Nógrádi György: a migránsokat Európán kívül kell tartani

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Európában egyre elfogadottabb az a magyar álláspont, hogy a migránsokat Európán kívül kell tartani – mondta Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő az M1 aktuális csatorna szombat reggeli műsorában.

Egyre több uniós ország osztja azt az elsőként magyar részről megfogalmazott álláspontot, hogy hot spotokat kell létrehozni Észak-Afrikában, hogy már Európán kívül vizsgálhatók legyenek a bevándorlók, és ne nagy létszámban, ellenőrizetlenül jöjjenek az európai kontinensre – magyarázta a szakember.

Senki nem mondja, hogy minden migráns terrorista, de azt igen, hogy ha nagy létszámban jönnek, nem lehet őket ellenőrizni – tette hozzá.

A pénteki NATO-csúcsról a szakember elmondta: a katonai szervezet kiállt Ukrajna függetlensége és területi integritása mellett, elutasította a Krím orosz elfoglalását, ugyanakkor Oroszországgal folyamatos a konzultáció és jó az együttműködés.

Kifejtette, az Egyesült Államok azt várja, hogy az Iszlám Állam elleni háborúban ne csak egyes NATO-tagállamok, hanem maga a katonai szervezet is vegyen részt, mert ez minőségileg sokkal magasabb szintű koordinációt eredményez. Szíriával kapcsolatban pedig fordulat állt be Amerika politikájában, immár Asszad jelenti a folyamatosságot, úgy néz ki “életben tud maradni” – mondta el Nógrádi György.

Default thumbnail
Előző sztori

Ökölvívás: Erdei Zsolt a Magyar Ökölvívó Szakszövetség új elnöke

Default thumbnail
Következő sztori

Magyar sportdiplomata az Európai Kajak-Kenu Szövetség elnökségében

Legutóbbi hasonló cikkek