Fazekas Sándor: rend van az élelmiszerpiacon

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Rend van a hazai élelmiszerpiacon, a feldolgozók, kereskedők igyekeznek betartani az élelmiszerbiztonsági szabályokat – mondta Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter az M1 aktuális csatorna csütörtök reggeli adásában.

Elmondta: a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) tavaszi szezonális ellenőrzése során március 20-ától egy hónapon át vizsgálta a termékeket, 4700 ellenőrzés során 20 ezer tételt vizsgáltak, 161 esetben bírságoltak 15,6 millió forint értékben.

Fazekas Sándor hangsúlyozta, megvédik a fogyasztókat attól, hogy gyanús, bizonytalan eredetű, rossz minőségű élelmiszereket vásároljanak. Jelezte, az ellenőrzéseken talált gyanús élelmiszereket elkobozták. Felhívta a figyelmet arra, hogy a vizsgált tételek azt is megmutatták, a hazai élelmiszerek frissebbek és biztonságosabb az import árunál.

Fazekas Sándor elmondta, hogy a termék egy részénél a feliratozás hiányosságokat mutat, erre jobban oda kell figyelni, a tudatos fogyasztói magatartást semmi sem pótolja.

Előző sztori

Az amerikai kormányzat erőteljesebb lépésekre készül Észak-Koreával szemben

Következő sztori

Halálos baleset történt Szegeden