Sport

Labdarúgás: kikapott a Cigándtól a SZEOL + FOTÓK

Labdarúgás: kikapott a Cigándtól a SZEOL + FOTÓK

2017. április 23., vasárnap
Labdarúgás: kikapott a Cigándtól a SZEOL + FOTÓK
szeol-cigand032kf

Nem tudott pontot szerezni a szintén a kiesés elől menekülő Cigánd ellen a SZEOL SC.

A tabellán közvetlenül előtte álló Cigándot fogadta a SZEOL SC az NB II 31. fordulójában, Zoran Kuntic kezdőcsapatában helyet kapott a sérülését követően visszatérő Puskás Csaba, valamint először volt ott a 17 éves Papp Ádám a kezdő sípszónál. Már a második percben Kéri Tamás gólt szerezhetett volna, miután alaposan lehagyta védőjét, de csavarása elment a kapu mellett. Jól kezdett a SZEOL, Puskás pontrúgásai után is közel járt a gólhoz a kék-fekete együttes, de kimaradtak ezek a lehetőségek, majd fél óra elteltével a Cigánd váltani tudott, és egyre komolyabb helyzeteket dolgozott ki. A félidő hajrája abszolút a vendégeké volt, Katona György távoli kísérlete után Leindler Domonkos mutatott be nagy bravúrt a szegedi kapuban, így a szünetig nem született gól. A második félidőben már nem tudta olyan nyomás alá helyezni ellenfelét a SZEOL, mint az első 45 perc során: mezőnyben ugyan többet volt a labda Búrány Zoltánéknál, de helyzeteket nem tudtak ezekből kidolgozni - mi több, a második játékrész első negyed órájának végén egy lapos átlövést követően Katona még Leindler mellett is el tudta rúgni közelről, így megszerezte a vezetést a Cigánd. A gól után nem tudott igazán nagy lehetőséget kidolgozni a SZEOL, bár kisebb lehetőségei akadtak a szegedieknek, de az egyenlítés nem sikerült, így a Cigánd is három ponttal távozott a SZVSE-stadionból. A SZEOL ezzel egyre reménytelenebb helyzetben, hét körrel a vége előtt tizenhét pontnyira van a bent maradó helytől, Zoran Kuntic tanítványai a következő fordulóban a Csákvár vendégei lesznek.

Szeged, SZVSE-stadion, 100 néző
2017. április 23., 17.00
SZEOL SC
Cigánd
Vége a mérkőzésnek.
Játékvezető: Szilágyi Sándor * Asszisztens: Garai Péter, Bornemissza Norbert
0
-
1

Merkantil Banki Liga NB II. 31. forduló

SZEOL SC - Cigánd SE 0 - 1 (0-0)

Szeged, SZVSE-stadion, 100 néző. Vezette: Szilágyi Sándor (Garai Péter, Bornemissza Norbert).

SZEOL:

Leindler - Buzási, Gál, Ikonomu, Fehér, Búrány, Vágó, Papp Á. (Mihály, 60'), Ferkó (Beretka, 72'), Puskás (Nagy R., 55'), Kéri.

Vezetőedző:

Zoran Kuntic.

Cigánd:

Sánta – Molnár R., Raducu, Katona, Kuti (Popescu, 55'), Sándor T., Baksa, Angyal, Balogh (Csicsvári, 63'), Sergiu, Szilágyi L. (Kasza, 90').

Szakmai igazgató:

Szénay Péter.

Gól:

Katona (58').

Sárga lap:

Gál (34'). Zoran Kuntic:

"A meccs előtt is elmondtam, hogy valószínűleg az a csapat fogja elveszíteni ezt a meccset, aki kevésbé akarja a győzelmet. Nincs mit szépíteni, az első tíz-tizenöt percben voltak lehetőségeink. Csatár nélkül játsszuk ezt a játékot, ami kész öngyilkosság, a Cigánd azt játszotta, ami játszani kell. Az ellenfél jobban akarta ezt a győzelmet, mint mi, ez volt a legnagyobb hibánk."

Szénay Péter:

"Örülök, hogy győztünk, de őszintén megmondva, szomorú vagyok, mert az utolsó bajnokikhoz képest most játszottunk a leggyengébben. Nem így szoktunk játszani, ahogy kezdtünk, átszerveztem a játékot, utána azt tudtuk játszani, amit akartunk. A második félidőben a gólunkat követően alapvető hibákat követtünk el, így a három pontnak örülök, de a játékunknak nem."

Online közvetítésünk

VÉGE
90+3'
Ez a vége, a Cigánd nyerni tud Szegeden, ezzel első tavaszi sikerét aratja, a SZEOL pedig újabb vereséget szenved.
90+2'
Ikonomu emeli még kapura az oldalvonal mellől: Sántának ugrania kellett, de nem ért hozzá.
90'
Még egy csere a Cigándnál: Szilágyit Kasza váltja az utolsó percekre.
86'
Nagy Richárd kapu elé visszatett labdája után Ikonomu kotorná be, de Sánta szépen vetődve hárít. A szöglet után felszabadít a cigándi védelem.
82'
Molnár megy el a jobb szélen, egészen a kapuig húz, majd meg is célozza a rövidet, Leindler leér rá.
77'
Mihály robog el a bal szélen, lapos beadására érkezik Beretka, aki kapásból lő, de blokkolják kísérletét, minden esetre szép akció volt.
72'
Kihasználja utolsó cserelehetőségét a SZEOL, Ferkó helyére Beretka áll be.
70'
Kicsit felpörgette a játékot a SZEOL, de komolyabb helyzetekben ez nem mutatkozik meg: Buzási egy lövőcsel után ballal tűzte kapura, de lapos lövését fogja Sánta.
63'
Cserél a Cigánd: Balogh Alex jön le, Csicsvári a folytatásban a vendégeknél.
60'
Rögtön reagál a gólra Zoran Kuntic: Papp Ádám helyett Mihály Dávid a SZEOL-ban.
58'
Gól, vezet a Cigánd! Angyal lapos lövése akad el a szegedi tizenhatoson belül, Leindler kijön, Katona csap le a labdára, és a kapus érintésével be tudja lőni közelről, 0-1.
55'
Mindkét csapat cserél: Puskás helyett Nagy Richárd, míg Kuti helyett Popescu áll be.
54'
Egy jobb oldalról, az alapvonalról elvégzett szabadrúgás utáni kavarodást követően Raducu tenné kapura, de a pattogó labdát nem tudja elég erősen meglőni, Leindler vetődik rá.
52'
Katona indul meg Sánta kirúgásával, majd szinte az alapvonalról lő, de keresztbe elzúg a kapu előtt a labdája.
49'
Egy szegedi szöglet után egy villámgyors cigándi kontra, de Baksa lövése végül az oldalhálóban köt ki, de a sarokból jöhetnek a vendégek is. Ez sem veszélyes.
46'
Folytatódik a meccs, nem volt csere a szünetben.
SZÜNET
45+1'
Minimális hosszabbítás után ér véget az első félidő: ugyan jól kezdett a SZEOL, de nem sikerült betalálni, a félidő végére pedig magára talált a Cigánd is.
42'
Leindler mutat be egy nagy védést, egy könnyelműség után Katona fordulhatott kapura, és el is lőtte azt húsz méterről, de Leindler kitolta a léc mellől. A szöglet után jön a fejes is, de fölé száll a labda.
38'
Katona lő el egy szabadrúgást 18 méterről, de nem okoz gondot Leindlernek. Egyelőre főképp a rögzített szituációk okoznak veszélyt, és az első mintegy húsz percet követően kisebb a szegedi fölény is.
34'
Gálé a meccs első sárgája, aki éppen a szegedi térfélen tart oda ellenfelének.
31'
A meccs eddigi legnagyobb helyzete: Katona a tizenhatos bal oldaláról adott be laposan, Leindler lábbal bele tudott nyúlni, végül az érkező Balogh lövését szögletre blokkolják. A korner után felszabadul a szegediek tizenhatosa.
28'
Kuti lépett volna ki középen, de végül Gál ki tudta húzni a labdát, mielőtt lőtt volna.
21'
Puskás megint főszereplő: jobb oldali, mintegy húsz méteres szabadrúgást tűz egyből kapura, a félmagas labdája kevéssel megy el a bal kapufa mellett - nyújtózkodnia kellett Sántának!
18'
Puskás lapos indításával lépne ki Kéri, de egy picit hosszan veszi át, pedig a kapuval szemben lőhetett volna. Minden esetre van veszély a szegedi támadásokban, és be is tudja szorítani ellenfelét a SZEOL.
11'
Puskás bal oldali szöglete után suhan el a labda középen a nélkül, hogy hozzáérne egy szegedi - a lecsorgót sem sikerül a kapu felé továbbítani. A túloldalról jön egy szabadrúgás, de a hosszún lemarad róla Papp.
6'
Egy vendég korner, de fölé perdíti Szilágyi. Mezőnyben többet birtokolja a labdát a SZEOL, oda is kerül a kapu elé, ám egyelőre Kéri lehetősége volt csak veszélyes.
2'
Rögtön egy nagy lehetőség, Kéri fordult le a védőjéről, és vezethette a kapura bal összekötőben, de lövése végül elment a kapu fölött.
1'
A Cigánd kezdte a meccset. A SZEOL kék-feketében, míg a vendégek világoszöld felsőben, fehér nadrágban lépnek pályára.
16.55 - A Cigánd a mezőny egyetlen csapata, amelyik nem nyert meccset tavasszal - reméljük, ma a pontszerzés is elmarad a vendégek részéről, és a SZEOL begyűjti második tavaszi sikerét. 16.38 - A SZEOL kispadján Prokop Rostislav kapus mellett Nagy Richárd, Rácz László, Mendebaba Szása, Beretka Péter, Harsányi István és Mihály Dávid foglal majd helyet a mai napon. 16.30 - Köszöntjük olvasóinkat a SZVSE-stadionból, a Cigánd ellen folytatja NB II-es szereplését a SZEOL. Zoran Kuntic kezdőjében ezúttal helyet kap a 17 éves Papp Ádám, aki először kezdő a másodosztályban, mellette visszatér sérülését követően Puskás Csaba is a szegediek kezdőjébe. A mérkőzés Szilágyi Sándor sípszavára 17 órakor kezdődik!

A találkozó elé

Beharangozó írásunk ide kattintva olvasható.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.