Kosárlabda: A Honvédé volt a rangadó

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

kosarsuli71

Nem sikerült a bravúr a Kosársulinak, a remekül játszó Budapesti Honvéd nyerte a fővárosban rendezett rangadót. Vas Péteréknek csak az első negyedben tudtak olyan játékot mutatni, ami győzelmet eredményezett volna a fiatal tehetségekkel teletűzdelt ellenlábasukkal szemben. A kék-sárgák egy március 11-én szombaton 18 órakor az Óbudai Kaszások ellen javíthatnak hazai pályán.

Az első negyed egyértelműen a vendégeké volt: Vas és Szabó vitték vállukon a csapatot. A fővárosiak nem igazán tudták felvenni a tempót ellenfeleikkel, akiknek jól “sültek” a dobások, és a védekezéssel sem álltak hadilábon. 11-22-nél így jól jött Puskás Artúr legénységének a rövid pihenő.

Az előzetes várakozásokat igazolva – miszerint izgalmas meccsre számíthatnak a kilátogatók a Simon János Kosárlabda Csarnokban – begyújtotta a rakétákat a Honvéd, és a jól beszálló Szalay vezetésével 25-26-nál befogták a Vásárhelyt. Sőt a 19. percben már héttel vezettek, miután Pintér egy triplát, Kováts és Tóth pedig egy-egy közelit süllyesztett el.

A félidő után folytatódott a Kosársuli vesszőfutása, rövid idő alatt több mint 10 pontos hátrányba kerültek Utasi Gábor fiai. Szalay és Stefán semlegesítése igencsak feladta a leckét a kék-sárgáknak, akiknek az utolsó negyedben kellett bizonyítaniuk, hogy talpra tudnak állni.

A Csongrád megyeiek többször megpróbáltak talpra állni, de riválisaik visszaverték a kísérleteiket. A végjátékra a vásárhelyi születésű, a Hódtói Sportcsarnokban jól csengő nevű, rutinos Kováts Róbert is belelendült a játékba, és oroszlánrészt vállalt abban, hogy 3 perccel a lefújás előtt 77-62-t mutasson az eredményjelző. Ekkorra már megpecsételődött a Hódmezővásárhely sorsa, így a gárda 12 győzeme mellé begyűjtötte hatodik vereségét. A gárda egy hét múlva az Óbudai Kaszások ellen kozmetikázhatja mutatóját.

Budapesti Honvéd – Vásárhelyi Kosársuli 84-68 (11-17, 31-14, 20-18, 22-18)

NBI B csoportos kosárlabda mérkőzés, vezette: Varga-Záray K., Józsa A. Jr., Szilágyi B..
Budapest, Simon János Kosárlabda Csarnok, 50 néző.

Honvéd: Tóth 6, Botond -, Máté 4, Pintér 5/3, STEFÁN 17.
Csere: Kiss 4, KOVÁTS 13, Pálházi 3/3, KERPEL-FRONIUS 9/3, SZALAY 21/9, Sebők 2, Weisz -.
Edző: Puskás Artúr
Kosársuli: Szabó 19/3, Kelemen 9, Vas 14/6, Varga 7/3, Genal 8.
Csere: Béres 2, Rostás 5, Pavlovic 2, Molnár B. 2.
Edző: Utasi Gábor

Utasi Gábor: “Nagyon jól kezdtünk, majd a második negyedben produkált gyenge védekezéssel hagytuk, hogy feljöjjenek ránk. Hiába voltak jó periódusaink ez kevés volt idegenben. Emellett sajnos játékosaim fegyelmezetlensége sem vitte túl jó irányba a találkozót…”

Előző sztori

Kosárlabda: szinte végig szoros meccsen kapott ki a Szedeák Sopronban

Következő sztori

Vízilabda: visszajött a mélyből, de kikapott az Egertől a Szeged + FOTÓK