Hajvágással, frizurakészítéssel jótékonykodtak + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

jotekonysagi_hajvagas37_gs

Kétszázötven gyerek haját vágta le huszonhét fodrász a Csongor téri Közösségi Házban az immár ötödjére megtartott jótékonysági hajvágás keretében, amit a Komárom-Esztergom megyei Segítő Jóbarátok csapata szervezett.

„Sok lány hajfonást kér, és minden gyerek pontosan tudja, hogy milyen frizurát szeretne. Ismerik a divatot, akinek pedig nincs elképzelése, javasolunk valami szépet” – tudtuk meg Kurucz Erikától. Évekkel ezelőtt egyik vendégén keresztül ismerte meg a Segítő Jóbarátok csapatát, akik a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltatót támogatják méghozzá nem elsősorban pénzzel, hanem mindenki azzal, amivel tudja. A tatai illetőségű Erika így összeszedte fodrász ismerőseit, és immár öt éve vállalják, hogy levágják a gyerekek haját. Nemcsak szegediek szépültek meg, érkeztek fiatalok Komárom-Esztergom megyéből és többek között például Csanádpalotáról is.

A Csongor téri Közösségi házban a Szeged-Csanádi Egyházmegye által fenntartott Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltatójának gyermeki és az ÁGOTA Alapítvány által családból kiemelt támogatott fiataljai számára hirdették meg a jótékonysági hajvágást. „Évek óta támogatást nyújt ezeknek a gyerekeknek a Segítő Jóbarátok közössége, a karácsonyi gálán túl immár ötödjére vállalták, hogy trendi frizurát készítenek. Ez egészült ki kézműves foglalkozással, arcfestéssel, így egy igazán felszabadult napon vehettek részt a csemetéink” – mondta el Kothencz János, a Szeged-Csanádi Egyházmegye Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltatójának főigazgatója.

jotekonysagi_hajvagas20_gs

Komárom-Esztergom megyében immár hat éve támogatja a Szent Ágotás gyerekeket a Segítő Jóbarátok, amit Honosi Mihály, Dombi Péter és Farkas Károly hívott életre. „A Szent Borbála Kórház igazgatója, Dombi Péter egy alkalommal a Szent Ágotás fiataloknál Mikulás volt, s az ottani élményeinek a hatására egy baráti beszélgetés során döntöttük el, hogy ezeket a fiatalokat támogatjuk. Megyénkben nagy sikere van a kezdeményezésnek, üzleti partnereket és barátokat is bevontunk, és tavaly már 10 millió forint értékben adtunk az év során ajándékokat a fiataloknak. A Segítő Jóbarátok keretében nem pénzt kérünk, van vállalkozás, amelyik divatos, új ruhákat és cipőket hozott, ennek az akciónak a keretében a fodrászok a munkájukat ajánlották fel, míg egy cégtől a frizurák elkészítéséhez szükséges kellékeket, így például hajzselét és hajhabot kaptunk” – mondta el Honosiné Máhr Ágnes, az Ho-Máhr Transz Kft. ügyvezetője, hogy miként is működik a Segítő Jóbarátok csapata.

„Amikor a tatabányai Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltat rendezvényére Mikulást kerestek, elvállaltam, és olyan élményekkel gazdagodtam a fiatalok között, hogy Honosi Mihály barátommal eldöntöttük, hogy folyamatosan támogatást nyújtunk nekik. Mi élvezzük a legjobban, és mi köszönjük a gyerekeknek, hogy közöttük lehetünk” – fogalmazott Dombi Péter. „Fantasztikus élményt nyújtanak ezek a fiatalok, és amikor ez ember a szemükbe néz, látja a csillogást és az örömöt, ennél nagyobb sikert nem lehet elérni” – vette át a szót Honosi Mihály. Hangsúlyozták, nem lehet egy évben egyszer adakozni, egész évben rendelkezésre kell állni a jónak, erről szól a Segítő Jóbarátok. Legközelebb gyermeknapot szerveznek, amelyen ötven szegedi fiatal is részt vesz.

Előző sztori

Kézműveskedéssel és tánccal készültek a húsvétra a Csongor téren + FOTÓK

Következő sztori

Mozgalmas nap a vásárhelyi állatvédőknél

Legutóbbi hasonló cikkek