Kultúra

Megnyitották a 14. Egyetemi Tavaszt + FOTÓK (FRISSÍTVE)

Megnyitották a 14. Egyetemi Tavaszt + FOTÓK (FRISSÍTVE)

2017. április 10., hétfő
Megnyitották a 14. Egyetemi Tavaszt + FOTÓK (FRISSÍTVE)
egyetemi_tavasz_megnyito006kf

Hat héten keresztül közel háromszáz program várja az érdeklődőket. A kiállítástól a komolyzenei koncerteken át a tudományos előadásig rengeteg rendezvény közül választhat a közönség.

Újból itt az Egyetemi Tavasz. Habár hivatalosan csak ma este kezdődött meg a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) tizennegyedik alkalommal életre hívott programsorozata, a

Vers délben első rendezvényéről

már beszámoltunk a nap folyamán. „A kínálat színes, nehéz kiemelni egy-két programot. Ha kinyitjuk a füzetet, akkor idén is nagyjából hasonló felhozatallal találkozunk, mint az előző években” – fogalmazott megnyitó beszédében

Szabó Gábor,

az SZTE rektora. Szót ejtett arról, hogy az érdekes előadások mellett rengeteg művészeti eseményen – kiállítástól versszavalásig - részt vehet Szeged város közönsége. Bízik abban, hogy 2017-ben újból sokan ellátogatnak az Egyetemi Tavaszhoz kapcsolódó rendezvényekre. A 6 hét alatt 55 helyszínen közel 300 programból választhatnak az érdeklődők. Miklosovits László Arany-illusztrációit bemutató Minden fénylik, ami Arany – Arany 200 kiállítás már egy hete megtekinthető. Kedden a „Betűevők”beszélgetnek a Trónok harca könyvsorozatról, Csányi Vilmos etológus előadására viszont hiába szeretnénk elmenni, már hetekkel ezelőtt minden jegy elkelt. Április 13-án és 15-én a szegedi

régészhallgatók várják

a Kass Galériában a szarmata sírok iránt érdeklődőket. A komolyzenéhez köthető Szeged Trió Classictól a populáris kultúrához köthető Welhello zenekarig a fülnek is juthat élvezet.

Németh György

, az MTI volt fotósának kiállítását április 24-én nyitja meg

Bátyi Zoltán

, a Délmagyarország korábbi munkatársa. A XIV. Egyetemi Tavasz 2017 programfüzete

ITT

érhető el.

Az SZTE Kulturális Iroda által kiírt versenyek, pályázatok díjazottjai

Egyetemi Fotópályázat

A zsűri tagjai: Dobóczky Zsolt fotóművész, Németh György fotóművész, Rómer János fotográfus I. Csákány Lóránt (ÁOK IV. általános orvos) II. Rafai Krisztina Fanni (ÁJTK II. nemzetközi tanulmányok) III. Kisvárdai Míra (BTK II. rajz-média) Jutalom: Kristó Bianka (MGK III. mezőgazdasági mérnök)

Egyetemi Verspályázat

A zsűri tagjai: Annus Gábor, a JGYPK Kommunikációs Irodájának vezetője, a Tiszatáj szerkesztője és Balogh Gyula Móricz-ösztöndíjas író, kulturális szervező (SZTE Kulturális Iroda) I. Vajsenbek Péter (BTK magyar-történelem II.) II. Rasztik Réka (BTK magyar-történelem II.)

Egyetemi Vers- és Prózamondó Verseny

A zsűri tagjai: Büky Beáta színművész, Barnák László színművész-rendező (Szegedi Nemzeti Színház), Tajti Gabriella irodavezető (SZTE Kulturális Iroda) I. Péter Lea (BTK II. pszichológia) II. Enyedi Gina (ÁOK V. ált. orvos) III. Csőke László (BTK II. germanisztika) A díjazottak pénzjutalomban részesültek, valamint rektori oklevelet kaptak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.