Sport

Kosárlabda: karrierje egyik legjobb felnőtt meccsén van túl Filipovics Márkó

Kosárlabda: karrierje egyik legjobb felnőtt meccsén van túl Filipovics Márkó

2017. április 4., kedd
Kosárlabda: karrierje egyik legjobb felnőtt meccsén van túl Filipovics Márkó
szedeak-kaposvar037kf

Nagy szerepet játszott a Sopron elleni idegenbeli sikerben a Naturtex-SZTE-Szedeák szezon közben érkezett játékosa, Filipovics Márkó: az Albától érkezett kosaras dupla-duplával vette ki a részét a fontos idegenbeli győzelemből.

Szezonbeli negyedik idegenbeli sikerét aratta a Naturtex-SZTE-Szedeák szombaton Sopronban,

Nikola Lazic

csapata a középszakasz nyitófordulójában vissza tudott vágni a közel egy hónappal ez előtt, március negyedikén elszenvedett vereségért: a Novomatic Arénában akkor 62-54-re kapott ki a Szedeák, most azonban a játékot szinte végig kontrollálva, 69-63-ra nyerni tudott a Hűség városában. A sikerből a Tisza-partiakhoz február végén érkezett bedobó,

Filipovics Márkó

16 pontot tett a közösbe, és egy remek dupla-duplát szállított, hiszen 11 lepattanót is szerzett – 10 dobásából mindössze csak két büntető nem landolt a gyűrűben. „Nagyon jól kezdtünk, az első félidőben megalapoztunk a meccset és győzelmünket. A harmadik negyedben kicsit gyengébben játszottunk, ott visszajött a meccsbe a Sopron, picit el is fogytunk, de rutinosabban játszottunk, a végjátékot pedig jobban bírtuk. A sérülésem óta szerintem ez volt a legjobb meccsem, ennek nagyon örülök. Volt már 15 pontos meccsem A-csoportban,de ezt most sikerült felülmúlni” – mondta el Filipovics Márkó. A győzelem rendkívül sokat érhet a Szedeák számára: a középszakasz nyitófordulója után a szombati sikernek köszönhetően két győzelemnyi előnyre tettek szert Andrija Ciricék a rájátszást jelentő, nyolcadik helyért vívott csatában a riválisokkal szemben: ráadásul amennyiben szerdán, a Kecskemét ellen is győztesen hagyná el a pályát a Szedeák, úgy öt körrel a vége előtt már három győzelemnyire leszakítaná az egyik lehetséges ellenfelet. „Remélem, a Kecskemét ellen is kitart a jó játékunk. Fontos volt a Sopron elleni győzelem, hiszen így kettővel többször nyertünk, mint hétvégi ellenfelünk, Nagy lépést tehetünk szerdán ahhoz, hogy ott legyünk a play-offban, úgy érzem, esélyesek is vagyunk a Kecskemét ellen, aztán meglátjuk, mire lesz elég” – tette hozzá a 20 éves játékos. Filipovics Márkó hozzátette, könnyű volt számára a beilleszkedés, a vezetőktől mindent megkapott, amire szüksége volt, a kezdeti időszakban pedig a csapaton belül uralkodó jó a hangulat is segítette: ez pedig csak tovább fokozódhat, amennyiben a Szedeák a középszakasz végére meg tudja tartani a jelenlegi, nyolcadik helyét. „Az a célunk, hogy elérjük a nyolcadik helyet, és bár még jó pár meccs vár ránk addig, de jó lenne play-offban pályára lépni. Más a koncepció, mint az Albában, itt kevesebben vagyunk és csapatként kell játszanunk, eddig ez jól is megy” – zárta Filipovics Márkó.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.