Sport

Kosárlabda: A Honvédé volt a rangadó

Kosárlabda: A Honvédé volt a rangadó

2017. március 4., szombat
Kosárlabda: A Honvédé volt a rangadó
kosarsuli71

Nem sikerült a bravúr a Kosársulinak, a remekül játszó Budapesti Honvéd nyerte a fővárosban rendezett rangadót. Vas Péteréknek csak az első negyedben tudtak olyan játékot mutatni, ami győzelmet eredményezett volna a fiatal tehetségekkel teletűzdelt ellenlábasukkal szemben. A kék-sárgák egy március 11-én szombaton 18 órakor az Óbudai Kaszások ellen javíthatnak hazai pályán.

Az első negyed egyértelműen a vendégeké volt: Vas és Szabó vitték vállukon a csapatot. A fővárosiak nem igazán tudták felvenni a tempót ellenfeleikkel, akiknek jól "sültek" a dobások, és a védekezéssel sem álltak hadilábon. 11-22-nél így jól jött Puskás Artúr legénységének a rövid pihenő. Az előzetes várakozásokat igazolva - miszerint izgalmas meccsre számíthatnak a kilátogatók a Simon János Kosárlabda Csarnokban - begyújtotta a rakétákat a Honvéd, és a jól beszálló Szalay vezetésével 25-26-nál befogták a Vásárhelyt. Sőt a 19. percben már héttel vezettek, miután Pintér egy triplát, Kováts és Tóth pedig egy-egy közelit süllyesztett el. A félidő után folytatódott a Kosársuli vesszőfutása, rövid idő alatt több mint 10 pontos hátrányba kerültek Utasi Gábor fiai. Szalay és Stefán semlegesítése igencsak feladta a leckét a kék-sárgáknak, akiknek az utolsó negyedben kellett bizonyítaniuk, hogy talpra tudnak állni. A Csongrád megyeiek többször megpróbáltak talpra állni, de riválisaik visszaverték a kísérleteiket. A végjátékra a vásárhelyi születésű, a Hódtói Sportcsarnokban jól csengő nevű, rutinos Kováts Róbert is belelendült a játékba, és oroszlánrészt vállalt abban, hogy 3 perccel a lefújás előtt 77-62-t mutasson az eredményjelző. Ekkorra már megpecsételődött a Hódmezővásárhely sorsa, így a gárda 12 győzeme mellé begyűjtötte hatodik vereségét. A gárda egy hét múlva az Óbudai Kaszások ellen kozmetikázhatja mutatóját.

Budapesti Honvéd - Vásárhelyi Kosársuli 84-68 (11-17, 31-14, 20-18, 22-18)

NBI B csoportos kosárlabda mérkőzés, vezette: Varga-Záray K., Józsa A. Jr., Szilágyi B.. Budapest, Simon János Kosárlabda Csarnok, 50 néző.

Honvéd:

Tóth 6, Botond -, Máté 4, Pintér 5/3, STEFÁN 17.

Csere:

Kiss 4, KOVÁTS 13, Pálházi 3/3, KERPEL-FRONIUS 9/3, SZALAY 21/9, Sebők 2, Weisz -.

Edző:

Puskás Artúr

Kosársuli:

Szabó 19/3, Kelemen 9, Vas 14/6, Varga 7/3, Genal 8.

Csere:

Béres 2, Rostás 5, Pavlovic 2, Molnár B. 2.

Edző:

Utasi Gábor Utasi Gábor: "Nagyon jól kezdtünk, majd a második negyedben produkált gyenge védekezéssel hagytuk, hogy feljöjjenek ránk. Hiába voltak jó periódusaink ez kevés volt idegenben. Emellett sajnos játékosaim fegyelmezetlensége sem vitte túl jó irányba a találkozót..."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.