Kultúra

A szegedi Kulik Melinda kapta az Év tájházvezetője díjat

A szegedi Kulik Melinda kapta az Év tájházvezetője díjat

2017. április 10., hétfő
A szegedi Kulik Melinda kapta az Év tájházvezetője díjat
napsugaras_haz03_gs

Kulik Melinda történész-néprajzkutató, a szegedi Napsugaras Tájház vezetője kapta a Év tájházvezetője díjat a Magyarországi Tájházak Szövetsége hétvégi tisztújító közgyűlésén.

A kiemelkedő tájházvezetői, hagyományőrző és közösségteremtő munka elismeréseként átadott díj nemcsak a fiatal kutatónak és a tájház mint múzeumi bemutató helyszín, néprajzi gyűjtemény vezetőjének szól, hanem egy olyan szervező egyéniségnek, aki közösségi térré formálta ezt az oktatási helyszínt - indokolta döntését a szövetség az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében. Kiemelték: "A jó tájház nem csupán a múlt emlékeinek felsorolását nyújtja a látogatóknak, hanem a pedagógia, az andragógia, a közművelődés, a népművészeti mesterkedések módszereit ötvözve komplex élményeket teremt, ahol a gyökereit őrző közösség van jelen". A közgyűlésen a szervezet élére ismét három évre megválasztották Bereczki Ibolyát, az ügyvezető elnök Hegedűsné

Majnár Márta

lett. Az idén 15 esztendős országos hatókörű civil szervezet megújította elnökségét és felügyelő bizottságát is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.