Közélet

Illegális bevándorlás - Szijjártó: számunkra Magyarország az első

Illegális bevándorlás - Szijjártó: számunkra Magyarország az első

2017. március 21., kedd
Illegális bevándorlás - Szijjártó: számunkra Magyarország az első

A magyar kormány nem fog változtatni a politikáján a nyomásgyakorlás ellenére sem, "számunkra Magyarország az első" - közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden az MTI-vel.

A tárcavezető "a külföldi véleményformálók

Orbán Viktornak

írt levelére" reagálva úgy fogalmazott: "szeretném világossá tenni, hogy a magyar kormány mindig a törvények talaján áll, legyen szó az illegális bevándorlás megfékezéséről vagy a külföldi pénzből működő szervezetek átláthatóságáról". Elfogadhatatlannak tartjuk, hogy a külföldi pénzből működő szervezetek úgy akarnak beavatkozni a magyar belpolitikába, hogy közben átláthatatlanul működnek, nem hozzák nyilvánosságra, hogy kinek a pénzéből működnek, kinek az érdekeit képviselik - magyarázta. Hozzátette: ezek a szervezetek "hazugságokat terjesztenek Magyarországról, a határt becsülettel védő határőrökről", és ezen szervezetek mögött

Soros György

áll. A külügyminiszter emlékeztetett: Soros György befolyásolási kísérleteire vonatkozó vizsgálatot kezdeményeztek republikánus szenátorok az Egyesült Államok külügyminiszterénél. Magyarországon a kormánypártok által tervezett jogi szabályozás kevesebbet követel meg a külföldi pénzből működő szervezetektől, mint az Egyesült Államokban a ma is hatályban lévő Fara-törvény. Hangsúlyozta: a magyar emberek ezeket a szervezeteket soha nem hatalmazták fel arra, hogy őket képviseljék, ezzel szemben az Orbán-kormányt egymás után kétszer is nagy többséggel választották meg. A magyar embereket tehát a megválasztott magyar kormány képviseli - mutatott rá.

Szijjártó Péter

kiemelte: "visszautasítunk mindenfajta megbélyegzést", a magyar kormány se nem keleti, se nem nyugati érdekeket képvisel. A magyar kormány a magyar emberek érdekeit képviseli, "azt persze világosán látjuk, hogy ez sokaknak érthetetlen, hiszen korábban nem ehhez szoktak hozzá" - vélekedett. A tárcavezető kitért rá: bárkivel szemben fenntartjuk magunknak a jogot, hogy Magyarország sorsáról a magyar emberek döntsenek, "ezer éve élünk a Kárpát-medencében, sok tapasztalatot gyűjtöttünk történelmünk során, a magyar embereknek megvan a bölcsességük saját sorsuk eldöntéséhez". "Nem szorulunk kioktatásra azzal kapcsolatban sem, hogy mi a különbség a kommunizmus és a demokrácia között, Orbán Viktornak és a magyar kormánynak valamivel több tapasztalata van ezzel kapcsolatban, mint nyugati barátainknak" - fogalmazott. A külügyminiszter kiemelte: "tudtuk és tudjuk, hogy az illegális bevándorlás és a betelepítési kvóta elutasítása miatt bírálják Magyarországot", azonban a magyar kormány a politikáján nem fog változtatni a nyomásgyakorlás ellenére sem. "Számunkra Magyarország az első. Vagy, hogy érthetőbb legyen, Hungary first" - áll Szijjártó Péter közleményében.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.