Sport

Lakásotthonok közötti asztalitenisz bajnokságot rendeztek a Csongor téren + FOTÓK

Lakásotthonok közötti asztalitenisz bajnokságot rendeztek a Csongor téren + FOTÓK

2017. március 29., szerda
Lakásotthonok közötti asztalitenisz bajnokságot rendeztek a Csongor téren + FOTÓK
agota_asztalitenisz_bajnoksag_040

A Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató élménypedagógiai programjának keretében kiírt asztalitenisz bajnokságot rendeztek a Csongor téri Közösségi Házban.

A megmérettetésen Komárom-Esztergom, Bács-Kiskun és Csongrád megye lakásotthonai képviseltették magukat. A versenyzőket szurkolótábor is elkísérte.

Kothencz János

főigazgató köszöntötte a jelenlévőket, a lakásotthonok versenyzőit, nevelőit és szurkolótáborát. Kiemelte, mennyire fontos egy versenyen a türelem, a kellő alázat, hisz sokszor épp ezen múlik a játék végkimenetele. Külön köszöntötte

Vida Tibort

, a hajósi Haynald Gyermekotthon nevelőjét, aki a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató asztalitenisz bajnokságait éves szinten megszervezi és levezeti, és akinek Ő maga is köszönheti a sport, és asztalitenisz iránti szeretetét, tudását.

Balogh Zsolt

a Gyermek és lakásotthonokért felelős főigazgató helyettes portálunknak elmondta, hogy a bajnokság megszervezésének elsődleges célja a fiatalok sport iránti szeretetének felkeltése. A versenyeken megtanulják a sportszerű játékot, megtanulnak küzdeni, győzni, vagy épp alázattal elfogadni a vereséget. A sport alternatívát kíván nyújtani a fiataloknak. Annak segítségével minden olyan káros szenvedélyt le tudnak tenni, amit esetlegesen magukkal hoztak. Ösztönzi őket, hogy a sportot válasszák. Fontos, hogy a sport által jobban fejlődik a figyelmük, önfegyelmük, koncentrációs képességük, mozgáskultúrájuk. Egymás ellen versenyeznek ugyan, de nem vetélytársai egymásnak, mert olyan helyzetet állítunk eléjük, ahol egymásnak szurkolhatnak. A verseny nagyon jó hangulatban, szervezetten, dinamikusan zajlott. A döntő meccseket a szurkolók, és a sporttársak is feszült figyelemmel izgulták végig, biztatva a döntőbe jutottakat. A végére be is igazolódott a köszöntőben hallott jó tanács. A végső, nagyon szoros versenyen az a két fiatal győzött, akik fegyelmezettebb, türelmesebb, alázatosabb játékot játszottak a döntő meccs folyamán. Az I. korcsoportban K. István, míg a II. korcsoportban M. Pákó vehette át a serleget. Gratulálunk nekik!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.