Közélet

Lázár: ma is bátrakra lenne szükség, hogy erősek lehessünk

Lázár: ma is bátrakra lenne szükség, hogy erősek lehessünk

2017. március 14., kedd
Lázár: ma is bátrakra lenne szükség, hogy erősek lehessünk
Lázár János

Ahogy 1848-ban, ma is bátorságára van szükség ahhoz, hogy az ország erőssé válhasson - jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter kedden Makón.

1848 legfontosabb küldetése, hogy erős ország születhessen, amely független - mondta

Lázár János

a Fidesz helyi szervezetének a forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából

Petőfi Sándor

szobránál rendezett megemlékezésén. Hogy mennyire fontos az ember, a közösség függetlensége, a döntés szabadsága, azt 170 év után pontosan értjük és tudjuk. 1848-ban és azóta is mindig az volt a kérdés, hogy egyedül, erősen, függetlenül vagy kicsit gyöngébben, más gyámsága alatt kell éljük a hétköznapokat - hangsúlyozta a térség országgyűlési képviselői posztját is betöltő politikus. Abban hiszünk, hogy a 21. század legfontosabb kérdése, miként tud Magyarország független maradni 170 évvel 1848 után. Miként tudjuk megőrizni azt a jogunkat, hogy magunk döntsük a sorsunkról, ne nemzetközi pénzügyi és gazdasági hálózatoknak kiszolgáltatva éljük majd hétköznapjainkat. Hogyan tud a magyar teljesítmény, a képesség és a bennünk meglévő erő újra nagy nemzetet teremteni - közölte a miniszter. Lázár János leszögezte: ahogy 1848-ban, úgy ma is bátorságra van szükség a küzdelemhez. Az ember, amikor szembe száll Brüsszellel, amikor ellen tart Moszkvának, vagy nagy pénzügyi és gazdasági hálózatoknak mondja meg, hogy inkább saját hazájukban kopasszák meg a lakosságot, akkor kockázatot vállal. Amikor ezt teszik, azt gondolják, jobb függetlennek maradni és erős nemzetté válni, mint hogy a magyarok érdekét másoké alá rendeljék - jelentette ki. A politikus kifejtette, ahhoz, hogy mi legyünk Közép-Európa legsikeresebb nemzete, sokkal több munkára, bátorságra, hazafiasságra van szükség.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.