentségi Jézus előtt.

Nagypéntek szigorú böjti nap. 18.30-kor kezdődik Urunk szenvedésének a megünneplése, amiben Igeliturgia, Hódolat a szent kereszt előtt, és szentáldozás lesz.

Nagyszombaton a húsvéti vigilia, előesti szentmise 19 órakor kezdődik. Benne tűzszentelés, húsvéti örömének, igeliturgia, mindenszentek litániája, vízszentelés, keresztségi fogadalom megújítása, majd a szentmise záró áldása után városi körmenetben mutatják meg a világnak a feltámadt Krisztust, majd visszaérve a templomba, Te Deum, szentségi áldás, majd a pápai és nemzeteink himnuszaival zárják az ünneplést. A szervezők arra kérik a résztvevőket, hogy vigyenek magukkal fehér gyertyát, hiszen úgy a szentmisén, mint a körmenetben szükség lesz rá.

Húsvét napján vasárnapi miserend szerint 10 órakor lesz szentmise Móravároson, a kórházkápolnában 11.30-kor.

Húsvéthétfőn délelőtt 10 órakor kezdődik szentmise.

Húsvéti program Algyőn

Nagycsütörtökön a szentmise 17 órakor fog kezdődni, az utolsó vacsora emlékére. A szentmise záró áldása után a szentséget átviszik a mellékoltárhoz, ott őrzik majd.

Nagypénteken 17 órakor kezdődik Urunk szenvedésének a megünneplése, amiben Igeliturgia, Hódolat a szent kereszt előtt, és szentáldozás lesz.

Nagyszombaton a húsvéti vigilia, előesti szentmise 17 órakor kezdődik. Benne tűzszentelés, húsvéti örömének, igeliturgia, mindenszentek litániája, vízszentelés, keresztségi fogadalom megújítása, szentmise. A szegedi eseményhez hasonlóan a szervezők arra kérik a résztvevőket, hogy vigyenek magukkal fehér gyertyát, hiszen úgy a szentmisén, mint a körmenetben szükség lesz rá.

Húsvét napján vasárnapi miserend 8.30-kor tartják a szentmisét. A szentmise záró könyörgése után feltámadási körmenetben mutatják meg a világnak a feltámadt Krisztust, majd visszaérve a templomba, Te Deum, szentségi áldás, majd a pápai és nemzeteink himnuszaival zárják az ünneplést.

Húsvéthétfőn 8.30-kor tartanak szentmisét.

Default thumbnail
Előző sztori

Megnőtt a kereslet a hosszabb lejáratú államkötvények iránt

Default thumbnail
Következő sztori

Hátország: hat SZEAC-pont a Nyírségből

Legutóbbi hasonló cikkek