Közélet

Botka: lehet az emberekre odafigyelő tisztességes politikát folytatni

Botka: lehet az emberekre odafigyelő tisztességes politikát folytatni

2017. április 7., péntek
Botka: lehet az emberekre odafigyelő tisztességes politikát folytatni
Botka László

Azokon a települések, amelyek a baloldal bázisai tudtak maradni, megmutatták, hogy lehet tisztességes politikát folytatni, lehet az emberekre odafigyelni, lehet olyan politikát folytatni, amely nem keresi az ellenségeket - hangoztatta Botka László, az MSZP miniszterelnök-jelöltje pénteken Szombathelyen, ahol országjáró körútja során utcafórumot tartott.

A politikus kijelentette: egy olyan Magyarországban hisznek, ahol ember és ember között nem a világnézet, nem a vélemény, nem a pártállás, hanem kizárólag a tisztesség, a becsület és a szorgalom alapján lehet különbséget tenni. "Mi egy ilyen élhető Magyarországban hiszünk, és nem az orbáni diktatúrában - mondta. A szocialisták jelöltje Szombathelyen a Derkovits lakótelepen, - az eső elől behúzódva - egy szolgáltatóház fedett lépcsőfeljáróján beszélt 100-150 főleg nyugdíjas korú emberből, köztük helyi szocialista politikusokból álló hallgatóságához. Úgy fogalmazott: baloldali programjuk célja, hogy igazságot tegyenek, és a választásokon legyőzzék

Orbán Viktort

és a Fideszt. Kijelentette: az adórendszer, a családtámogatás, az otthonteremtési politika és a nyugdíjasokkal való politizálás egytől egyig igazságtalan volt, és csakis a gazdagokat szolgálta, a magyarok többsége pedig szegénységben élt.

Botka László

szerint a legnagyobb igazságtalanság ma Magyarországon abban jelenik meg, hogy a legnagyobb az adóteher az átlagos, vagy az átlag alatti jövedelműeken, a minimálbéreseken, a "melósokon", a bérből és fizetésből élő embereken. "Az SZJA-val és a társadalombiztosítási hozzájárulással a kormányzat a borítékból már a fizetés egyharmadát ellopja, miközben minden kedvezményt a gazdagoknak ad" - mondta. Hozzátette: ezért kell igazságot tenni, ezért van szükség kormányváltásra. Botka László szólt arról is, hogy az elmúlt években megnégyszereződött azoknak a családoknak a száma, amelyek a gyerekeiket magániskolákba íratják, mert a kormány és a Fidesz "lepusztította" a közoktatást. De hasonló a helyzet az egészségügyben is, ahol a gazdagok magánkórházakba járnak, a többieknek pedig maradnak a "lepusztított közkórházak, közrendelők" - tette hozzá. Botka László beszédében szövetséget ajánlott azoknak, akik "el akarják zavarni" az újabb és újabb ellenségeket kereső Fideszt. Arra biztatott minden jelenlévőt, hogy ne féljen, hanem lásson át a szitán, a hatalmon lévők mesterkedésein, vegye észre az ország valódi problémáit, és bírja távozásra az Orbán-kormányt, mert ez Magyarország érdeke.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.