A szegedi Kulik Melinda kapta az Év tájházvezetője díjat

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

napsugaras_haz03_gs

Kulik Melinda történész-néprajzkutató, a szegedi Napsugaras Tájház vezetője kapta a Év tájházvezetője díjat a Magyarországi Tájházak Szövetsége hétvégi tisztújító közgyűlésén.

A kiemelkedő tájházvezetői, hagyományőrző és közösségteremtő munka elismeréseként átadott díj nemcsak a fiatal kutatónak és a tájház mint múzeumi bemutató helyszín, néprajzi gyűjtemény vezetőjének szól, hanem egy olyan szervező egyéniségnek, aki közösségi térré formálta ezt az oktatási helyszínt – indokolta döntését a szövetség az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében.

Kiemelték: “A jó tájház nem csupán a múlt emlékeinek felsorolását nyújtja a látogatóknak, hanem a pedagógia, az andragógia, a közművelődés, a népművészeti mesterkedések módszereit ötvözve komplex élményeket teremt, ahol a gyökereit őrző közösség van jelen”.

A közgyűlésen a szervezet élére ismét három évre megválasztották Bereczki Ibolyát, az ügyvezető elnök Hegedűsné Majnár Márta lett. Az idén 15 esztendős országos hatókörű civil szervezet megújította elnökségét és felügyelő bizottságát is.

Előző sztori

Fidesz: a magyar bérek rendezése a hazai gazdaság fejlesztésével érhető el

Következő sztori

A felelős állattartásról tanultak a székkutasi gyerekek