/

Megnyitották a 14. Egyetemi Tavaszt + FOTÓK (FRISSÍTVE)

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

egyetemi_tavasz_megnyito006kf

Hat héten keresztül közel háromszáz program várja az érdeklődőket. A kiállítástól a komolyzenei koncerteken át a tudományos előadásig rengeteg rendezvény közül választhat a közönség.

Újból itt az Egyetemi Tavasz. Habár hivatalosan csak ma este kezdődött meg a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) tizennegyedik alkalommal életre hívott programsorozata, a Vers délben első rendezvényéről már beszámoltunk a nap folyamán.

„A kínálat színes, nehéz kiemelni egy-két programot. Ha kinyitjuk a füzetet, akkor idén is nagyjából hasonló felhozatallal találkozunk, mint az előző években” – fogalmazott megnyitó beszédében Szabó Gábor, az SZTE rektora. Szót ejtett arról, hogy az érdekes előadások mellett rengeteg művészeti eseményen – kiállítástól versszavalásig – részt vehet Szeged város közönsége. Bízik abban, hogy 2017-ben újból sokan ellátogatnak az Egyetemi Tavaszhoz kapcsolódó rendezvényekre.

A 6 hét alatt 55 helyszínen közel 300 programból választhatnak az érdeklődők. Miklosovits László Arany-illusztrációit bemutató Minden fénylik, ami Arany – Arany 200 kiállítás már egy hete megtekinthető. Kedden a „Betűevők”beszélgetnek a Trónok harca könyvsorozatról, Csányi Vilmos etológus előadására viszont hiába szeretnénk elmenni, már hetekkel ezelőtt minden jegy elkelt. Április 13-án és 15-én a szegedi régészhallgatók várják a Kass Galériában a szarmata sírok iránt érdeklődőket. A komolyzenéhez köthető Szeged Trió Classictól a populáris kultúrához köthető Welhello zenekarig a fülnek is juthat élvezet. Németh György, az MTI volt fotósának kiállítását április 24-én nyitja meg Bátyi Zoltán, a Délmagyarország korábbi munkatársa.

A XIV. Egyetemi Tavasz 2017 programfüzete ITT érhető el.

Az SZTE Kulturális Iroda által kiírt versenyek, pályázatok díjazottjai

Egyetemi Fotópályázat
A zsűri tagjai: Dobóczky Zsolt fotóművész, Németh György fotóművész, Rómer János fotográfus
I. Csákány Lóránt (ÁOK IV. általános orvos)
II. Rafai Krisztina Fanni (ÁJTK II. nemzetközi tanulmányok)
III. Kisvárdai Míra (BTK II. rajz-média)
Jutalom: Kristó Bianka (MGK III. mezőgazdasági mérnök)

Egyetemi Verspályázat
A zsűri tagjai: Annus Gábor, a JGYPK Kommunikációs Irodájának vezetője, a Tiszatáj szerkesztője és Balogh Gyula Móricz-ösztöndíjas író, kulturális szervező (SZTE Kulturális Iroda)
I. Vajsenbek Péter (BTK magyar-történelem II.)
II. Rasztik Réka (BTK magyar-történelem II.)

Egyetemi Vers- és Prózamondó Verseny
A zsűri tagjai: Büky Beáta színművész, Barnák László színművész-rendező (Szegedi Nemzeti Színház), Tajti Gabriella irodavezető (SZTE Kulturális Iroda)
I. Péter Lea (BTK II. pszichológia)
II. Enyedi Gina (ÁOK V. ált. orvos)
III. Csőke László (BTK II. germanisztika)

A díjazottak pénzjutalomban részesültek, valamint rektori oklevelet kaptak.

no images were found

Default thumbnail
Előző sztori

Külföldi egyetemek - Aláírta az államfő a felsőoktatási törvény módosítását

Default thumbnail
Következő sztori

Női vízilabda: a Dunaújvárosnál az előny a bronzcsatában

Legutóbbi hasonló cikkek