Újjáépül a Dobó utcai bölcsőde

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A szegedi bölcsődefejlesztési program első ütemében 44,64 millió forintos uniós támogatással kívül és belül is felújítják a Dobó Utcai Bölcsődét. Várhatóan nyár közepén vehetik birtokba a bölcsisek a teljesen megújuló bölcsődét.

A Cső Utcai Bölcsőde után megkezdődik a Dobó Utcai Bölcsőde korszerűsítése is a szegedi bölcsődefejlesztési program első ütemében.

Amíg tart a felújítás a gyermekeket a Siha közi bölcsődében helyezik el. Az Alsóvároson található bölcsőde a város egyik legrégebbi bölcsődéje, 1953-ban nyitotta meg kapuit, de maga az épület 1867-ben épült. Az épület már nem felel meg a mai kor követelményeinek, ezért a beruházás célja, hogy a 30 férőhelyes bölcsőde műszakilag és energetikailag gazdaságosan üzemeltethetővé váljon. A felújítási munkálatok fókuszában a homlokzati és födém hőszigetelés, nyílászáró csere, akadálymentesítés és burkolatcsere áll, de kisebb épületszerkezeti változtatások is történnek.

Modernizálják a csapadékvíz elvezetést, a homlokzati és pinceablakokat új nyílászárókra cserélik, korszerűsítik az épületgépészeti berendezéseket és felújítják az elektromos hálózatot. Mindezek mellett esztétikailag is megújul az épület. A vizesblokkokban, közösségi terekben, foglalkoztatóban lecserélik a burkolatot, az elhasználódott belső ajtók helyett újakat raknak be, a falak megújító festést kapnak. A konyhahelyiség egy fal áthelyezésével kibővül és konyhatechnológiailag modernizálják. A foglalkoztató szobáknál egy ajtó beiktatásával oldják meg, hogy két szobából közvetlenül, egyből pedig közlekedőn keresztül lehessen elérni a fedett teraszt. A felújítás során akadálymentesítés is történik, a hátsó udvari bejáratnál emelőpadot helyeznek el, akadálymentesített mosdókat építenek, illetve az épület előtt akadálymentes parkolóhelyet alakítanak ki. Ezeken felül új udvari játszóeszközöket és bútorokat is kap a bölcsőde több mint 1 millió forint értékben.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program pályázati forrásaiból a tervek szerint további két bölcsőde újul meg az idén.

Előző sztori

Fidesz: szélsőséges támadás indult Magyarország ellen

Következő sztori

Szegedi Jobbik: Ne kótyavetyélje el a város ingatlanvagyonát!