Szentesen szervezik meg a Hölgyek ünnepét a magyar rotaristák

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Interaktív előadások, beszélgetések, bemutatók és tanácsadások várják március 11-én az érdeklődőket a szentesi Megyeháza Konferencia és Kulturális Központban, ahol első alkalommal szervezik meg a Hölgyek ünnepét a magyar rotaristák.

Pénzes Ilona, a Magyar Rotary District kormányzója a rendezvényről tartott szerdai szegedi sajtótájékoztatón elmondta, a mozgalom több mint száz éve alapvetően férfi szervezetként alakult, a klubok csupán harminc éve kezdték el felvenni tagjaik sorába a nőket. Ez is közrejátszik abban, hogy a magyar rotaristák csupán 12 százaléka nő.

Pénzes Ilona kifejtette, hogy a Magyar Rotary District első női kormányzójaként fontosnak tartja a nők szerepének hangsúlyozását. Ez is az egyik célja a szentesi rendezvénynek amellett, hogy népszerűsítsék a Rotary mozgalmat a nők körében – tette hozzá.

Nagypéter Sándor, a Szentes-Csongrád Rotary Club soros elnöke elmondta, hogy szervezetük különleges a hazai klubok sorában, mivel a tagok között 50-50 százalék a két nem aránya.

A Hölgyek ünnepét olyan eseménynek szánták, amely alkalmas a női sikerek, munka, kreativitás bemutatására és már a kezdeti tervezéskor úgy gondolták, hogy nem csak a rotaristák számára kínálnak programokat – közölte az elnök.

Az egész napos rendezvényen mások mellett előadást tart Jakupcsek Gabriella újságíró, Pál Feri atya katolikus pap és mentálhigiénés szakember, Béres Alexandra fitnesz világbajnok, Fert Mónika önbecsülés coach. A szervezők szeretnék, ha a látogatók megismerhetnének több Szentesen és környékén élő nemzetközi sikereket elérő nőt, így találkozhatnak például Dancsó Erika mesterfodrásszal és Gila Olga sminkmesterrel is – mondta Nagypéter Sándor.

Előző sztori

Teljesen felújítják a Budapesti körúti rendelőt

Következő sztori

Több mint 2,7 milliárdból gazdálkodik idén Algyő