Botkának hozott bilincset Szabó Bálint

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

szabo_balint_sajttaj004kf

Botrány van Szegeden, mert lopják a pénzt, s ezt az ügyészség állítja – jelentette ki Szabó Bálint a közgyűlés előtt tartott sajtótájékoztatóján. A jogász bilincset hozott Botka Lászlónak, mint mondta, szerinte ő a politikai és jogi felelőse a VIP-parkolóbotránynak, és azt szeretné, hogy az ügyészség hivatali visszaélés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indítson eljárást a városvezető ellen.

FRISSÍTVE: A közgyűlési balhéról, a bilincsátadási kísérletekről szóló tudósításunkat ide kattintva olvashatják el.

Míg szerdán a Gyulai Járásbíróságon a szegedi parkolóbotrány tárgyalására vitt bilincset Szabó Bálint, a Likvid Kontroll Kft. ügyvezetője akkor a vádlottak padján ülő Mózes Ervin címzetes főjegyzőnek, Solymos László alpolgármesternek vagy Kalmár Gábor kabinetfőnöknek szerette volna átadni a bilincset, ezúttal Botka Lászlónak szánta azt. Mint mondta, örömmel veszi, hogy a hónap utolsó munkanapján a polgármester szán időt arra, hogy Szeged város ügyeivel foglalkozzon, s azt is örvendetesnek tartja, hogy az országot járva igazságot akar tenni, de mint mondta, rendet és igazságot először Szegeden kellene tenni.

„Botrány van Szegeden, mert lopják a pénzt! Ezt nem én állítom, hanem az ügyészség. Lopják a közpénz milliárdokat az összes szegedi uniós nagyberuházásból, továbbá a városháza vezetői értekezletén Mózes Ervin címzetes főjegyző, a törvényesség felkent őre asszisztálásával és közreműködésével” – közölte. Szabó úgy értékelt, nincs gazdája Szegednek jelenleg, hiszen a választott vezető elhagyta azt, illetve bujkál, nem hajlandó ugyanis a helyi közügyekben tárgyalni, mint ahogy a Szeviép-botrány tisztázását sem segíti. „Ezen felül bebújik Solymos László alpolgármester, Mózes Ervin címzetes főjegyző és Kalmár Gábor kabinetfőnök szoknyája mögé. Azt állítom, hogy Botka László a parkolóügy első számú felelőse, nemcsak politikai, hanem jogi értelemben is” – szögezte le a jogász. A bilincset is azért hozta megával, hogy ezt példázza, illetve azt szeretné, hogy Botka Lászlóval kapcsolatban az ügyészség és a bíróság hivatali visszaélés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indítsanak eljárást. Mint mondta, ne várják meg, míg mentelmi jog mögé bújik a 2018-as választások után.

szabo_balint_sajttaj002kf

Példátlannak nevezte, hogy a városvezető feleségének a terepjárójára ingyen parkolóbérletet adtak, illetve szerinte felveti a tiltott pártfinanszírozás gyanúját az, hogy Gazdag János egykori MSZP-s országgyűlési képviselő, a párt korábbi megyei elnökhelyettesen úgy kapott éveken keresztül ingyenbérletet Szegedről, hogy ő semmilyen hivatalos választott közfunkciót nem töltött be. „Hagyja abba Botka László, hogy Szegedről finanszírozza az MSZP kampányát, hagyja abba, hogy a szocialista párt működését innen finanszírozza” – így Szabó Bálint.

Mivel a sajtótájékoztató idején a városháza előtt rendőrök is voltak a helyszínt biztosítani, emlékeztetett arra, hogy már két ízben vitték el egyenruhások a városházáról. Mindkét ügyben azt állapították meg, hogy nem követett el jogsértést.

A sajtótájékoztató után megpróbálta a bilincset átadni Botka Lászlónak, akinek az irodája előtt a biztonsági szolgálat munkatársai állták útját, majd kiderült, kicselezte a polgármester, már bent tartózkodott az ülésteremben, amikor Szabó megpróbálta a bilincset átadni. A díszteremben is megkísérelte ezt, megpróbálták feltartóztatni Szabó Bálintot, aki a biztonsági szolgálat embereinek a gyűrűjében állt a terem sarkában, kezében feje fölé emelve a magával hozott bilincset. A közgyűlést egyébként 9 órakor megkezdték, igyekezve nem tudomást venni Szabó jelenlétéről.

no images were found

Előző sztori

Balástyai ingatlanból lopott egy férfi

Következő sztori

A felelős állattartásról tartottak előadást a Szegedi Vadasparkban főiskolásoknak