Kontrát Károly: a terrortámadások megerősítették, szükség van a kibővített jogi határzárra

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Két hete lépett életbe a kibővített jogi határzár, és az elmúlt napokban külföldön történt terrortámadások megerősítették, szükség van a szigorításra – mondta a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára kedden az MTI-nek.

Kontrát Károly felidézte, Stockholmban egy visszautasított migráns ölt meg négy embert, Egyiptomban szintén iszlamista terrortámadások történtek, és már a Frontex, az EU határőrizeti ügynöksége is arra figyelmeztet, hogy a migránsok között terroristák érkeznek Európába.

A megerősített jogi határzár célja éppen az, hogy a migrációval járó biztonsági kockázat csökkenjen, és senki ne léphessen be az ország és Európa területére ellenőrizetlenül – tette hozzá.

Kontrát Károly kiemelte, hogy a szigorítások óta jelentősen csökkent az illegális határátlépések száma, és a migránsok ahelyett, hogy vállalnák az ellenőrzést és az azonosítást, inkább elkerülik a magyar határt, új útvonalakon – például Románia felől – próbálkoznak.

Hozzátette: a kormány folyamatosan figyelmemmel kíséri az újabb útvonalakat, és ha kell, további intézkedéseket hoz. A tranzitzónákban jelenleg 118 ember tartózkodik, az elmúlt két hétben összesen 105 új menedékkérelmet nyújtottak be, az ország belsejéből pedig 22 illegális bevándorlót szállítottak vissza a határra.

A jogi határzár mellett zajlik a fizikai határzár megerősítése is, a második kerítés építése a tervezett ütemben halad – mondta az államtitkár.

Kontrát Károly szerint a megerősített jogi határzár életbelépése óta a “külföldről támogatott migránspárti szervezetek” soha nem látott össztűz alá helyezték Magyarországot: Brüsszelnél jelentgetik fel az országot és a hétvégére tüntetést is szerveznek a határzár ellen. “Az a céljuk, hogy engedjük be a migránsokat” – hangsúlyozta.

Közölte: az Európai Parlament által múlt héten elfogadott újabb migránspárti jelentés egyértelművé tette, hogy Brüsszel ahelyett, hogy változtatna az elhibázott bevándorláspolitikáján, tovább erőlteti azt.

A bevándorláspárti erők célja a migránsok betelepítése, a gazdasági és az illegális migráció legalizálása – mondta, hozzátéve, nagy küzdelmek előtt áll a kormány, ezért szükség van a magyar emberek támogatására. Ezért is kérnek mindenkit, vegyen részt a nemzeti konzultációban és a kérdőív kitöltésével segítse a kormányt abban, hogy “megállítsuk Brüsszelt”.

Default thumbnail
Előző sztori

Húsvétkor az éves tojásmennyiség 8-10 százalékát adják el

Következő sztori

Környezettudatossággal és művészettel a jövő generációinak biztonságáért + FOTÓK

Legutóbbi hasonló cikkek