Sport

A szemerkélő eső sem riasztotta el a mozogni vágyó hivatalnokokat + FOTÓK

A szemerkélő eső sem riasztotta el a mozogni vágyó hivatalnokokat + FOTÓK

2017. április 7., péntek
A szemerkélő eső sem riasztotta el a mozogni vágyó hivatalnokokat + FOTÓK
sportnap14_gs

A ligetben ünnepelték az Egészségügyi Világnapot a megyei kormányhivatal és a társszervezetek munkatársai. A borongós idő ellenére rengetegen eljöttek a péntek délutáni rendezvényre.

Az Egészségügyi Világnap alkalmából szervezett programot a Csongrád Megyei Kormányhivatal az Erzsébet Ligetbe. A kormánytisztviselők mellett a Nemzeti Adó és Vámhivatal, a Magyar Államkincstár, a büntetés végrehajtás, a katasztrófavédelem és a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság munkatársai is részt vettek a rendezvényen. A minél több mozgásban a Szegedi Tudományegyetem Testnevelési és Sporttudományi Intézet oktatói és hallgatói segítettek, valamint

Bagi Mátyás

funkcionális tréner és

Ipacs Virág

preventív gerinctréner. Az egészségstandnál a testzsír százalékot, a testtömegindexet és vérnyomást is megmérték, majd jó tanácsokkal látták el azokat, akiknek kevésbé jó eredményeik születtek. „Nagyon örülök, hogy a kicsit cudar időjárás ellenére ilyen szép számmal összegyűltünk. Mi általában egy irodában ülünk, s mást sem csinálunk, mint nézünk egy számítógépet. Ilyenkor már az is jól esik, ha az íróasztaltól felkelve egy másik ordába mehetünk át. Most ezzel a napi rutinnal kívánunk szakítani, s átmozgatnánk a tagjainkat” – mondta

Juhász Tünde

megyei kormánymegbízott. Abban bízik, hogy a rendezvény hagyományteremtő lesz, s a jövőben gyakrabban tudnak erőt és energiát gyűjteni a szabad levegőn. A rendezvény két díszvendégét is rengetegen ismerhették:

Molnár Tamás

háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó és

Bartók Csaba

76-szoros magyar válogatott kézilabdázó, a Hódmezővásárhelyi Leány Kézilabda Club NB1/B-s csapatának edzője is a hivatalnokokkal együtt sportolt.

sportnap23_gs

„Nem a legoptimálisabb az idő, de biztos vagyok benne, hogy a következő órákban a testhőmérsékletet feljebb lehet emelni. Azt gondolom, a jövőben akár heti rendszerességgel is vevők lennének az itt megjelentek arra, hogy az irodai munka után itt a ligetben mozoghassanak, sportolhassanak péntek délutánonként” – vélekedett Bartók Csaba. „Amíg aktív sportoló voltam, nem igazán éreztem át az ilyen rendezvények jelentőségét. Az elmúlt három évben azonban nekem is szembesülnöm kellett azzal, hogy nehéz összeegyeztetni a munkát és a mozgást. A saját tapasztalatom az, hogy mind a fizikumnak, mind a mentális állapotnak ez óriási előnyt jelent” – fogalmazott az olimpiai bajnok vízilabdázó. Arra biztatta az összegyűlteket, hogy ne csak a kormányhivatal rendezvényein, hanem saját erőből is törekedjenek a minél több mozgásra, az egészség megőrzésére. Kipróbálhatták a mini tájfutást, nordic walkingot, a stretchinget és a gerinctornát is a kilátogatók. A bemelegítő edzés után rögtön egy kötélhúzással kezdtek. Ugyan hiába erősített a „keleti” csapat Varga Márta kommunikációs vezetővel és Juhász Tünde kormánymegbízottal, végül őket húzták el a Belvárosi híd irányába. Igaz, az előzetes kéréssel ellentétben megelégedett azzal a döntőbíró, hogy ne Kecskemétig, csak a gyep másik feléig húzzák el a riválisokat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.