Sport

Kézilabda: kettős győzelemmel jutott a legjobb nyolc közé a MOL-Pick Szeged a BL-ben + FOTÓK

Kézilabda: kettős győzelemmel jutott a legjobb nyolc közé a MOL-Pick Szeged a BL-ben + FOTÓK

2017. április 2., vasárnap
Kézilabda: kettős győzelemmel jutott a legjobb nyolc közé a MOL-Pick Szeged a BL-ben + FOTÓK
pick_silkeborg23_gs

A szünetben még kettővel vezetett a Silkeborg, a második játékrészben azonban tizenegy gólt vert ellenfelére a MOL-Pick Szeged, ezzel pedig bejutott a Bajnokok Ligája negyeddöntőjébe.

Bár hatgólos hátrányban is kézilabdázott az első mérkőzésen a MOL-Pick Szeged, végül kétgólos előnnyel várhatta a szegedi visszavágóját a Silkeborg elleni Bajnokok Ligája nyolcaddöntőnek. Nagyon hasonló forgatókönyv szerint indult a visszavágó is mint az első mérkőzés Dániában, 4-4-ig fej-fej mellett haladtak a csapatok, ám

Juan Carlos Pastor

együttese kicsit bizonytalanul kezdett támadásban, védekezésben pedig nem tudta megállítani a

Markussen

vezette dán offenzívákat, így a tizenkettedik percben már időt is kellett kérnie a spanyol trénernek, hiszen a Silkeborg ledolgozta kétgólos hátrányát, sőt 8-4-re húzott el. Ahogy az első mérkőzésen, itt is a dánok akarata érvényesült az első harminc perc során, amire rátett egy lapáttal a szlovén játékvezetők kétes ténykedése is. Ezzel együtt az időkérés után valamelyest stabilizálódott a hazaiak játéka, de továbbra is viszonylag könnyen szerzett gólokat a Silkeborg, a szünetben pedig 16-14-re vezetett a vendég gárda, az első játékrészt egy Markussen időntúli szabaddobás-gól zárta. A második félidőben aztán megint megrázta magát a Pick, öt perc alatt eltüntette a hátrányát, feljavult a védekezés,

Sierra

is egyre több labdával találkozott, 18-17-nél pedig át is vette a vezetést a hazai csapat egy Källmann találattal. Ezzel szemben a Silkeborg elbizonytalanodott támadásban, tanácstalanul járatták a labdát, a Szeged pedig egyértelműen átvette a mérkőzés irányítását és egyre nagyobb előnyt épített ki. Elsősorban

Jonas Källman

és

Sergej Gorbok

húzta a hazaiak szekerét, de

Stas Skube

is hét gólig jutott, így a mérkőzés háromnegyedénél már nem volt kérdés, hogy a Pick ezt a meccset is meg fogja nyerni, Gorbok góljával a 45. percben már 24-18-ra vezetett Juan Carlos Pastor csapata. A vendégeknél Stas Skube testvére

Sebastian Skube

okozott gondokat hazaiaknak, de így is nyolc gólon tartotta a második játékrészben a Silkeborgot a Szeged, a végére pedig talán nagyobb különbség is alakult ki, mint ami valójában volt a csapatok között. Végül 33-24-s győzelmet aratott a MOL-Pick Szeged, összesítésben pedig kettős győzelemmel, 59-48-al jutott túl a jól teljesítő dán csapaton. A Final Four-ért a bombaerős Paris-Saint Germain testén keresztül vezet az út Juan Carlos Pastoréknak, a párharcot Szegeden kezdik majd a csapatok.

Férfi kézilabda Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, visszavágó

MOL-Pick Szeged - Bjerringbro-Silkeborg 33-24 (14-16)

Szeged, Városi Sportcsarnok 3200 néző. Vezette: Nenad Krstic, Peter Ljubic (szlovénok).

MOL-Pick Szeged:

Sierra - GORBOK 7, KALLMAN 7, Balogh 4/1, Gaber 2, SKUBE 7, Sostaric -. Csere: Nagy (kapus), Obranovic -, Zubai -, Blazevic -, Pedro 3, Thiagus Petrus -, Bánhidi 1, Buntic 2.

Vezetőedző:

Juan Carlos Pastor.

Silkeborg:

Rasmussen - Hundstrup 2, Kier 2, Thomsen 1, SKUBE 6, Knudsen 4, Nielsen 4. Csere: Lassen -, Jensen -, MARKUSSEN 5.

Vezetőedző:

Peter Bredsdorff-Larsen.

Kiállítás:

8 perc ill. 10 perc.

Hétméteres:

1/1 ill. 0/0. Juan Carlos Pastor:

"Először is gratulálok a Silkeborgnak, nagyon megnehezítették a dolgunkat és a legjobb teljesítményünkre kényszerítettek minket ebben a párharcban. Az első félidőben 16 gólt kaptunk, nagyon sok problémánk volt védekezésben, a második félidőben viszont csak nyolcat, ez magyarázza, hogy miért tudtunk fordítani. A második félidőben talán a legjobb játékunkat nyújtottuk idén, nagyon jól játszottunk húsz percig. Nagyon büszke vagyok a játékosaimra, gratulálok nekik, mert egy pillanatra sem adták fel. Ez az egész Pick-család győzelme, hiszen nagyon jó hangulatot teremtett ma is a közönség."

Peter Bredsdorff-Larsen:

"Gratulálok a Szegednek, szép győzelmet arattak, a két meccs alapján ők voltak a jobb csapat, fizikálisan és képességekben is felülmúltak minket. Nagyon büszkék vagyunk, hogy eljutottunk idáig a Bajnokok Ligájában, nagyon boldogok vagyunk hogy ebben a sorozatban játszhattunk. Most is bebizonyítottuk hogy helyünk van a legjobb 16 között Európában. Az első félidőben fantasztikusan játszottunk otthon és most is, de összességében jó évet zártunk a sorozatban."

Sergej Gorbok:

"A Silkeborg nagyon jó kézilabdát játszott, egy pillanatra sem becsülhettük le őket. Nagyon jó mérkőzést játszottunk ma, a szurkolók fantasztikus hangulatot teremtettek."

Klaus Thomsen:

"A Pick Szeged egy fantasztikus csapat, ennek ellenére az első félidőben nagyon jól kézilabdáztunk, de a szünet után a Szeged megtalálta az ellenszert, minden hibánkat megbüntették. A PSG-nek biztosan nem lesz könnyű dolga a Pick ellen."

Online közvetítésünk

A mérkőzés elé

Felvezető írásunkat az alábbi linken olvashatják.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.