Több mint félmillió forinttal segítették a gyálaréti gázrobbanás sérültjeit + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

nogradi_tibor_gyalaret05_gs

Az összegyűlt adományt szerdán adta át a tragédia túlélőinek a Gyálaréti Civil Összefogás Közhasznú Egyesület.

560 ezer forintot gyűjtöttek össze a településrész lakói a Gyálaréti Civil Összefogás Közhasznú Egyesület és Nógrádi Tibor önkormányzati képviselő kezdeményezésére, hogy segítsék a január 8-i Barack utcai gázrobbanás túlélőit. Az adományt szerdán nyújtották át az érintetteknek, a Domokos család életben maradt tagjainak, illetve az akkor náluk vendégeskedő fiatalembernek.

A SZEGEDma.hu is beszámolt róla, idén január 8-án öten súlyosan megsérültek, amikor felrobbant egy turistagázpalack egy szeged-gyálaréti, Barack utcai családi házban. Az épületben három felnőtt és két gyerek tartózkodott. Mindannyian másod- és harmadfokú égési sérüléseket szenvedtek. Később sajnos a legsúlyosabb sérült, az édesapa elhunyt. Gyálarét önkormányzati képviselője a helyi civilekkel összefogva indított gyűjtést az életben maradottak megsegítésére, a kezdeményezéshez még jótékonysági kulturális est is kapcsolódott a helyi civil egyesület és a Szegedi Polgári Platform szervezésében “Gyógyulj, Edina, Fruzsina, Martin és Róbert” címmel.

Nógrádi Tibor képviselő az adomány szerda esti átnyújtásakor külön kiemelte a Szegedi Polgári Platform részéről Dobák Lászlóné szerepét, aki önzetlen munkájával oroszlánrészt vállalt a jótékonysági est életre hívásában, valamint – a borítékokat egyébként a művelődési házban a túlélőknek átadó – Molnár Irénke, a Gyálaréti Civil Összefogás Közhasznú Egyesület frontemberének áldozatos, fáradtságot nem ismerő szervező tevékenységét. A városatya azt is elmondta, sokan nem tartották jó ötletnek, hogy a gyűjtés médiavisszhangot kapott, ám úgy értékelt, a gyálarétiek jelesre vizsgáztak szolidaritásból, együttérzésből és segítségnyújtásból, széles körű, azonnali és határozott összefogásuk példát kell hogy mutasson mások számára is, ebben pedig sokat segíthet a nyilvánosság ereje.

A képviselő bejelentette, a segítségnyújtás természetesen nem érhet és nem is ér véget a pénzadomány átnyújtásával, a gyűjtés folytatódik, a gyálaréti közösség mind anyagilag, mind erkölcsileg továbbra is ott áll a tragédia túlélői mellett, mindenben támogatja és támogatni fogja őket, amire csak szükségük van.

no images were found

Előző sztori

Karate: kétszeres magyar bajnokként utazhat első felnőtt Eb-jére Polák Leila

Következő sztori

A vese világnapjának idei témája a vesebetegség és az elhízás kapcsolata