Gazdaság

Megnyitott az UniCredit Bank felújított fiókja Szegeden

Megnyitott az UniCredit Bank felújított fiókja Szegeden

2017. április 6., csütörtök
Megnyitott az UniCredit Bank felújított fiókja Szegeden

Megnyitott az UniCredit Bank felújított fiókja csütörtökön Szegeden.

Aleksandra Cvetkovic

, a bank lakossági és kisvállalati divíziójának vezetője közölte, a felújított, kétszintes, 700 négyzetméteren működő bankfiókban a 23 alkalmazott 30 ezer ügyfélt szolgál ki.

Marco Iannaccone

, az UniCredit Bank Hungary Zrt. vezérigazgató-helyettese elmondta, a pénzintézet 27 éve van jelen Magyarországon, és több mint húsz éve, 1996 óta működik fiókja Szegeden. A vezérigazgató-helyettes hangsúlyozta az UniCredit elkötelezettségét a magyarországi működés és különösen Szeged iránt. Az UniCredit Bank Hungary Zrt. 54 fiókból álló hálózatot működtet Magyarországon, amelyen keresztül 2015-ben mintegy 400 000 ügyfelet szolgált ki. A Nemzetközi Pénzügyi Beszámolási Standardok (IFRS) szerint készült konszolidált mérleg- és eredménykimutatás alapján a bank mérlegfőösszege 2015 végén 2710 milliárd forintra emelkedett, ami 21 százalékos növekedés az előző évihez képest. Az eredmény 39 milliárd forint volt, ez 16,4 százalékos tőkearányos eredményt jelentett - olvasható a bank 2015-ről szóló éves jelentésében. A pénzintézet az ügyfeleknek nyújtott hitelek nettó állományát közel 8 százalékkal, 1057 milliárd forintra növelte, elsősorban a vállalati hitelek erőteljes bővülésének köszönhetően. Betétállománya még ennél is lendületesebben, 25 százalékkal, 1505 milliárd forintra nőtt. Az UniCredit Bank Hungary 2015 végére 9 százalékos piaci részesedést ért el. Aleksandra Cvetkovic beszélt arról is, hogy a bank részese a helyi közösségi életnek, így részt vettek a Móra Ferenc Múzeum tavalyi nagy sikerű Pompeji-kiállításának létrehozásában, a felújított fiók megnyitása alkalmából pedig fél-félmillió forint pénzadománnyal támogatták a dél-alföldi régió koraszülöttjeit és családjukat segítő Korábban Érkeztem Alapítványt, valamint a szegedi gyermekonkológián ápolt pácienseket muzsikálni tanító Zenével a Rákos Gyermekekért Alapítványt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.