Közélet

Millenniumi Díjjal tüntették ki a szegedi Gabonakutatót

Millenniumi Díjjal tüntették ki a szegedi Gabonakutatót

2017. április 27., csütörtök
Millenniumi Díjjal tüntették ki a szegedi Gabonakutatót
01_Bona_a_dijjal

A szegedi Gabonakutató Nonprofit Kft. a négy kitüntetett egyikeként vehette át a rangos elismerést.

A szellemi tulajdon világnapja budapesti ünnepségén, 2017. április 26-án, a Nemzetgazdasági Minisztérium dísztermében került sor a 2017. évi Millenniumi Díjak átadására. A díjat a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala – alapításkori nevén a Magyar Szabadalmi Hivatal – elnöke alapította a magyar millennium évében a szellemi tulajdon védelmében fontos szerepet játszó intézmények elismerésére. A hosszú évtizedeken át az értékes hagyományokra és a legmodernebb ismeretekre építve kiemelkedően eredményes növénynemesítői, a legkiválóbb minőséget és hozamot garantáló tevékenységet végző szegedi Gabonakutató Nonprofit Kft. a négy kitüntetett egyikeként vehette át a rangos elismerést. A díjat

Bóna Lajos

, a Gabonakutató ügyvezető igazgatója vette át. Az ENSZ genfi székhelyű Szellemi Tulajdon Világszervezete 2000. évi közgyűlésén döntött arról, hogy április 26-át a világ társadalmi fejlődéséhez és haladásához meghatározó módon hozzájáruló műszaki alkotók és művészek munkásságának és eredményei védelmének szentelt világnappá nyilvánítja, amely tisztelgés az emberi tudás és képzelőerő, a kreativitás előtt. Az azóta eltelt években a világ iparjogvédelmi és szerzői jogi intézményei – csakúgy, mint a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala változatos programokkal, rendezvényekkel, akciókkal és kezdeményezésekkel valósították meg a közösen vállalt célkitűzést: az alkotóerő reflektorfénybe állítását, a szellemi tulajdon oltalma népszerűsítését és fáradságos művelésének társadalmi figyelemmel való elismerését, kezdetektől célul tűzve az ars és a techné összekapcsolását a magyar művészeti és technológiai kultúra örökségének ápolásában, közvetítésében és védelmében jeleskedő intézmények előtti tisztelgéssel – az ugyancsak 2000-ben alapított Millenniumi Díjával.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.