Sport

Labdarúgás: ráijesztett a Dabas-Gyón a Mórahalomra, amely három góllal válaszolt + FOTÓK

Labdarúgás: ráijesztett a Dabas-Gyón a Mórahalomra, amely három góllal válaszolt + FOTÓK

2017. április 8., szombat
Labdarúgás: ráijesztett a Dabas-Gyón a Mórahalomra, amely három góllal válaszolt + FOTÓK
morahalom_dabas73_gs

Sokáig úgy tűnt, hogy egy kora góllal szerzi meg a három pontot a Mórahalom, ám a kihagyott helyzetek megbosszulták magukat, a Dabas-Gyón egyenlített. Ez felpörgette a hazaiakat, akik három gólt is szereztek az utolsó percekben, így nagyon fontos győzelmet arattak.

Négy mérkőzéses nyeretlenségi szériával vágott neki a Dabas-Gyón elleni összecsapásnak a Mórahalom: három döntetlen után Budafokon kaptak ki simán az előző fordulóban, ezt a sorozatot szerette volna megszakítani a homokháti gárda. A vendégek a Méhkerék ellen aratott 2-1-s siker után érkeztek Mórahalomra, előtte pedig pontot csíptek Budafokon, így talán nagyobb önbizalommal léphettek pályára. Az első percekben aktívabban is kezdtek, bár ez komoly helyzet formájában nem mutatkozott meg. A nyolcadik percben aztán egy labdaszerzés és egy pazar ellenakció után megszerezte a vezetést a hazai gárda,

Magyar György

játszotta meg a bal szélen a mellette elfutó

Dalibor Crkvenjakovot

, aki betört az alapvonalnál a tizenhatoson belülre, onnan pedig a második hullámban érkező

Podonyi

elé tálalt, akinek nem okozott gondot a kapuba juttatni a labdát. Ezután egyértelműen átvette a mérkőzés irányítását a hazai gárda, több tetszetős kombinációt is láthatott a hazai közönség a kedvencektől, ám újabb gól nem született a szünet előtt. A második félidőben sokáig nem történt semmilyen említésre méltó momentum, kisebb lehetőségek adódtak a Mórahalom előtt, ám igazán nagy gólveszélyt nem tudott kialakítani a hazai gárda. Egészen az 59. percig, ekkor ugyanis Crkvenjakov kapott remek indítást a jobb szélen, kettő az egy ellen vezethették a vendégek kapusára a csereként pályára lépő

Mészáros Tiborral

a labdát, önzetlenül be is gurította a társnak, ám a védők utolérték és felszabadítottak. A 77. percben másodjára dönthette volna el végleg a három pont sorsát Crkvenjakov, ezúttal maga döntött úgy, hogy befejezi a támadást, de a kapu előtt keresztbe lőtte el az ordító ziccert. A futball íratlan törvényei alapján jött is a dabasi egyenlítés szinte a semmiből,

Nagy Adrián

jó 35 méterről nagyon nagy gólt ragasztott a hazai kapuba és úgy tűnt pontot menthet a Dabas-Gyón. A kapott gól azonban feltüzelte a Mórahalmot, és Crkvenjakov a sokadik lehetőségét már kihasználta a 82. percben, ezzel ismét a hazaiaknál volt az előny. A csereként beálló

Várda Ákos

döntötte el végleg a három pont sorsát, amikor a kitámadó vendégek ellen indított kontrát a Mórahalom, majd a rossz ütemben kimozduló

Verebélyi

elől pöckölte el a labdát, megállította, majd a visszafutó kapus lábai között a kapuba juttatta a játékszert. A kegyelemdöfést Crkvenjakov második gólja vitte be, így végül nagyon fontos - és nagyarányú - győzelmet aratott a Mórahalom és megszakította négymeccses nyeretlenségi sorozatát.

Mórahalom, Mórahalom Sportcentrum, 200 néző
2017. április 8., 16.30
Mórahalom VSE
Dabas-Gyón FC
Vége a mérkőzésnek.
Játékvezető: Csonka Bence * Asszisztens: Pogonyi Ferenc, Flinta Zoltán
4
-
1

Labdarúgó NB III. Közép csoport, 26. forduló

Mórahalom VSE – Dabas-Gyón FC 4–1 (1-0)

Mórahalom, Mórahalom Sportcentrum, 200 néző. Vezette: Csonka Bence (Pogonyi Ferenc, Flinta Zoltán).

Mórahalom:

Halász - Lászik, Podonyi (Várda, 73'), Bokányi, Szücs, Zámbó (Zsoldos, 64'), Busa, Magyar, Pócs T., Crkvenjakov, Szalma (Mészáros, 53').

Vezetőedző:

Vojnic-Zelic Sasa.

Dabas-Gyón:

Verebélyi - Karikás, Illés (Aranyos, 77'), Csepregi, Sztanyovszki, Lannert, Erdős (Mészáros R., 58'), Poncok, Nagy A., Kozma, Kocsis.

Vezetőedző:

Aranyos Imre.

Gól:

Podonyi (8'), Crkvenjakov (82', 90+3'), Várda (89') ill. Nagy A. (78')

Sárga lap:

Mészáros T. (64'), Bokányi (74'), Crkvenjakov (82') ill. Dunai (59') Vojnic-Zelic Sasa:

"Úgy készültünk, hogy semmiképpen sem támadjuk le az ellenfelet mélyen, mert a Budafok ellen úgy csíptek pontot, hogy a fővárosiak már szinte a dabasi tizenhatosnál letámadták őket, ebből pedig jó támadásokat tudtak vezetni. Ezért döntöttünk úgy, hogy nem támadunk le mélyen, mert ebben az esetben biztosan lekontráztak volna minket és gólt, gólokat szereznek. Az első félidőben félpályáig nem is támadtuk le őket, hagytuk hogy hozzák a labdát, vártunk a hibára, és egy ilyen labdaszerzés után, egy szép és gyors támadásból megszereztük a vezetést, aztán volt még néhány helyzetünk, amit nem használtunk ki. A második félidei játékkal nem vagyok elégedett, de három kontrából el tudtuk dönteni a találkozót, nagyon fontos három pontot szereztünk."

Online közvetítésünk

VÉGE.
90+3'
Itt a vége, teljesen megérdemelt győzelmet arat a Mórahalom!
90+3'
GÓÓL! Gála! Crkvenjakov duplázni tud a kitámadó vendégek ellen, megveri védőjét és a rövid sarokba lő, 4-1!
89'
GÓÓL! Eldőlt! Várda Ákos lép ki a vendég kapussal szemben, aki kifut a kapujából, Várda elpöcköli, megállítja, majd a visszafutó kapus lábai között a kapuba gurít, 3-1!
89'
Hát ez nagyon meleg volt! Nagy Adrián állt oda a szabadrúgáshoz, el is tekeri a sorfal fölött, de a kapu mellett is.
87'
Mindent megtesz az egyenlítésért a vendég gárda, egyelőre azonban szerencsére nem sok sikerrel. Most azonban nagyon kecsegtető pozícióból lőhetnek szabadrúgást Magyar György szabálytalansága után. Nagyjából 23 méterre a hazai kaputól a labda, kicsit balra.
82'
Túlzott gólörömért kap sárga lapot a gólszerző Crkvenjakov.
82'
GÓÓÓL! Ott van rögtön a válasz, Dalibor Crkvenjakov sokadik helyzetét gólra váltja. Gyönyörűen ülteti le a védőjét, majd a kapussal ellentétes irányban a kapuba lövi a labdát, 2-1
78'
A futball törvényei alapján kiegyenlít a Dabas-Gyón. Nagy Adrián kegyetlen nagy gólt ragaszt távolról a hazai kapuba, 1-1.
77'
Második ordító gólhelyzetét szúrja el Crkvenjakov, jobb oldalon ugrik ki, de ellő keresztbe a kapu előtt.
77'
A vendégek is kihasználják harmadik cseréjüket, Aranyos Márk érkezik, Illés Dávid helyére.
76'
Busa Bence is kap egy sárgát, osztja most rendesen a spori.
74'
Bokányi is besárgul.
73'
Harmadik cserelehetőségét is kihasználja a Mórahalom, a gólszerző Podonyi jön le, a helyén Várda Ákos.
69'
Magyar rántja le ellenfelét, meglepő, de sárgát nem kap érte. A beívelés lepattan Halász előtt, akiről veszélyes helyre pattan, de végül sikerül felszabadítani a hazaiaknak.
64'
Második cseréjét is kihasználja a hazai csapat, Zsoldos érkezik Zámbó helyére.
64'
Mészáros Tibor csúszik be szabálytalanul, meg is kapja a sárga lapot.
59'
Itt volt a meccslabda! Crkvenjakov kap remek kiugratást a jobb szélen, kettő az egy ellen vezethetik a kapusra a labdát, el is lőhetné, azonban önzetlenül Mészáros Tibor elé gurít középre, akit azonban utolér a védője és ment előle. Száz százalékos ziccer maradt ki.
59'
Dunai András sárgul be egy középpályán elkövetett szabálytalanság után.
58'
A megsérülő Erdős helyére Mészáros Roland érkezik a vendégeknél.
55'
Most Crkvenjakov kerül helyzetbe egy centerezés után, de felszabadítanak előle az utolsó pillanatban, érik a második hazai gól.
53'
Szalma Gergelynek ez volt az utolsó megmozdulása, Mészáros Tibor érkezik a helyére.
52'
Most Szalma alakít ki lövőhelyzetet magának, de középre megy a lövés.
51'
Podonyi kerül most lövőhelyzetbe, megpattan, ezzel együtt le is lassul a labdája, ezt is fogja a vendégek kapusa.
48'
Halász ugratja ki Crkvenjakovot, kicsit hosszú a labda, a tizenhatoson belülről teszi vissza Busának aki célba veszi a rövid alsót, mellé is ment volna, meg Verebélyi is fogja.
46'
Cseréltek a vendégek, Dunai András lép pályára.
46'
Folytatódik a találkozó, a Mórahalom kezdi a második félidőt.
SZÜNET.
45+1'
Véget ér az első játékrész, teljesen megérdemelten vezet a Mórahalom a félidőben.
45'
Egy perc ráadást jelez a játékvezető.
44'
Busa fut el a bal szélen, erősen és laposan lő középre, de senki nem tud beleérni, ez is veszélyes volt.
43'
Eseménydús első félidőn vagyunk túl, a végére most kicsit megpihennek a csapatok, mezőnyben zajlik a játék, egy ígéretes megugrása lehetett volna Szalmának, de a játékvezető kezezés miatt megállította az akciót.
38'
Crkvenjakov még nagyobb helyzetbe kerül mint az előbb, gyakorlatilag 10 méterről lőhet kapura, de megint belevetődnek a lövésébe.
36'
Dalibor Crkvenjakov hatalmas versenyfutást nyer meg, de nagyon egyedül marad két védővel, várja a társakat, akik lassan érkeznek, így megpróbálja egyedül, közben visszazárnak a vendégek, de egy lövőhelyzetet így is kiharcol, ám a kísérletet blokkolják.
34'
Mindkét ápolásra szoruló játékos tudja folytatni szerencsére.
31'
Most Bokányit kell ápolni, a szögletzászlónál vágták orrba, vérzik is, őt is ápolni kell.
29'
Erdős Benjámin marad lent a vendégek részéről, ápolni is kell, nehezen sétál le, ebből lehet hogy kényszerű csere lesz.
26'
Halász Krisztián hatalmasat ment! Poncok Csaba kapja középen a tizenhatosnál al abdát, megveri a védőjét, rá is fordul a kapura, de Halász remekül jön ki és lábbal tisztáz.
24'
Lászik marad üresen a vendég tizenhatoson belül, jön is egy ívelés a fejére, egyből a kapura próbálja juttatni, de elég gyenge a fejes, nem okoz gondot Verebélyinek, de újabb mórahalmi kaput eltaláló lövést jegyezhetünk fel.
20'
Most már nyugodtan kijelenthetjük, hogy a Mórahalom akarata érvényesül, Magyar kerül most lövőhelyzetbe, el is vállalja, de kapu fölé száll.
16'
Aktívabb a mórahalmi bal oldal, Pócs Tamás fut el most üresen, beíveli középre, de erre most figyel Verebélyi és lehalássza.
13'
Szalma kerül lövőhelyzetbe a tizenhatos felső sarkánál, rá is tűzi a kapura, nem sokkal téveszt célt, jó lövés volt.
12'
Felpörgette a szerzett gól a homokhátiakat, azóta remek kombinációkkal haladnak előre és némileg átvették a mérkőzés irányítását, ami az első percekben még a vendégek kezében volt.
8'
GÓL! Fantasztikus akciót vezet a Mórahalom, Magyar György indul el a jobb szélen, megjátssza a mellette elfutó Crkvenjakovot, aki pazarul csapja be a védőjét, betör a tizenhatoson belülre, centerez a mélységből érkező Podonyi elé, aki gyakorlatilag az üres kapuba passzol, 1-0.
5'
Szép kényszerítő után ívelik be a vendégek, Lannert fejese az első kaput megcélzó kísérlet, de nem találja el Halász kapuját.
4'
Egy-egy lehetőség félével indít mindkét csapat, de a kapura lövésig egyik fél sem jut el. A Mórahalom előtt adódik egy szabadrúgás a bal szélről, nagyjából 35 méterről, Magyar György célozza meg laposan a kaput, de Verebélyi könnyen fogja.
1'
Elkezdődött a találkozó, a vendégek fehér mezben, fekete nadrágban, fehér sportszárban, a Mórahalom fekete mezben, fehér nadrágban és fekete sportszárban lép pályára. A vendégek indították útjára a labdát.
16.24 Befejezték a csapatok a bemelegítést, hamarosan érkeznek vissza a pályára, ezúttal már azért hogy elkezdjék az összecsapást, néhány perc és kezdünk! 16.15 Köszöntjük olvasóinkat Mórahalomról, negyed óra múlva kezdődik a Dabas-Gyón és a Mórahalom összecsapása. A hazaiak legutóbbi négy meccsükön nem tudtak nyerni, három döntetlen mellett legutóbb Budafokon szenvedtek vereséget, ezt a szériát törné meg a Vojnic-Zelic Sasa-Magyar György páros által trenírozott homokháti alakulat. Ez már csak azért is lenne fontos, hogy lerázza magáról a közvetlen rivális vendégeket. A mérkőzés 16.30-kor kezdődik Csonka Bence sípszavára.

A mérkőzés elé

Nem alakult jól az előző forduló a Mórahalom VSE számára, a Magyar Kupában azóta a legjobb négy közé jutó Budafok otthonában szenvedtek sima, 4-0-s vereséget a homokhátiak, és ahogy azt Magyar György, a gárda játékos-edzője elmondta a mérkőzés után, most mindenképpen szeretnének hazai pályán javítani. Az ellenfél az a Dabas-Gyón FC lesz ezúttal, akik két ponttal és három helyezéssel követik a Mórahalmot a tabellán, így egy esetleges győzelemmel leszakíthatná valamelyes riválisát a hazai csapat, ami a bent maradásért vívott harc szempontjából is kulcsfontosságú lenne. Ez persze nem lesz egyszerű feladat, nagy önbizalommal érkezhetnek ugyanis a vendégek Mórahalomra, az előző fordulóban a Méhkerék ellen arattak 2-1-s győzelmet, azt megelőzően pedig a Budafok otthonából hoztak el egy pontot, ami látva a fővárosiak teljesítményét megsüvegelendő tettnek számít.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.