Újítják a Tabán utcai óvodát

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

taban_utcai_ovoda03_gsRáfért már a felújítás az 1970-es években épült Tabán utcai panel ovira. Eddig nem volt rá támogatás, hogy megújuljon, most TOP-forrásokból korszerűsítik az épületet.

Utoljára 1993-ban nyúltak a Tabán utcai óvoda épületéhez, akkor a tetőszerkezetet újították a panel ovin. A város mos teljes körű átalakítást tervezett: egyrészt hőszigetelik, korszerűsítik az elektromos és fűtési rendszert, felújítják a vizesblokkokat, másrészt a nyílászárókat is kicserélik – tudatta Szentgyörgyi Pál alpolgármester az üres épületben, ahol már elkezdődtek a munkálatok.

Az 1970-es években épült óvodában az akadálymentesítésre is gondoltak, a feljutást rámpák segítik majd, illetve a mellékhelyiségeket úgy építik ki, hogy mozgáskorlátozottak is használhassák, összesen 179 millió forintért. A gyerekek a négy hónapos felújítás alatt az újszegedi Temesvári körúti óvodába járnak át, számukra minden reggel buszokat indítanak. Szentgyörgyi szerint ezt a szülők is elfogadták.

A Tabán utca után hamarosan az Építő utcában is megkezdődnek a felújítások, arra további 173 millió forintot szánnak. Az ottani óvodásokat a Sólyom utcai intézményben helyezik majd el. Nagy Sándor úgy folytatta, további 9-11 épületen terveznek korszerűsítést, eszközbeszerzést.

no images were found

Előző sztori

Varga: minél több közfoglalkoztatottat ki kell vezetni a valós munkaerőpiacra

Következő sztori

A 80 éves Király Leventét köszöntötték