Közélet

Szentesen szervezik meg a Hölgyek ünnepét a magyar rotaristák

Szentesen szervezik meg a Hölgyek ünnepét a magyar rotaristák

2017. március 1., szerda
Szentesen szervezik meg a Hölgyek ünnepét a magyar rotaristák

Interaktív előadások, beszélgetések, bemutatók és tanácsadások várják március 11-én az érdeklődőket a szentesi Megyeháza Konferencia és Kulturális Központban, ahol első alkalommal szervezik meg a Hölgyek ünnepét a magyar rotaristák.

Pénzes Ilona

, a Magyar Rotary District kormányzója a rendezvényről tartott szerdai szegedi sajtótájékoztatón elmondta, a mozgalom több mint száz éve alapvetően férfi szervezetként alakult, a klubok csupán harminc éve kezdték el felvenni tagjaik sorába a nőket. Ez is közrejátszik abban, hogy a magyar rotaristák csupán 12 százaléka nő. Pénzes Ilona kifejtette, hogy a Magyar Rotary District első női kormányzójaként fontosnak tartja a nők szerepének hangsúlyozását. Ez is az egyik célja a szentesi rendezvénynek amellett, hogy népszerűsítsék a Rotary mozgalmat a nők körében - tette hozzá.

Nagypéter Sándor

, a Szentes-Csongrád Rotary Club soros elnöke elmondta, hogy szervezetük különleges a hazai klubok sorában, mivel a tagok között 50-50 százalék a két nem aránya. A Hölgyek ünnepét olyan eseménynek szánták, amely alkalmas a női sikerek, munka, kreativitás bemutatására és már a kezdeti tervezéskor úgy gondolták, hogy nem csak a rotaristák számára kínálnak programokat - közölte az elnök. Az egész napos rendezvényen mások mellett előadást tart

Jakupcsek Gabriella

újságíró,

Pál Feri atya

katolikus pap és mentálhigiénés szakember,

Béres Alexandra

fitnesz világbajnok,

Fert Mónika

önbecsülés coach. A szervezők szeretnék, ha a látogatók megismerhetnének több Szentesen és környékén élő nemzetközi sikereket elérő nőt, így találkozhatnak például

Dancsó Erika

mesterfodrásszal és

Gila Olga

sminkmesterrel is - mondta Nagypéter Sándor.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.