Közélet

Éleslövészeten vettek részt a lövészek

Éleslövészeten vettek részt a lövészek

2017. április 24., hétfő
Éleslövészeten vettek részt a lövészek
bocskai_istvan_loveszdandar

Éleslövészeteken vettek részt a dóci lőtéren az MH 5. Bocskai István Lövészdandár különböző feladataira felkészülő katonái április közepén.

A hódmezővásárhelyi 3. Bercsényi Miklós Lövészzászlóaljra épülő különböző missziós és készenléti szolgálatokra való felkészülés kezdődött meg a napokban. A szövetségi műveletekre felajánlott erők kiképzését minden esetben az alapoktól kezdve kell felépíteni, ami ebben az esetben az egyéni lövészeteket jelentette. A lőgyakorlatok alapvető célja a határvédelmi feladatokból kivont katonák lőkészségének fejlesztése és szinten tartása volt. A szektoronként kijelölt lőgyakorlatvezetők felügyelete alatt a lövészet folyamatosan zajlott. Az egyéni és a kollektív lőfegyverekkel (gépkarabély, pisztoly, géppuskával) a különböző szektorokban egyszerre lőttek a katonák az egymástól eltérő távolságban elhelyezett célpontokra. Az úgynevezett békefenntartó lőgyakorlatok során az anatómiai célokra leadott lövésekkel az ellenség harcképtelenné tétele volt a feladat. A kiképzési napon a harcjárművek toronylövészei mellett a zászlóalj mesterlövészei is fejlesztették tudásukat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.