Közélet

A vadgesztenyefákat permetezik Szegeden

A vadgesztenyefákat permetezik Szegeden

2017. április 12., szerda
A vadgesztenyefákat permetezik Szegeden
SZS20140702_gesztenye_szentharomsag_007

Elkezdődött Szegeden a vadgesztenye aknázómoly elleni védekezése, a permetezési munkákat éjszaka végzi a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft.

A Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. szeretné felhívni a lakosság figyelmét, hogy Szegeden jelenleg a vadgesztenye aknázómoly elleni védekezés zajlik. Az éjszakai permetezési munka során kijuttatott permetlé a gépjárműveken és ablaküvegen nyomot hagyhat, de kárt nem okoz, mosószeres vízzel lemosható, valamint melegvérű élő szervezetekre ártalmatlan. Dorozsmán, Petőfi telepen, Tápén, Alsóvárosban, Móravárosban és Rókuson április 18-án, az Északi városrészen és Tarjánban április 19-én permetezik a fákat. A kezelés időpontja tájékoztató jellegű, az időjárás függvényében eltolódhat, illetve néhány nap eltérés előfordulhat, mivel a kezelés elvégezhetősége erősen időjárásfüggő, így esőben vagy szélben nem kivitelezhető. A Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. kéri, hogy az adott időszakban este kilenc és reggel öt óra között a következő óvintézkedéseket tegye meg a lakosság: - lehetőleg zárják az ablakokat - az erkélyen, teraszon ne tároljanak élelmiszer jellegű terméket, ne teregessenek - házi kedvenceiket helyezzék biztonságos helyre - gépjárművükkel parkoljanak olyan helyen, ahol a fákra kiszórt permet nem hullhat vissza a járműre A favédelmi kezelések célja, hogy a fákat károsító és azon élősködő élőlényeket visszaszorítsák, hogy azok anyagcseretermékei például ne károsíthassák az autók fényezését, valamint, hogy a fák ne váljanak a korhadás miatt életveszélyessé, és a Dél-Alföldet amúgy is komolyan sújtó porszennyezés és hőség ellen védelmet nyújthassanak Szeged lakóinak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.