Kézilabda: a hajrában döntött a Pick Komlón

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

pick-komlo006kf

Az utolsó tíz percben feszesebben védekezett, így csak egyetlen gólt kapott a MOL-Pick Szeged, amelynek meg kellett küzdenie a sikerért Komlón.

Németországban aratott sikere után Komlón lépett pályára a MOL-Pick Szeged, amelynek keretéből pihenőt kapott Thiagus Petrus Juan Carlos Pastortól.

A korábbi szegedi játékos, Antonio Pribanic gólja indította a meccset, amire Zubai Szabolcs válaszolt: a hazaiak azonban remekül kezdtek, és az első negyed óra végén már három góllal is vezettek – sőt, Katzirz Dávid találata után már négy volt a Komló előnye. (10-6) Ezt ledolgozta ugyan a Pick a folytatásban, de a félidő hajrájában ismét háromra meglépett a Komló, viszont az utolsó másodpercben Stas Skube két hetest is bedobott, így egyetlen gólra faragta a hátrányt.

A második félidő két szegedi góllal kezdődött, így Jonas Källman gólja után először vezetett a meccsen a Szeged, majd a szlovén játékmester újabb értékesített hetesével kétgólos Pick-előnyt mutatott az eredményjelző. (17-19) A folytatásban is jól tartotta azonban magát a baranyai együttes, tíz perccel a vége előtt 22-22-nél időt kért Juan Carlos Pastor. Innentől kezdve azonban kilenc percen keresztül érintetlen maradt a szegedi kapu, miközben négyszer is eredményes volt a Pick, amely így eldöntötte a találkozót.

A MOL-Pick Szegedre jövő héten a hazai rangadó visszavágója vár, 17 órától a Veszprém vendégeként lépnek pályára Balogh Zsolték.

Férfi kézilabda NB I, 19. forduló

Sport36-Komló – MOL-Pick Szeged 23-26 (16-15)
Komló, 800 néző. Vezette: Herczeg Péter, Südi Péter.
Sport36-Komló: Granic – Szkokán 1, Obradovic 4, Jerkovic 4, Pribanic 6, Katzirz 3, Hoffmann 2/1. Csere: Selymes (kapus), Szöllősi Be., F. Sunajko 1, Kékesi 1, Pethő, Kovács, Laufer. Vezetőedző: Kilvinger Bálint.
MOL-Pick Szeged: Kastelic – Sostaric, Buntic 7, Blazevic, Källman 1, Zubai 1, Obranovic. Csere: Sierra (kapus), S. Sunajko, Bodó, Balogh 1/1, Skube 6/3, Gaber 1, Pedro 3, Gorbok 4, Bánhidi. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Hétméteresek: 1/1 ill. 6/4.
Kiállítások: 12 perc ill. 6 perc.

Előző sztori

Letartóztattak egy férfit, aki bejutott a Fehér Ház kertjébe

Következő sztori

Kosárlabda: a harmadik negyedben törte meg az ASE ellenállását a Szedeák