Közélet

Botkának hozott bilincset Szabó Bálint

Botkának hozott bilincset Szabó Bálint

2017. április 28., péntek
Botkának hozott bilincset Szabó Bálint
szabo_balint_sajttaj004kf

Botrány van Szegeden, mert lopják a pénzt, s ezt az ügyészség állítja – jelentette ki Szabó Bálint a közgyűlés előtt tartott sajtótájékoztatóján. A jogász bilincset hozott Botka Lászlónak, mint mondta, szerinte ő a politikai és jogi felelőse a VIP-parkolóbotránynak, és azt szeretné, hogy az ügyészség hivatali visszaélés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indítson eljárást a városvezető ellen.

FRISSÍTVE: A közgyűlési balhéról, a bilincsátadási kísérletekről szóló tudósításunkat ide kattintva olvashatják el.

Míg szerdán a Gyulai Járásbíróságon

a szegedi parkolóbotrány tárgyalására

vitt bilincset

Szabó Bálint

, a Likvid Kontroll Kft. ügyvezetője akkor a vádlottak padján ülő

Mózes Ervin

címzetes főjegyzőnek,

Solymos László

alpolgármesternek vagy

Kalmár Gábor

kabinetfőnöknek szerette volna átadni a bilincset, ezúttal

Botka Lászlónak

szánta azt. Mint mondta, örömmel veszi, hogy a hónap utolsó munkanapján a polgármester szán időt arra, hogy Szeged város ügyeivel foglalkozzon, s azt is örvendetesnek tartja, hogy az országot járva igazságot akar tenni, de mint mondta, rendet és igazságot először Szegeden kellene tenni. „Botrány van Szegeden, mert lopják a pénzt! Ezt nem én állítom, hanem az ügyészség. Lopják a közpénz milliárdokat az összes szegedi uniós nagyberuházásból, továbbá a városháza vezetői értekezletén Mózes Ervin címzetes főjegyző, a törvényesség felkent őre asszisztálásával és közreműködésével” – közölte. Szabó úgy értékelt, nincs gazdája Szegednek jelenleg, hiszen a választott vezető elhagyta azt, illetve bujkál, nem hajlandó ugyanis a helyi közügyekben tárgyalni, mint ahogy a Szeviép-botrány tisztázását sem segíti. „Ezen felül bebújik Solymos László alpolgármester, Mózes Ervin címzetes főjegyző és Kalmár Gábor kabinetfőnök szoknyája mögé. Azt állítom, hogy Botka László a parkolóügy első számú felelőse, nemcsak politikai, hanem jogi értelemben is” – szögezte le a jogász. A bilincset is azért hozta megával, hogy ezt példázza, illetve azt szeretné, hogy Botka Lászlóval kapcsolatban az ügyészség és a bíróság hivatali visszaélés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indítsanak eljárást. Mint mondta, ne várják meg, míg mentelmi jog mögé bújik a 2018-as választások után.

szabo_balint_sajttaj002kf

Példátlannak nevezte, hogy a városvezető feleségének a terepjárójára ingyen parkolóbérletet adtak, illetve szerinte felveti a tiltott pártfinanszírozás gyanúját az, hogy Gazdag János egykori MSZP-s országgyűlési képviselő, a párt korábbi megyei elnökhelyettesen úgy kapott éveken keresztül ingyenbérletet Szegedről, hogy ő semmilyen hivatalos választott közfunkciót nem töltött be. „Hagyja abba Botka László, hogy Szegedről finanszírozza az MSZP kampányát, hagyja abba, hogy a szocialista párt működését innen finanszírozza” – így Szabó Bálint. Mivel a sajtótájékoztató idején a városháza előtt rendőrök is voltak a helyszínt biztosítani, emlékeztetett arra, hogy már két ízben vitték el egyenruhások a városházáról. Mindkét ügyben azt állapították meg, hogy nem követett el jogsértést. A sajtótájékoztató után megpróbálta a bilincset átadni Botka Lászlónak, akinek az irodája előtt a biztonsági szolgálat munkatársai állták útját, majd kiderült, kicselezte a polgármester, már bent tartózkodott az ülésteremben, amikor Szabó megpróbálta a bilincset átadni. A díszteremben is megkísérelte ezt, megpróbálták feltartóztatni Szabó Bálintot, aki a biztonsági szolgálat embereinek a gyűrűjében állt a terem sarkában, kezében feje fölé emelve a magával hozott bilincset. A közgyűlést egyébként 9 órakor megkezdték, igyekezve nem tudomást venni Szabó jelenlétéről.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.