Sport

Kézilabda: a Hódmezővásárhely nyerte a megyei rangadót

Kézilabda: a Hódmezővásárhely nyerte a megyei rangadót

2017. április 12., szerda
Kézilabda: a Hódmezővásárhely nyerte a megyei rangadót
kszse_hodmezovasarhely35_gs

Hódmezővásárhelyen alsóházi megyei rangadót játszottak a női kézilabda NB I/B-ben, ahol a hazaiak a KSZSE ellen szerezték meg első tavaszi hazai győzelmüket.

A szépszámú közönség előtt nagy iramban kezdtek a csapatok, az első percekben 1-2 góllal rendre a szegedi gárda vezetett. A félidő végén aztán Ilyés vezérletével a hazaiak vették át a vezetést. A második játékrész közepén a szegedi lányok hibát hibára halmoztak, így hat gólosra nőtt a vásárhelyiek előnye. Ekkor sikerült lendületet venni és felzárkóznia két gólra a vendégeknek, a rossz védekezés ellenére. Mézes Laura a végjátékban aztán sérülést szenvedett, így a megfogyatkozott sereghajtó ellen behúzta a két pontot a HLKC.

Női kézilabda NB I/B, Keleti csoport, 21. forduló

HLKC – KSZSE 29–25 (14–12)

Hódmezővásárhely, 150 néző. Vezette: Rontó, Szanyi.

HLKC:

Ádász – Szűcs 4, Ilyés 10, Markos 1, Nagy 2, Török 4, Fazekas 1. Csere: Aradi, Balogh Vi. (kapusok), Balogh Va., Kandó, Földesi, Becsei 5, Klemm 2, Blaskovics, Horváth.

Edző:

Bartók Csaba.

KSZSE:

Kothencz – Kónya 3, Csoknyai 1, Velky 4/1, Dobó 1, Kozma 1, Lukács 4. Csere: Fodor, MÉZES 9/4, Tószegi 2, Forgó, Papp, Szeder.

Edző:

Gaál Adrienn. Bartók Csaba:

"Végre megszereztük az első tavaszi hazai győzelmünket, ehhez gratulálok a csapatnak. A mérkőzés első felében sok technikai hiba és labdaeladás csúszott a játékunkba. Ennek a visszaszorításával átvettük az irányítást, és előnyünket a meccs végéig fokozatosan növeltük. A mérkőzésnek külön pikantériát adott a tavaszi átigazolási szezonban történt játékosmozgás a két csapat között, ezek a játékosok mind a két oldalon extra teljesítményt nyújtottak. Két ponttal előrébb vagyunk, küzdünk tovább!"

Gaál Adrienn:

"Nagyon sok technikai hiba és kihagyott ziccerek miatt buktuk el a mérkőzést."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.