Sport

Kézilabda: szoros mérkőzésre kényszerítette a PSG-t a Pick, de vereséget szenvedett + FOTÓK

Kézilabda: szoros mérkőzésre kényszerítette a PSG-t a Pick, de vereséget szenvedett + FOTÓK

2017. április 23., vasárnap
Kézilabda: szoros mérkőzésre kényszerítette a PSG-t a Pick, de vereséget szenvedett + FOTÓK
pick_paris21_gs

Háromgólos előnnyel utazhat haza a Paris Saint-Germain Szegedről a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első találkozója után.

Soha nem találkozott még a Bajnokok Ligájában a MOL-Pick Szeged és a Paris Saint-Germain, ezúttal a franciák látogattak Szegedre a negyeddöntő első mérkőzésén. Bár az esélyek mindenképpen

Zvonimir Serdarusic

csapata mellett szóltak, hiszen bombaerős kerettel rendelkeznek,

Juan Carlos Pastor

együttese azzal a céllal lépett pályára, hogy megnehezítse a vendégek dolgát. Az ötödik percre elhúztak 4-1-re a párizsiak,

Gensheimer

kétszer is betalált lerohanás után, de ez nem törte meg a Szegedet. Három gyors góllal egyenlített a Pick, viszont

Luka Karabatic

és az újfent remekül kézilabdázó

Mikkel Hansen

találataival megint ellépett kettővel a Párizs. Kézben tartották a vendégek az összecsapást, de a 24. percig nem tudtak kétgólosnál nagyobb előnyt kiépíteni, köszönhetően elsősorban

Juan Manuel Sierra

remek védéseinek. Ha már védések, ki kell emelni a vendégeknél az

Omeyert

csereként váltó szlovén

Gorazd Skofot

, aki teljesen megbabonázta a szegedi játékosokat, kivédett három hétméterest és számos bravúrt mutatott be. Hogy a szünetben nem három góllal vezettek a vendégek, ahhoz kellett

Bodó Richárd

fantasztikus időn túli hétméteresből szerzett gólja, így a szünetre 16-14-s párizsi vezetéssel vonulhattak a felek. A második félidőben tovább folytatódott a sorminta, egy párizsi gólra egy szegedi jutott, így 1-2 találat között mozgott a különbség szinte végig, majd a 42. percben Pedro végre megtörte a csapat borzasztó hetes lövési szériáját és a Pick ötödik büntetőjét már értékesítette, így egy gólra zárkózott Juan Carlos Pastor együttese, 20-21. Akadt is néhány lehetősége az egyenlítésre a hazaiaknak, ez azonban sehogy sem akart összejönni, a kihagyott helyzeteket pedig mindig megbüntette a PSG. Ennek ellenére két perccel a mérkőzés vége előtt is csupán egy találattal vezettek a vendégek, ám a hajrá nem a Pick szája íze szerint alakult. Előbb Hansen lőtt gólt, majd az utolsó másodpercekben

Remili

is betalált, így végül három góllal, 30-27-re nyertek a franciák és nagyon kedvező helyzetből várhatják a jövő heti, párizsi visszavágót. A Pick játékosok ennek ellenére remekül helytálltak a világválogatottal felérő PSG ellen, így teljesen megérdemelten zúgott a "Szép volt fiúk!" rigmus a ma is pazar hangulatot teremtő közönségtől a kiírás utolsó hazai BL-meccse után.

Férfi kézilabda Bajnokok Ligája, negyeddöntő, 1. mérkőzés

MOL-Pick Szeged - Paris Saint-Germain Handball 27-30 (14-16)

Szeged, újszegedi sportcsarnok. Vezette: Sorin-Laurentiu Dinu, Constantin Din (románok).

MOL-Pick Szeged:

Sierra - Källman 4, Bodó 2, Gorbok 2, Thiagus Petrus, Skube 2, Sostaric. Csere: Sego (kapus), Obranovic, Zubai 1, Balogh 5, Gaber, Bóka, Buntic 1, Pedro 6/3, Bánhidi 4.

Vezetőedző:

Juan Carlos Pastor.

PSG:

Omeyer - Gensheimer 6, Nikola Karabatic 7, Luka Karabatic 2, Remili 3, Mikkel Hansen 7, Abalo 3. Csere: Skof (kapus), Stepancic 1, Kounkoud 1, Narcisse.

Vezetőedző:

Zvonimir Serdarusic.

Kiállítás:

8 perc ill. 18 perc.

Hétméteres:

3/7 ill. 2/2. Juan Carlos Pastor:

"Gratulálok a Párizsnak a győzelemhez, de gratulálok a csapatomnak a hozzáállásért, mert mindent megtettek azért, hogy megnyerjük ma a meccset, mindent kiadtak magukból. Nem maradt más hátra, mint dolgozni, előbb megyünk Tatabányára, aztán Párizsba a visszavágóra. Mi egy új csapat vagyunk, minden meccs jól jön ahhoz, hogy tudjunk fejlődni."

Zvonimir Serdarusic:

"Nagyon örülök, hogy tudtunk nyerni, végig mi irányítottunk, jól játszottunk, de nagyon elfáradtunk, mert a Szeged kihozta belőlünk a maximumot. Nem szabad elhinnünk, hogy egyszerűbb lesz a visszavágó, mert a Szeged egy nagyon kompakt csapat, amely idegenben is nagyon jól tud kézilabdázni."

Rodriguez Alvarez Pedro:

"Először is gratulálok a PSG-nek a győzelemhez, kis részleteken dőlt el a mérkőzés. Kiadtunk midnent magunkból, megpróbáltunk nyerni. Először most fel kell készülnünk a Tatabánya ellen, aztán majd elemezzük ennek a találkozónak a tanulságait. Megpróbálunk nyerni Párizsban, ami nagyon nagyon nehéz lesz."

Gorazd Skof:

"Nehéz válaszolni arra, hogy mi döntött, egy kicsivel jobban védekeztünk mint a Szeged. Az edző nagyon jó munkát végez, nagyon jól felkészített minket erre a mérkőzésre. Javuló formában vagyunk, az utolsó három hétben megnyertük a Ligakupát, tudtunk nyerni a Montpellier vendégeként és most itt is, de ettől is tudunk jobban játszani."

Online közvetítésünk

A mérkőzés elé

A mérkőzés beharangozóját ide kattintva érhetik el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.