Lázár János: elképzelhetetlen, hogy Botkáéknak ne lett volna kapcsolata a Szeviéppel

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Lázár János

A szegedi önkormányzatnak lett volna lehetősége, hogy együttműködjön a károsultakkal – mondta el a Szeviép-ügyről Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter az Országgyűlésben hétfőn.

A miniszter Harangozó Tamás szocialista képviselő Szeviép-üggyel kapcsolatos azonnali kérdésére reagálva kijelentette: nem volna fair, ha Botka László polgármester tevékenységével kapcsolatban állást foglalna, mert tíz éven keresztül két egymástól húsz kilométerre lévő település polgármesterei voltak és egyes ügyekben együtt tudtak dolgozni.

Azt viszont elképzelhetetlennek tartotta, hogy a szegedi önkormányzatnak 15 éven keresztül ne lett volna kapcsolata a legnagyobb helyi adófizetők egyikével. A Szeviép csődjével 500 vállalkozás ment tönkre, a szegedi önkormányzatnak pedig lett volna lehetősége, hogy együttműködjön a károsultakkal és talán még most sem késő, hogy segítséget nyújtsanak számukra – mondta.

Előző sztori

15 tonna kerámia díszíti a megújuló Petőfi Szállót Szentesen

Következő sztori

A külföldi egyetemek magyarországi működését szabályozhatja ma a parlament