A vadgesztenyefákat permetezik Szegeden

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

SZS20140702_gesztenye_szentharomsag_007

Elkezdődött Szegeden a vadgesztenye aknázómoly elleni védekezése, a permetezési munkákat éjszaka végzi a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft.

A Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. szeretné felhívni a lakosság figyelmét, hogy Szegeden jelenleg a vadgesztenye aknázómoly elleni védekezés zajlik. Az éjszakai permetezési munka során kijuttatott permetlé a gépjárműveken és ablaküvegen nyomot hagyhat, de kárt nem okoz, mosószeres vízzel lemosható, valamint melegvérű élő szervezetekre ártalmatlan.

Dorozsmán, Petőfi telepen, Tápén, Alsóvárosban, Móravárosban és Rókuson április 18-án, az Északi városrészen és Tarjánban április 19-én permetezik a fákat. A kezelés időpontja tájékoztató jellegű, az időjárás függvényében eltolódhat, illetve néhány nap eltérés előfordulhat, mivel a kezelés elvégezhetősége erősen időjárásfüggő, így esőben vagy szélben nem kivitelezhető.

A Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. kéri, hogy az adott időszakban este kilenc és reggel öt óra között a következő óvintézkedéseket tegye meg a lakosság:
– lehetőleg zárják az ablakokat
– az erkélyen, teraszon ne tároljanak élelmiszer jellegű terméket, ne teregessenek
– házi kedvenceiket helyezzék biztonságos helyre
– gépjárművükkel parkoljanak olyan helyen, ahol a fákra kiszórt permet nem hullhat vissza a járműre

A favédelmi kezelések célja, hogy a fákat károsító és azon élősködő élőlényeket visszaszorítsák, hogy azok anyagcseretermékei például ne károsíthassák az autók fényezését, valamint, hogy a fák ne váljanak a korhadás miatt életveszélyessé, és a Dél-Alföldet amúgy is komolyan sújtó porszennyezés és hőség ellen védelmet nyújthassanak Szeged lakóinak.

Előző sztori

Újra járnak a vonatok Csengele és Petőfiszállás között

Következő sztori

Szijjártó: Európának komolyan kell vennie a terrorfenyegetettséget