Házi őrizetet rendeltek el a lopás miatt letartóztatott nő ellen

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

jog_birosag_torveny

A Szegedi Járásbíróság nem jogerősen elrendelte annak a nőnek a házi őrizetét, akit lopás miatt vett őrizetbe a rendőrség szerdán. A bíróság döntése alapján a gyanúsított házi őrizete 2017. május 7-ig tart. A házi őrizet végrehajtásának helyéül a bíróság a gyanúsított lakhelyét jelölte ki, ahol két kiskorú gyermekét neveli.

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség a szegedi nő előzetes letartóztatásának elrendelését azért indítványozta, mivel az ügyészi álláspont szerint megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy 2017. március 2-án 11 óra 25 perc körüli időben társával lopási szándékkal megjelent a Szeged Árkád bevásárlóközpontban lévő egyik ruházati üzletben, majd társával rendszeres haszonszerzésre törekedve jogtalanul eltulajdonította a ruházati üzlet tulajdonát képező három darab, összesen 23.985 forint értékű ruhát oly módon, hogy a ruhákból a próbafülkében az áruvédelmi eszközöket kivágták, majd a ruhákat maguknál elrejtve az üzletet fizetés nélkül elhagyták.

A gyanúsított ezen cselekményét megelőzően is megélhetését lopási cselekmények elkövetésével rendszeres haszonszerzésre törekedve egészítette ki, oly módon, hogy társával előzetesen lopási cselekmények szervezett elkövetésében megállapodott és ennek megfelelően a lopásokat összehangoltan, egymás cselekményéről tudva, szándék- és cselekvésegységben követték el különböző kiskereskedelmi üzletek sérelmére.

Az elsőfokú bíróság álláspontja szerint a büntetett előéletű gyanúsított, aki valamennyi alkalommal vagyon elleni bűncselekmények elkövetése miatt volt büntetve jelen eljárásban kisebb tárgyi súlyú (két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő) bűncselekményt látszik megvalósítani, így az ügyészi indítvánnyal szemben szökés, elrejtőzés veszélye vonatkozásában nem áll fent, azonban az általa elkövetett bűncselekmények sorozatjellegére tekintettel megalapozottan feltehető, hogy újabb, szabadságvesztéssel büntetendő, vagyoni elleni bűncselekményt követne el. Az elsőfokú bíróság azt is megállapította, hogy az előzetes letartóztatással elérni kívánt célok a gyanúsított esetében enyhébb kényszerintézkedéssel is elérhetők, erre tekintettel az elsőfokú bíróság a gyanúsított házi őrizetének elrendeléséről határozott nyomkövető eszköz alkalmazása mellett, figyelemmel arra, hogy ekként a bűnismétlés veszélyének kivédése biztosítottnak látszik.

A bíróság döntését a gyanúsított és védője tudomásul vették, míg az ügyész fellebbezést jelentett be az előzetes letartóztatás elrendelése érdekében, így a végzés nem jogerős.

Default thumbnail
Előző sztori

Változatos programokkal köszöntik a költészet napját Szegeden

Következő sztori

A szemerkélő eső sem riasztotta el a mozogni vágyó hivatalnokokat + FOTÓK

Legutóbbi hasonló cikkek