Közélet

Origo: Soroshoz kötődő intézményekben dolgozott a Momentum egyik vezetője

Origo: Soroshoz kötődő intézményekben dolgozott a Momentum egyik vezetője

2017. március 8., szerda
Origo: Soroshoz kötődő intézményekben dolgozott a Momentum egyik vezetője
Hajnal_Miklos_momentum

Az Origo szerdai cikke szerint Soros Györgyhöz szorosan kötődő intézményekben dolgozott Hajnal Miklós, a Momentum Mozgalom (MoMo) egyik vezetője.

A hírportál azt írta, a 22 éves férfi jelenleg Oxfordban tanul politikát, közgazdaságtant és filozófiát, az egyetem honlapja szerint ez évi 7,6-9,6 millió forintba kerül a lakhatási költségeket is beleértve.

Hajnal Miklós

dolgozott egyebek mellett a Soros Györgyhöz szorosan kapcsolódó Közép-európai Egyetemen (CEU), ahol segédkutató volt a közpolitikai iskolában. Emellett szakmai gyakorlatot töltött Berlinben a Global Public Policy Institute-nél, amely szintén kötődik az üzletemberhez. Megjegyezték: Hajnal Miklós korábban tagadta, hogy Soros-ösztöndíjas lenne. Az Origo cikke szerint a MoMo politikusa régebben egy internetes honlapot indított volna a diákok online tanulását segítendő. A vállalkozásból végül nem lett semmi - a LiteUp.org cím egy valutaváltó oldalra vezet -, a támogatásként kapott 12 millió forint azonban "eltűnt" - fogalmaztak. Az Origo szerint "balliberális potentátok gyerekei" politizálnak a MoMóban. Úgy fogalmaztak: néhány név már nyilvánosságra került "a lehetséges háttéremberek közül".

Szanyi Tibor

MSZP-s európai parlamenti képviselő

Haris Évát

, a szocialista párt választmányának korábbi elnökhelyettesét nevezte meg a mozgalom egyik fő szervezőjeként. A MoMo tagja

Mécs Imre

volt szabaddemokrata politikus és szocialista országgyűlési képviselő egyik fia, valamint

Donáth László

evangélikus lelkész, korábbi MSZP-s parlamenti képviselő lánya is - írta az Origo. A párt elnökségi tagja

Soproni Tamás

, aki a 2014-es önkormányzati választásokon az Együtt-MSZP-PM-DK jelöltjeként indult Budapest VI. kerületében. A MoMo külpolitikai koordinátora

Radnóti András, Radnóti Sándor

filozófus, volt SZDSZ-es politikus fia, és a mozgalomban dolgozik

Tabajdi Péter, Tabajdi Csaba

szocialista politikus fia is - olvasható az Origo cikkében.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.