Kézilabda: a fiatalság volt a nyerő, a „kis Pick” legyőzte az FKSE-Algyőt

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

fksealgyo

Jó mérkőzést játszott egymással az FKSE és a MOL-Pick Szeged U23-as csapata, ám a három rutinos egykori Pick játékos hiánya nagyon érződött az algyői csapaton, így végül a szegediek örülhettek.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, sérülés miatt döntött úgy Vadkerti Attila, hogy befejezi játékos-pályafutását, így már a hétvégén sem szerepelt az FKSE csapatában, ahogy szintén kihagyta a találkozót Simon Bence is, ám mindketten leültek a kispadra lelkesíteni a többieket. Az egész idényben kevesebb szerepet kapó játékosok azonban nem tudták pótolni algyői oldalon a hiányzókat, nem volt senki, aki igazán magára tudta volna vállalni a vezér szerepét. Ezzel szemben a Pick fiataljai nagyon jól kézilabdáztak és végül fontos, ötgólos győzelmet arattak a megyei derbin.

Férfi kézilabda NB I/B Keleti csoport, 22. forduló

Mol-Pick Szeged U23-ContiTech FKSE-Algyő 27-22 (12-9)
Szeged, 200 néző. Vezette: Sándor György, Szabó Balázs.
MOL-Pick Szeged U23: Nagy M. – Dolezsál 2, Haszilló 2/1, Sunajko 3/1, FEKETE 5, SZABÓ M. 10, Csernai. Csere: Patyi 2/1, Árpási 3, Götz, Balázs, Benák, Maróti, Bernáth, Dimovics. Edző: Szabó Levente.
FKSE: Kiss O.- Béleczki, HORVÁCKI 5, Döme 2, Kocsis 1, Valaczkai 2, VELKY 6/3. Csere: GERA (kapus) AMBRUS 2, Raffai, Molnár 2, Gazsó 2, Teimel, Magyar. Edző: Dankó Ervin.
Kiállítások: 4 perc ill. 10 perc
Hétméteres: 3/1 ill. 5/3

Dankó Ervin: “A hazai pálya minden előnyét élvezve nyerte a meccset a Szeged. Sajnos ma mi nem tudtuk a vezéráldozatainkat pótolni. Ez a két dolog okozta a vereségünket. A második félidei küzdésért megdicsérem a csapatomat.”

Előző sztori

NyusziSTOP húsvétra

Következő sztori

Négy napra bezár a NOVA Kormányablak Szegeden