Sport

Labdarúgás: tizenegyest is hibázott, de könnyen nyert a Makó az UTC ellen + FOTÓK

Labdarúgás: tizenegyest is hibázott, de könnyen nyert a Makó az UTC ellen + FOTÓK

2017. március 25., szombat
Labdarúgás: tizenegyest is hibázott, de könnyen nyert a Makó az UTC ellen + FOTÓK
utc_mako16_gs

Az első félidőben eldöntötte a három pont sorsát a Makó, amely még tizenegyest is hibázott az első játékrész hajrájában.

Aktívabban kezdte az összecsapást a hazai UTC, az első percekben megpróbálták felívelésekkel megbontani a makói védelmet és a kilencedik percben be is találtak a vendégek kapujába:

Valach

zavarta meg

Garamvölgyi

kapust egy hazagurított labda után, aki elpasszolta magát, hárman is megrohamozták a kapuját, a labda pedig a lábai között talált utat a hálóba, ám a partjelző teljesen jogosan beintette a lest, így érvénytelen találat született. Rögtön a következő támadásból megszerezte a vezetést a Makó, egy baloldali akció végén

Vajna

kapott remek kiugratást és gondolkodás nélkül lőtte ki a tizenhatos sarkáról a rövid felső sarkot,

Nagy Gergelynek

esélye sem volt a hárításra, 0-1. Ezután egyértelműen a hagymavárosiak akarata érvényesült, több remek kombinációt is bemutattak, ám a blokkok, vagy Nagy védései megmentették az újabb kapott góltól az UTC-t. A 40. percben aztán óriási lehetőség adódott a vendégek előtt az előny növelésére,

Gémes Bence

hasonlóan jó kiugratással iramodott meg mint csapattársa az első gól előtt, egy az egyben vezethette a labdát Nagy Gergelyre, eltolta mellette, a kapus pedig kézzel akasztotta,

Szalai

játékvezető pedig a büntetőpontra mutatott. A sértett állt oda a tizenegyeshez, és bár a hazai kapus eldőlt a jobb oldalra, a labda pedig a bal alsóba tartott, nem célzott pontosan a makói játékos és a kapufán csattant a kísérlet. Nem telt el azonban két perc sem, már kettővel vezetett

Méhes Tibor

csapata,

Palotás Patrik

a leshatárról indulva került szembe Nagy Gergellyel és nagy erővel a feje fölött bombázta a kapuba a labdát, 0-2. A második félidő már jóval kevesebb eseményt hozott, az UTC bár próbált szépíteni, nem igazán tudott helyzetbe kerülni, az utolsó passzokba rendre hiba csúszott, így már nem is változott az eredmény, a Makó simán szerezte meg a három pontot a Kertész utcában.

Újszeged, Kertész utca, 80 néző
2017. március 25., 15.00
UTC
Makó
Vége a mérkőzésnek.
Játékvezető: Szalai Szabolcs István * Asszisztens: Dobó Zoltán, Burzon Márk.
0
-
2

Csongrád Megyei I. osztály, 19. forduló

UTC – Makó FC 0–2 (0-2)

Újszeged, Kertész utca, 80 néző. Vezette: Szalai Szabolcs István (Dobó Zoltán, Burzon Márk)

UTC:

Nagy G. - Szántó, Gulyás (Szántó A. 78'), Péczely, Pióker, Zsibrita, Valach, Hevesi, Nagy Á. (Csonka 64'), Balogh, Koncz.

Vezetőedző:

Pálfy Zoltán.

Makó:

Garamvölgyi - Sirokmán, Tóth T., Vajna (Horváth K. 78'), Bánóczki (Gilinger 84'), Szil, Rakonczai, Hacker, Palotás (Bartucz 66'), Gémes (Solymosi 84'), Széll.

Vezetőedző:

Méhes Tibor.

Gól:

Vajna (9'), Palotás (45')

Sárga lap:

Hevesi (69') Pálfy Zoltán:

"Két egyéni hiba eldöntötte a mérkőzést. A második játékrészben megpróbáltunk gótl szerezni, de az utolsó passzokba mindig hiba csúszott, a Makó ennyivel előrébb tart nálunk, teljesen megérdemelt győzelmet arattak."

Méhes Tibor:

"A pálya talaja játékra alkalmatlan volt, ennek ellenére szereztünk két szép gólt az első félidőben, a második játékrészt már talán le sem kellett volna játszani. Fontos győzelmet arattunk."

Online közvetítésünk

VÉGE.
90'
Egy percet sem hosszabbít a játékvezető, a Makó az első félidőben eldöntötte a három pont sorsát.
90'
Az utolsó percbe léptünk, úgy fest, nem születik több gól a találkozón.
84'
Kettős cserét hajt végre a Makó, Bánóczki és Gémes hagyja el a játékteret, Gilinger és Solymosi érkezik.
83'
Bartucz kerül helyzetbe, de a lövését blokkolják a hazai védők, szöglet következik.
80'
Az utolsó tíz percbe léptünk, az UTC próbálkozik hátránya lefaragásával, de így nagyobb területeket nyitnak meg a vendégek előtt.
78'
Csere itt is ott is, a vendégeknél Horváth Károly lép pályára a gólszerző Vajna helyére, a hazaiaknál Szántó Adrián váltja Gulyást.
73'
Kombinatív támadásokat vezetnek a vendégek, de kapura lövésig nem jutnak el.
69'
Hevesi sárgul be, miután felrúgja Bánóczkit, ez az első ilyen figyelmeztetés a találkozón.
66'
Változtatnak a vendégek is, Palotás Patrik helyén Bartucz Máté folytatja.
64'
Cserél az UTC, Csonka Kristóf érkezik Nagy Ádám helyére.
62'
Palotás Patrik is megkísérel távolról gólt szerezni, az ő lövése sem találja el a szegedi kaput.
58'
Tóth kísérletezett távolról, de nem találja el a hazai kaput.
56'
Az utóbbi percekben mezőnyjáték zajlik, komoly helyzet egyik kapu előtt sem alakult ki.
51'
Feljebb tolta a vonalait az UTC, próbálja most a hazai csapat kicsit többet magánál tartani a labdát és támadásokat építeni - eddig kevesebb mint több sikerrel.
47'
UTC helyzettel kezdődik a második játékrész, Gulyás cselez a tizenhatoson belül, de végül nem sikerül középre adnia a labdát.
46'
A Makó indította útjára a labdát a második játékrész elején.
SZÜNET.
45'
Nem hosszabbít a játékvezető, gyakorlatilag a középkezdés után lefújja az első félidőt, amelyben egyértelműen fölényben futballozott a Makó, és egy kihagyott tizenegy ellenére vezetnek 2-0-ra a vendégek.
45'
GÓL! Megduplázza előnyét a vendég csapat, Palotás Patrik lép ki a leshatárról, nem érik utol a védők és Nagy Gergely szemei közé bombáz, 0-2.
42'
Kapufa! A sértett áll oda a büntetőhöz, a kapus mozgásával ellentétes irányába lövi, de a kapufát találja el.
40'
Tizenegyes a Makónak! Gémes Bence egy az egyben vezeti Nagyra a labdát, elhúzza előtte, a kapus pedig kézzel akasztja.
38'
Balogh csúszik oda Széllnek ütemtelenül az UTC térfelén, de a játékvezető egyelőre csak szóban figyelmezteti a szabálytalan játékost.
35'
Megvan az első komolyabb UTC helyzet, Valach Péter kapja a tizenhatoson belül, harcosabb a védőjénél, rá is fordul a kapura, de a bal alsó mellett kapu mellé lő.
33'
Nagy Gergely bizonytalankodik egy hazaadás után, le is csap a labdára a vendég csapat, de csak szögletet sikerül kiharcolni. A sarokrúgás után egy lecsorgót tűzne rá a kapura Sirokmán, de nagyon fölé tüzel.
31'
Túl az első fél órán az utóbbi perceket apró faltok jellemzik, most meglehetősen szaggatott a játék ritmusa.
26'
A makói szurkolók remek hangulatot teremtenek és egyelőre minden okuk megvan az örömre, ugyanis kézben tartja csapatuk a találkozót.
22'
Gémes Bence lép el most a jobb szélen, beadná középre, de a blokkról szögletre vágódik a labda. A sarokrúgásból nem alakul ki veszély.
21'
Egyértelmű mezőnyfölényben a vendégek, az UTC egyelőre keveset birtokolja a labdát.
16'
Sorra dolgozza ki a helyzeteket a Makó, most megint Vajna indul meg a jobb szélen, középre lövi a labdát, ahol érkezik is a társ, de Nagy Gergely jól mozdul ki a kapujából.
14'
Hacker érkezik remekül egy szögletre, a fejesét azonban hárítja Nagy Gergely, bravúr volt ez.
9'
GÓL! Rögtön a következő támadásból megszerzi a vezetést a Makó. Vajna ugrik ki a jobb szélen, majd tizenhatról borzasztóan nagy gólt ragaszt a rövid felsőbe, 0-1.
9'
Gólt szerez az UTC, Valach szerzi meg a labdát, hárman mehetnek a vendégek kapusára, de les miatt érvényteleníti a játékvezető a találatot, jogosan.
5'
Az első helyzet a vendégeké, Hackert ugratják ki, azonban kicsit hosszú az indítás, így Nagy Gergely begyűjti a labdát.
4'
Az első percek alapján megállapítható hogy a Makó hátulról igyekszik felépíteni támadásait, az UTC pedig hosszan előreívelt labdákkal operál.
1'
Elkezdődött a találkozó, a Makó zöld szerelésben, a hazaiak fekete-fehérben lépnek pályára. Az UTC kezdte a mérkőzést.
14.50 Köszöntjük olvasóinkat, hamarosan kezdetét veszi a Makó és az UTC összecsapása, a csapatok már melegítenek! A mérkőzés 15 órakor kezdődik Szala Szabolcs István játékvezető sípszavára.

A mérkőzés elé

Megérezhette a győzelem ízét az utóbbi hetekben az UTC, hiszen az Algyőt és a Szentest is sikerült egymás után legyőzniük. A Makó a tabella második helyét foglalja el, négy pontra a listavezető Csongrádtól, így mindenképpen fontos lenne a három pont megszerzése Szegeden.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.