Közélet

Fazekas Sándor: rend van az élelmiszerpiacon

Fazekas Sándor: rend van az élelmiszerpiacon

2017. április 27., csütörtök
Fazekas Sándor: rend van az élelmiszerpiacon

Rend van a hazai élelmiszerpiacon, a feldolgozók, kereskedők igyekeznek betartani az élelmiszerbiztonsági szabályokat - mondta Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter az M1 aktuális csatorna csütörtök reggeli adásában.

Elmondta: a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) tavaszi szezonális ellenőrzése során március 20-ától egy hónapon át vizsgálta a termékeket, 4700 ellenőrzés során 20 ezer tételt vizsgáltak, 161 esetben bírságoltak 15,6 millió forint értékben. Fazekas Sándor hangsúlyozta, megvédik a fogyasztókat attól, hogy gyanús, bizonytalan eredetű, rossz minőségű élelmiszereket vásároljanak. Jelezte, az ellenőrzéseken talált gyanús élelmiszereket elkobozták. Felhívta a figyelmet arra, hogy a vizsgált tételek azt is megmutatták, a hazai élelmiszerek frissebbek és biztonságosabb az import árunál. Fazekas Sándor elmondta, hogy a termék egy részénél a feliratozás hiányosságokat mutat, erre jobban oda kell figyelni, a tudatos fogyasztói magatartást semmi sem pótolja.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.