Labdarúgás: tizenegyest is hibázott, de könnyen nyert a Makó az UTC ellen + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

utc_mako16_gs

Az első félidőben eldöntötte a három pont sorsát a Makó, amely még tizenegyest is hibázott az első játékrész hajrájában.

Aktívabban kezdte az összecsapást a hazai UTC, az első percekben megpróbálták felívelésekkel megbontani a makói védelmet és a kilencedik percben be is találtak a vendégek kapujába: Valach zavarta meg Garamvölgyi kapust egy hazagurított labda után, aki elpasszolta magát, hárman is megrohamozták a kapuját, a labda pedig a lábai között talált utat a hálóba, ám a partjelző teljesen jogosan beintette a lest, így érvénytelen találat született. Rögtön a következő támadásból megszerezte a vezetést a Makó, egy baloldali akció végén Vajna kapott remek kiugratást és gondolkodás nélkül lőtte ki a tizenhatos sarkáról a rövid felső sarkot, Nagy Gergelynek esélye sem volt a hárításra, 0-1. Ezután egyértelműen a hagymavárosiak akarata érvényesült, több remek kombinációt is bemutattak, ám a blokkok, vagy Nagy védései megmentették az újabb kapott góltól az UTC-t. A 40. percben aztán óriási lehetőség adódott a vendégek előtt az előny növelésére, Gémes Bence hasonlóan jó kiugratással iramodott meg mint csapattársa az első gól előtt, egy az egyben vezethette a labdát Nagy Gergelyre, eltolta mellette, a kapus pedig kézzel akasztotta, Szalai játékvezető pedig a büntetőpontra mutatott. A sértett állt oda a tizenegyeshez, és bár a hazai kapus eldőlt a jobb oldalra, a labda pedig a bal alsóba tartott, nem célzott pontosan a makói játékos és a kapufán csattant a kísérlet. Nem telt el azonban két perc sem, már kettővel vezetett Méhes Tibor csapata, Palotás Patrik a leshatárról indulva került szembe Nagy Gergellyel és nagy erővel a feje fölött bombázta a kapuba a labdát, 0-2. A második félidő már jóval kevesebb eseményt hozott, az UTC bár próbált szépíteni, nem igazán tudott helyzetbe kerülni, az utolsó passzokba rendre hiba csúszott, így már nem is változott az eredmény, a Makó simán szerezte meg a három pontot a Kertész utcában.

Újszeged, Kertész utca, 80 néző
2017. március 25., 15.00
UTC
Makó
Vége a mérkőzésnek.

Játékvezető: Szalai Szabolcs István * Asszisztens: Dobó Zoltán, Burzon Márk.
0
2

Csongrád Megyei I. osztály, 19. forduló

UTC – Makó FC 0–2 (0-2)
Újszeged, Kertész utca, 80 néző. Vezette: Szalai Szabolcs István (Dobó Zoltán, Burzon Márk)
UTC: Nagy G. – Szántó, Gulyás (Szántó A. 78′), Péczely, Pióker, Zsibrita, Valach, Hevesi, Nagy Á. (Csonka 64′), Balogh, Koncz. Vezetőedző: Pálfy Zoltán.
Makó: Garamvölgyi – Sirokmán, Tóth T., Vajna (Horváth K. 78′), Bánóczki (Gilinger 84′), Szil, Rakonczai, Hacker, Palotás (Bartucz 66′), Gémes (Solymosi 84′), Széll. Vezetőedző: Méhes Tibor.
Gól: Vajna (9′), Palotás (45′)
Sárga lap: Hevesi (69′)

Pálfy Zoltán: “Két egyéni hiba eldöntötte a mérkőzést. A második játékrészben megpróbáltunk gótl szerezni, de az utolsó passzokba mindig hiba csúszott, a Makó ennyivel előrébb tart nálunk, teljesen megérdemelt győzelmet arattak.”

Méhes Tibor: “A pálya talaja játékra alkalmatlan volt, ennek ellenére szereztünk két szép gólt az első félidőben, a második játékrészt már talán le sem kellett volna játszani. Fontos győzelmet arattunk.”

no images were found

Online közvetítésünk

VÉGE.

90′
Egy percet sem hosszabbít a játékvezető, a Makó az első félidőben eldöntötte a három pont sorsát.
90′
Az utolsó percbe léptünk, úgy fest, nem születik több gól a találkozón.
84′
Kettős cserét hajt végre a Makó, Bánóczki és Gémes hagyja el a játékteret, Gilinger és Solymosi érkezik.
83′
Bartucz kerül helyzetbe, de a lövését blokkolják a hazai védők, szöglet következik.

no images were found

80′
Az utolsó tíz percbe léptünk, az UTC próbálkozik hátránya lefaragásával, de így nagyobb területeket nyitnak meg a vendégek előtt.
78′
Csere itt is ott is, a vendégeknél Horváth Károly lép pályára a gólszerző Vajna helyére, a hazaiaknál Szántó Adrián váltja Gulyást.
73′
Kombinatív támadásokat vezetnek a vendégek, de kapura lövésig nem jutnak el.
69′
Hevesi sárgul be, miután felrúgja Bánóczkit, ez az első ilyen figyelmeztetés a találkozón.
66′
Változtatnak a vendégek is, Palotás Patrik helyén Bartucz Máté folytatja.
64′
Cserél az UTC, Csonka Kristóf érkezik Nagy Ádám helyére.
62′
Palotás Patrik is megkísérel távolról gólt szerezni, az ő lövése sem találja el a szegedi kaput.

no images were found

58′
Tóth kísérletezett távolról, de nem találja el a hazai kaput.
56′
Az utóbbi percekben mezőnyjáték zajlik, komoly helyzet egyik kapu előtt sem alakult ki.
51′
Feljebb tolta a vonalait az UTC, próbálja most a hazai csapat kicsit többet magánál tartani a labdát és támadásokat építeni – eddig kevesebb mint több sikerrel.
47′
UTC helyzettel kezdődik a második játékrész, Gulyás cselez a tizenhatoson belül, de végül nem sikerül középre adnia a labdát.
46′
A Makó indította útjára a labdát a második játékrész elején.

SZÜNET.

45′
Nem hosszabbít a játékvezető, gyakorlatilag a középkezdés után lefújja az első félidőt, amelyben egyértelműen fölényben futballozott a Makó, és egy kihagyott tizenegy ellenére vezetnek 2-0-ra a vendégek.
45′
GÓL! Megduplázza előnyét a vendég csapat, Palotás Patrik lép ki a leshatárról, nem érik utol a védők és Nagy Gergely szemei közé bombáz, 0-2.

no images were found

42′
Kapufa! A sértett áll oda a büntetőhöz, a kapus mozgásával ellentétes irányába lövi, de a kapufát találja el.
40′
Tizenegyes a Makónak! Gémes Bence egy az egyben vezeti Nagyra a labdát, elhúzza előtte, a kapus pedig kézzel akasztja.
38′
Balogh csúszik oda Széllnek ütemtelenül az UTC térfelén, de a játékvezető egyelőre csak szóban figyelmezteti a szabálytalan játékost.
35′
Megvan az első komolyabb UTC helyzet, Valach Péter kapja a tizenhatoson belül, harcosabb a védőjénél, rá is fordul a kapura, de a bal alsó mellett kapu mellé lő.
33′
Nagy Gergely bizonytalankodik egy hazaadás után, le is csap a labdára a vendég csapat, de csak szögletet sikerül kiharcolni. A sarokrúgás után egy lecsorgót tűzne rá a kapura Sirokmán, de nagyon fölé tüzel.

no images were found

31′
Túl az első fél órán az utóbbi perceket apró faltok jellemzik, most meglehetősen szaggatott a játék ritmusa.
26′
A makói szurkolók remek hangulatot teremtenek és egyelőre minden okuk megvan az örömre, ugyanis kézben tartja csapatuk a találkozót.
22′
Gémes Bence lép el most a jobb szélen, beadná középre, de a blokkról szögletre vágódik a labda. A sarokrúgásból nem alakul ki veszély.
21′
Egyértelmű mezőnyfölényben a vendégek, az UTC egyelőre keveset birtokolja a labdát.
16′
Sorra dolgozza ki a helyzeteket a Makó, most megint Vajna indul meg a jobb szélen, középre lövi a labdát, ahol érkezik is a társ, de Nagy Gergely jól mozdul ki a kapujából.
14′
Hacker érkezik remekül egy szögletre, a fejesét azonban hárítja Nagy Gergely, bravúr volt ez.

no images were found

9′
GÓL! Rögtön a következő támadásból megszerzi a vezetést a Makó. Vajna ugrik ki a jobb szélen, majd tizenhatról borzasztóan nagy gólt ragaszt a rövid felsőbe, 0-1.
9′
Gólt szerez az UTC, Valach szerzi meg a labdát, hárman mehetnek a vendégek kapusára, de les miatt érvényteleníti a játékvezető a találatot, jogosan.
5′
Az első helyzet a vendégeké, Hackert ugratják ki, azonban kicsit hosszú az indítás, így Nagy Gergely begyűjti a labdát.
4′
Az első percek alapján megállapítható hogy a Makó hátulról igyekszik felépíteni támadásait, az UTC pedig hosszan előreívelt labdákkal operál.
1′
Elkezdődött a találkozó, a Makó zöld szerelésben, a hazaiak fekete-fehérben lépnek pályára. Az UTC kezdte a mérkőzést.

14.50 Köszöntjük olvasóinkat, hamarosan kezdetét veszi a Makó és az UTC összecsapása, a csapatok már melegítenek!

A mérkőzés 15 órakor kezdődik Szala Szabolcs István játékvezető sípszavára.

A mérkőzés elé

Megérezhette a győzelem ízét az utóbbi hetekben az UTC, hiszen az Algyőt és a Szentest is sikerült egymás után legyőzniük. A Makó a tabella második helyét foglalja el, négy pontra a listavezető Csongrádtól, így mindenképpen fontos lenne a három pont megszerzése Szegeden.

Előző sztori

Sportfaktor: Fura korteskedés a MOB tisztújítása előtt

Következő sztori

Labdarúgás: a szombati megyei eredmények + TABELLÁK