Közélet

Újjáépül a Dobó utcai bölcsőde

Újjáépül a Dobó utcai bölcsőde

2017. március 22., szerda
Újjáépül a Dobó utcai bölcsőde

A szegedi bölcsődefejlesztési program első ütemében 44,64 millió forintos uniós támogatással kívül és belül is felújítják a Dobó Utcai Bölcsődét. Várhatóan nyár közepén vehetik birtokba a bölcsisek a teljesen megújuló bölcsődét.

A Cső Utcai Bölcsőde után megkezdődik a Dobó Utcai Bölcsőde korszerűsítése is a szegedi bölcsődefejlesztési program első ütemében. Amíg tart a felújítás a gyermekeket a Siha közi bölcsődében helyezik el. Az Alsóvároson található bölcsőde a város egyik legrégebbi bölcsődéje, 1953-ban nyitotta meg kapuit, de maga az épület 1867-ben épült. Az épület már nem felel meg a mai kor követelményeinek, ezért a beruházás célja, hogy a 30 férőhelyes bölcsőde műszakilag és energetikailag gazdaságosan üzemeltethetővé váljon. A felújítási munkálatok fókuszában a homlokzati és födém hőszigetelés, nyílászáró csere, akadálymentesítés és burkolatcsere áll, de kisebb épületszerkezeti változtatások is történnek. Modernizálják a csapadékvíz elvezetést, a homlokzati és pinceablakokat új nyílászárókra cserélik, korszerűsítik az épületgépészeti berendezéseket és felújítják az elektromos hálózatot. Mindezek mellett esztétikailag is megújul az épület. A vizesblokkokban, közösségi terekben, foglalkoztatóban lecserélik a burkolatot, az elhasználódott belső ajtók helyett újakat raknak be, a falak megújító festést kapnak. A konyhahelyiség egy fal áthelyezésével kibővül és konyhatechnológiailag modernizálják. A foglalkoztató szobáknál egy ajtó beiktatásával oldják meg, hogy két szobából közvetlenül, egyből pedig közlekedőn keresztül lehessen elérni a fedett teraszt. A felújítás során akadálymentesítés is történik, a hátsó udvari bejáratnál emelőpadot helyeznek el, akadálymentesített mosdókat építenek, illetve az épület előtt akadálymentes parkolóhelyet alakítanak ki. Ezeken felül új udvari játszóeszközöket és bútorokat is kap a bölcsőde több mint 1 millió forint értékben. A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program pályázati forrásaiból a tervek szerint további két bölcsőde újul meg az idén.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.