Egyház

Oltárfosztással és tűzszenteléssel ünneplik a Megváltó feltámadását

Oltárfosztással és tűzszenteléssel ünneplik a Megváltó feltámadását

2017. április 4., kedd
Oltárfosztással és tűzszenteléssel ünneplik a Megváltó feltámadását

Algyőn és Móravároson is szentmisékkel telik a Húsvét a Nagyhéten.

Húsvéti program Móravároson

Nagycsütörtökön

a szentmise 18.30-kor fog kezdődni, az utolsó vacsora emlékére. A szentmise záró áldása után a szentséget átviszik a mellékoltárhoz, ott őrzik majd. Ezt követően oltárfosztás, majd egy fél órás virrasztás lesz a szentségi Jézus előtt.

Nagypéntek

szigorú böjti nap. 18.30-kor kezdődik Urunk szenvedésének a megünneplése, amiben Igeliturgia, Hódolat a szent kereszt előtt, és szentáldozás lesz.

Nagyszombaton

a húsvéti vigilia, előesti szentmise 19 órakor kezdődik. Benne tűzszentelés, húsvéti örömének, igeliturgia, mindenszentek litániája, vízszentelés, keresztségi fogadalom megújítása, majd a szentmise záró áldása után városi körmenetben mutatják meg a világnak a feltámadt Krisztust, majd visszaérve a templomba, Te Deum, szentségi áldás, majd a pápai és nemzeteink himnuszaival zárják az ünneplést. A szervezők arra kérik a résztvevőket, hogy vigyenek magukkal fehér gyertyát, hiszen úgy a szentmisén, mint a körmenetben szükség lesz rá.

Húsvét napján

vasárnapi miserend szerint 10 órakor lesz szentmise Móravároson, a kórházkápolnában 11.30-kor.

Húsvéthétfőn

délelőtt 10 órakor kezdődik szentmise.

Húsvéti program Algyőn

Nagycsütörtökön

a szentmise 17 órakor fog kezdődni, az utolsó vacsora emlékére. A szentmise záró áldása után a szentséget átviszik a mellékoltárhoz, ott őrzik majd.

Nagypénteken

17 órakor kezdődik Urunk szenvedésének a megünneplése, amiben Igeliturgia, Hódolat a szent kereszt előtt, és szentáldozás lesz.

Nagyszombaton

a húsvéti vigilia, előesti szentmise 17 órakor kezdődik. Benne tűzszentelés, húsvéti örömének, igeliturgia, mindenszentek litániája, vízszentelés, keresztségi fogadalom megújítása, szentmise. A szegedi eseményhez hasonlóan a szervezők arra kérik a résztvevőket, hogy vigyenek magukkal fehér gyertyát, hiszen úgy a szentmisén, mint a körmenetben szükség lesz rá.

Húsvét napján

vasárnapi miserend 8.30-kor tartják a szentmisét. A szentmise záró könyörgése után feltámadási körmenetben mutatják meg a világnak a feltámadt Krisztust, majd visszaérve a templomba, Te Deum, szentségi áldás, majd a pápai és nemzeteink himnuszaival zárják az ünneplést.

Húsvéthétfőn

8.30-kor tartanak szentmisét.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.