Kultúra

Második alkalommal találkoznak az egyetemi színházak Szegeden

Második alkalommal találkoznak az egyetemi színházak Szegeden

2017. március 16., csütörtök
Második alkalommal találkoznak az egyetemi színházak Szegeden

Magyarország egyetemeinek színi társulatai találkoznak március 17-től 20-ig Szegeden. A II. Szegedi Egyetemi Színházi Találkozó (SZESZT) célja Szeged kulturális életének színesítése is.

A Szegedi Egyetemi Színházért Egyesület és a Szegedi Egyetemi Színház társulata többek között azzal a tervvel vág bele idén is az egyetemi színházi találkozó megszervezésébe, hogy hagyományt teremtsenek vele, ugyanakkor az egyetemi színjátszás gazdag szegedi múltjára, jelenére és jövőjére is szeretnék felhívni a figyelmet, valamint Szeged kulturális életét is színesítenék. A rendezvény hagyományteremtő, hiszen ezentúl minden év tavaszán, márciusban rendeznék meg a Tisza-parti városban. A II. Szegedi Egyetemi Színházi Találkozó (SZESZT) továbbra is testvére kíván lenni a Debreceni Egyetemi Színházi Találkozónak (DESZT), illetve a Janus Egyetemi Színház (JESZ) találkozóinak, egyfajta rendszert is kialakítva ezzel: míg Szeged tavaszi találkozópont lenne, addig Pécs és Debrecen őszi. A SZESZT lehetőséget biztosít arra, hogy a felsőfokú oktatási intézményekben működő színházi társulatok megismerhessék egymás munkáját, kísérleteit és eredményeit. Emellett Szeged város színház iránt érdeklődő közönségét is várják a találkozóra. A szakmai színvonal garantálására szakértő értékelőket kértek fel:

Balog Józsefet

, a MASZK Egyesület elnökét, a Thealter Fesztivál művészeti vezetőjét,

Barnák Lászlót

és

Rédei Rolandot

, a Szegedi Nemzeti Színház színművészeit,

Kiss Ágnes

bábművészt és

Büky Bea

színművészt. Az előadásokat egymáshoz közel eső helyszíneken, multifunkcionális térben mutatják be. Idén új helyszín a ZUG művészeti tetthely, a Szegedi Nemzeti Színház Kisszínháza, de lesznek előadások a Szegedi Pinceszínházban is. A II. Szegedi Egyetemi Színházi Találkozó részletes programja

ITT

érhető el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.