Közélet

Botka László drága hobbija az egzotikus luxusutazások - fizessenek a gazdagok?

Botka László drága hobbija az egzotikus luxusutazások - fizessenek a gazdagok?

2017. március 29., szerda
Botka László drága hobbija az egzotikus luxusutazások - fizessenek a gazdagok?
botkabuvar5

Zanzibár, többször is a Maldív-szigetek, egzotikus korallzátonyok a Vörös-tengeren. A Ripost szerint Botka László rendszeresen vett részt ilyen luxusutakon - írja az Origo.

Botka László milliós értékű külföldi egzotikus útjait, mélytengeri búvárkodásait osztotta meg korábban a Facebook-oldalán, később ezeket igyekezett eltüntetni a nyilvánosság elől – számol be a

Ripost

. A lap szerint a polgármester szóban is dicsekedett az utazásairól, hogy évente többször is megteheti a családjával: "Letettük a feleségemmel a nemzetközi búvárvizsgát és azóta évente néhányszor megpróbálunk elszabadulni a hétköznapok meglehetősen stresszes és pörgős feladataitól és búvárkodunk. Ezek a képek amiket most megosztok Veletek most az őszi szünetben készültek, egyik kedvenc merülő helyünkön: a Vörös-tenger jordániai partjainál, ahol gyönyörű korallszirtek követik egymást. Nincs számomra megnyugtatóbb érzés, mint amikor a tenger mélyén élő halakban és korallokban gyönyörködhetem feleségemmel együtt". A Ripost szerint az önkormányzati elbocsátások csúcspontján, a gazdasági válság hónapjaiban Botka egy zanzibári luxusútra ment. Akkor szilveszter környékén pihent feleségével két hetet Afrikában, ráadásul szolgálati sofőr, szolgálati autó fuvarozta őt haza Ferihegyről. Arra is volt példa, hogy a szolgálati sofőrjét Bécsbe rendelte, amikor egy nagy havazás alkalmából nem tudott Budapestig repülni, akkor éppen a Maldív-szigetekről. A lap szerint még közvélemény-kutatás is készült Szegeden a sokakat felháborító utazásokról. A megkérdezettek 44 százaléka fejenként 4 millió forintra becsülte Botka egy-egy útjának a költségeit. A Maldív-szigeteken már többször is járt Botka: amikor januárban elfogadta a miniszterelnök-jelöltséget, akkor is innen küldött üzenetet a szocialistáknak. MSZP-s társai közül volt, aki így nyilatkozott: A tenger mellől küldte az ultimátumot, és azért nem lehet gyorsan tárgyalni róla, mert ő külföldön sütteti a hasát." Botka akkor az Indexnek is megerősítette, hogy külföldi téli nyaralásra utazott, amit már fél évvel korábban befizetett. A Ripost szerint Botka a tanácsadóira hallgatva próbál a Facebookról minden olyan nyomot eltüntetni maga után, amit a luxusutakról korábban kiposztolt. Csak azt engedik meg mostanában neki, hogy például egy mátrai gombagyűjtésről szóló képeket tegyen ki. A lap azt írja, hogy a tanácsadók azt a szerepet találták ki, hogy ostoroznia kell például a milliós nyaralásokra járó jómódúakat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.