Közélet

Kósa Lajos: két héten belül döntés születik a nemzeti konzultáció részleteiről

Kósa Lajos: két héten belül döntés születik a nemzeti konzultáció részleteiről

2017. március 12., vasárnap
Kósa Lajos: két héten belül döntés születik a nemzeti konzultáció részleteiről
Kósa Lajos

Két héten belül döntés születik a nemzeti konzultáció részleteiről, szeretnék a választók véleményét sok kérdésről megtudni - mondta Kósa Lajos, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője a Kossuth Rádió Vasárnapi újság című műsorában.

A nemzeti konzultációt

Orbán Viktor

miniszterelnök jelentette be a kormány szerint Magyarország előtt álló öt veszélyforrásról. Ez a rezsicsökkentés brüsszeli betiltása, az illegális bevándorlás kérdése, az adópolitika uniós központosítása, a munkahelyvédelmi támogatások biztosítására vonatkozó jog elvesztése és a külföldi forrásból dolgozó szervezetek elszámoltathatósága.

Kósa Lajos

hangsúlyozta: az ország védelmét folyamatosan erősíteni kell, ez egészen addig folytatandó munka, amig a migrációs nyomás Magyarországra nehezedik. Kiemelte, Magyarországra senkit nem engednek be ezentúl, akinek nincs joga bejönni. Ha valakit üldöznek, veszély fenyegeti a hazájában, akkor menekültkérelmet kell benyújtania. A magyar határon, a magyar hatóságok által biztosított táborban nem fenyegeti veszély, maximális ellátást kap - mondta. Közölte az is: Magyarország szolidáris mindenkivel, aki erre rászorul és méltó rá, de a gazdasági migránsokat nem akarja beengedni. Ez nem tetszik az Európai Uniónak, nagy küzdelem lesz, ezért jobb, "ha kikérjük az ország lakóinak véleményét" - fogalmazott a Fidesz frakcióvezetője. Hozzátette, hogy egy sor más kérdésben is ki akarják kérni a választók véleményét, mert az Európai Unióval Magyarország érdekében vitatkoznak fontos ügyekről. Ezekkel kapcsolatban kifejtette: Magyarország számára a folyamatos, ütemes adócsökkentés a kedvező, az EU pedig közös adópolitikát szorgalmaz, ami Magyarországon adóemelést jelent. A rezsicsökkentésről szólva úgy fogalmazott: a magyar álláspont szerint az energiaárak meghatározásának jogát nem szabad elvenni a nemzetállamoktól. Kitért arra is, hogy a magyar kormány munkájának eredményeképpen csaknem 700 ezer új munkahely jött létre hét év alatt, amire nincs példa az EU-ban, a hazai munkahelyteremtő politika ugyanakkor az EU szerint tiltott támogatást valósít meg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.