Íjászat: Szlovákiában szerepeltek az UTC versenyzői

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

ijaszat_utc

Szlovákiában rendezték meg a Közép Európa Kupa első fordulóját, melyen tíz ország pályaíjászai vettek részt. Szegedet az UTC versenyzői képviselték.

Az elmúlt hétvégén rendezték a Szlovákiai (Vinicné) Hattyúpatakon a Közép Európa Kupa (CEC) első fordulóját, melyen tíz ország pályaíjászai vettek részt. Szegedet az UTC versenyzői Banda Árpád és Olasz Dániel Péter kadett reflexíjas versenyző képviselte. A kimondottan hideg idő és a folyamatosan változó erős szél tette nehézzé a versenyt.

Az alapszakaszban Banda 613 pontot teljesített, ezzel a 2. helyen rangsorolt. A kiesős fordulóban első ellenfelét a horvát Tin Makitant 6-0-ra, a másodikat, a hazai Boris Balazt, a 2016-os Rio-i olimpikont 6-2-re verte. A harmadik ellenfelével az osztrák Dominik Irrasch-sal szoros csata alakult ki 0-2, 2-2, 4-2, 4-4, után végül 4-6-ra az osztrák versenyző nyert és mérkőzhetett az aranyért, amit meg is szerzett. A bronzéremért folyó küzdelemben a szegedi versenyző mozgása már nem állt össze. A szerb Luka Popovic magabiztosan 6-2-re győzött, így Banda a 4. helyen végzett.

Olasz a 8. helyen rangsorolt a 60 m-es távon. A kiesős küzdelmekben első ellenfelét a magyar Őry Balázst 6-4-re verte, a második párbajt a szintén csapattárs Zoltán Leventével vívta, akitől 6-0-ra kapott ki, így Olasz a 8. helyen zárt.

A magyar utánpótlás íjászok kitűnően szerepeltek, az olimpiai reflexíjas kadett fiúknál Szűts Mátyás első, Zoltán Levente harmadik, reflexíjas kadett leány kategóriában Keresztúri Viktória második, junior fiú kategóriában Balogh Mátyás harmadik, leány kategóriában Regőczi Petra harmadik, csigás íj kadett kategóriában Csernák Vencel harmadik helyen végzett.

Előző sztori

A szegedi zrínyis tanulók történelmi múltidéző kalandozása a Muravidéken

Következő sztori

Kihirdették a XXXIII. OTDK 13. Pedagógiai, Pszichológiai, Andragógiai és Könyvtártudományi Szekció eredményeit