Sport

Hátország: három SZEAC-pont a Haladás ellen

Hátország: három SZEAC-pont a Haladás ellen

2017. március 16., csütörtök
Hátország: három SZEAC-pont a Haladás ellen
illes_szegedma

Az L-IT-SZEAC NB I-es utánpótláscsapatai az Illés Akadémia Haladást fogadták a bajnokság, 18. fordulójában, Mórahalmon. Az U15-ös gárda az őszi harmadik fordulóban, idegenben, Török Kevin góljával 1-0-ra győzött, megszerezve első pontjait az NB I-ben. A három pontra most is égető szüksége volt a csapatnak.

Hatalmas, viharos szél fogadta a mórahalmi füves edzőpályán a csapatokat, ami aztán az egész mérkőzés képét meghatározta. Szerencsére az első játékrészben a SZEAC támadhatott hátszélben, így az ellenfél szinte a félpályán is alig tudott átlépni az első percekben. A hazai fölény aztán a 17. percben érett góllá: Holcsik ívelt egy bal oldali szabadrúgást a kapu elé, a hosszú oldalon Vincze remekül tálalt a berobbanó Ottlik elé, aki a kapu bal oldalába passzolt, 1-0. A vezető gólt követően hatalmas küzdelem dominált a pályán, a Haladás megpróbálta túlélni az első félidőt további kapott gól nélkül, hátha a második játékrészben, a szél támogatásával sikerül fordítaniuk. Nos, a forgatókönyvet csak részben koronázta siker. További gólokat ugyanis már nem tudtak lőni Törökék, ám az Illés Akadémiának sem sikerült igazi fölényt kiharcolni a második játékrészben, ezzel nagyon fontos három pontot szerzett a SZEAC, ami még sokat érhet a végelszámolásnál. Győzelmével a csapat feljött a 10. helyre a tabellán, megelőzve olyan nagy nevű gárdákat, mint a Vasas és az UTE.

Labdarúgó NB I, U15-ös korosztály, 18. forduló

L-IT-SZEAC – Illés Akadémia – Haladás 1-0 (1-0)

Mórahalom, vezette: Kócsó Tibor Zsolt (Bánáthy János, Kádár Németh Zoltán).

L-IT-SZEAC:

Horváth Kevin – Kalmár Patrik, Ottlik Máté, Dér Dávid, Nagy-Pál Máté – Veszelka Milán, Török Kevin, Lóki Roland, Csányi Ádám (Hovanyecz Attila) – Vincze Zsombor (Barna István), Holcsik Bálint (Török Ákos).

Edző:

Paksi Péter. Paksi Péter:

"Hosszú idő után sikerült 3 pontot szerezni,végre győztesen hagyhattuk el a pályát!Az időjárás ismét belecsúfított a két csapat játékába,de ma mi voltunk a szerencsésebbek.Az első félidőben egyértelműen uraltuk a játékot,szünet után pedig remekül védtük az előnyünket,így megérdemelten nyertünk!"

Illes_szegedma2

U14-es csapatunk is az Illés Akadémia Haladás együttesét fogadta. Az őszi fordulóban egy szoros, 1-0-s első félidő után 6-0-ra kikapott Bilic Igor csapata, úgyhogy fűtötte a fiúkat a visszavágási vágy. Bizakodásra adhatott okot, hogy az utóbbi fordulókban meglehetősen tetszetős és érett játékot mutatott a SZEAC, igaz az U15-ös válogatott Török Kevin ezúttal az idősebbek között kapott fontos szerepet. Már a találkozó első perceiben érezni lehetett, hogy ezen a napon nem terem babér a mieinknek. 20.perc alatt legalább 5 hatalmas helyzetet puskáztak el a vendégek a szél támogatását élvezve. Már úgy tűnt, hogy sikerült kihúzni kapott gól nélkül a félidőt, amikor a szenzációs napot kifogó Bunevácz Bence bevette Ásós kapuját. A második félidőben próbálkozott a SZEAC, de Bunevácz az 57. percben újra betalált, szertefoszlatva álmainkat. Ráadásul a csatár a hátralévő időben még kétszer bevette kapunkat, így végül a Haladás 4:0-ra, megérdemelten megnyerte a találkozót.

Labdarúgó NB I, U14-es korosztály, 18. forduló

L-IT-SZEAC – Illés Akadémia Haladás 0-4 (0-1)

Mórahalom, vezette: Kádár Németh Zoltán (Bánáthy János, Kócsó Tibor Zsolt).

L-IT-SZEAC:

Ásós Dániel – Radovanovics Nikola (Őrhalmi Botond), Bánfi Balázs, Molnár Bálint, Nagy Krisztián (Csehó Martin) – Hochheiser Krisztián (Heidrich Bence), Radosevics Ognjen, Kovács Viktor, Gera Norbert – Gera Zalán, Jakó Dávid (Molnár Ádin).

Edző:

Bilic Igor. Bilic Igor:

"Gyenge játék és sok egyéni hiba után, ilyen ellenfél ellen nem számíthatunk ennél jobb eredményre."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.