Kézilabda: borzasztóan megizzasztotta a fiatal Tatabánya a MOL-Pick Szegedet

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

pick_cegled18_gs

Ismét szoros mérkőzést játszottak a csapatok, ahol nagyon fontos győzelmet aratott Juan Carlos Pastor együttese.

Egyszer már lejátszották a felek a 14. fordulóban ezt a mérkőzést, akkor 18-18-s döntetlennel zárult a találkozó, ám szegedi óvás és hosszas huza-vona után végül úgy döntött a Magyar Kézilabda Szövetség, hogy meg kell ismételni a találkozót, mivel a tatabányaiak egyenlítő gólja szabálytalan körülmények között született. Nagyon fontos volt Juan Carlos Pastor csapatának, hogy behúzza ezt a találkozót, hiszen ha nem veszít pontot az alapszakasz hátralevő részében, akkor a Veszprém elleni bajnoki döntő visszavágóját hazai környezetben vívhatja. Mindkét együttes nemzetközi mérkőzésből érkezett a találkozóba, a Pick a Paris Saint-Germain ellen kapott ki a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén három góllal Szegeden, míg a Tatabánya az EHF Kupában kapott ki öt góllal a német Füchse Berlintől, szintén a negyeddöntőben, szintén „hazai” pályán, Győrben. Ennek megfelelően, a vendégek mestere, Vladan Matic több fiatal játékosának is lehetőséget adott, kimaradt a tatabányai keretből a sérült Harsányin és Bozovicon kívül Vranjes és Ilyés Ferenc is, míg bekerült Rozner Kevin, Deményi Xavér, Jaczkó Szabolcs, Boros Balázs, Antal Máté és Rosta Miklós. Ettől függetlenül az első pillanattól kezdve nagy erőfeszítésre késztette a fiatalos hazai csapat a vendégeket, hiába lépett el Gorbok találataival az első percekben két góllal a Pick, 4-4-nél utolérte őket a hazai csapat, sőt a remekül játszó, végül hét gólig jutó Szőllősi Balázs találatával 6-5-nél először vette át a vezetést. Végig fej-fej mellett haladtak a csapatok, a szünetre 12-11-s szegedi vezetéssel fordultak, ám a játék képe a második harminc percben sem változott meg. Sergej Gorbok újabb góljával 16-13-ra is ellépett a Szeged, de ismét csak felzárkózott a Tatabánya, sőt 18-17-nél Leimeter góljával újra vezetett a Matic-legénység. A végjátékban aztán előlépett szegedi oldalról Balogh Zsolt, több fontos gólt is szerzett, így ugyan minimális különbséggel, de megnyerte az újrajátszott találkozót a Pick és ezzel továbbra is vezeti a bajnoki tabellát.

K&H férfi kézilabda liga, 14. forduló

Grundfos Tatabánya KC – MOL-Pick Szeged 23-24 (11-12)
Tatabánya, Földi Imre Sportcsarnok. Vezette: Dobrovits Csaba, Tájok Péter.
Tatabánya: Tóth M. – Grigoras 5, Sipos 2, Leimeter 1, Rosta M. 1, Dénes, Juhász 5. Csere: Deményi (kapus), SZÖLLŐSI B. 7, Rozner, Vujovic 2/1. Vezetőedző: Vladan Matic.
MOL-Pick Szeged: Sierra – Sostaric, BALOGH 8/1, Skube 2/1, Bánhidi 3, Gorbok 4, Källman. Csere: Sego (kapus), Thiagus Petrus 1, Pedro 4/2, Bóka, Zubai, Bodó, Buntic, Obranovic 2. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Hétméteres: 1/1, ill. 4/6.
Kiállítás: – ill. 4 perc.

Default thumbnail
Előző sztori

Kosárlabda: sokba kerülhet a Szedeáknak súlyos pécsi veresége

Következő sztori

Harminc nap múlva rajtol Szegeden a kajak-kenu Világkupa

Legutóbbi hasonló cikkek