Sport

Hátország: egy pontot szerzett a SZEAC az Újpest ellen

Hátország: egy pontot szerzett a SZEAC az Újpest ellen

2017. március 1., szerda
Hátország: egy pontot szerzett a SZEAC az Újpest ellen
szeac_ujpest_03_01

Szombaton megkezdődött az Nb I-es utánpótlás bajnokság tavaszi fordulója, melyben az L-IT-SZEAC U14-es és az U15-ös csapata is érdekelt. A mórahalmi mérkőzésen a nagy múltú UTE volt az ellenfél, melytől az első őszi meccsen, vitatott körülmények között, jogtalan tizenegyessel, megtorlatlan, súlyos sérülést okozó szabálytalansággal tarkított mérkőzésen a kicsik 3-0-ra, míg a 15-ösök 3-1-re kikaptak.

Először az U15 lépett verőfényes napsütésben a mórahalmi műfűre. A múlt heti Vojvodina elleni edzőmeccsen kéztörést szenvedő Fazekasra ezúttal nem számíthatott Paksi mester. Az első játékrészben a mieinket támogatta az erős szél és ennek szellemében máris támadólag léptek fel Veszelkáék. Egymást követték a formás akciók, különösen a bal szélen, Csányi volt aktív, rendre túljutott ellenfelén, de a beadásokat hatástalanította a stabil UTE védelem. A gólhoz legközelebb Török Kevin járt, ám jobb lábas lövése kapu fölé szállt, míg szabadrúgását a jobb sarok előtt elcsípte a kapus, a csapatok így gól nélkül térhettek pihenőre. A második játékrészben hatalmas, kiegyenlített küzdelmet láthattak a nézők. A még jobban felerősödő szél ekkor a vendégeket támogatta, ám csak ritkán tudtak eljutni Zékány kapujáig, amikor pedig sikerült, akkor a kapusunk magabiztosan tette a dolgát. A végén mindkét mester cserékkel próbálta kicsikarni a győzelmet, de a hálók érintetlenek maradtak. Sajnálatos, hogy Holcsik Bálint a 68. percben húzódást szenvedett, rá valószínűleg pár hét kihagyás vár, így a csapat újabb alap embere esett ki a jövő heti pécsi kirándulás előtt.

Labdarúgó NB I, U15-ös korosztály, 16. forduló

L-IT-SZEAC - Újpest 0-0

Mórahalom, vezette: Virág András Barnabás (Dobó Zoltán, Gera Ferenc).

L-IT-SZEAC:

Zékány – Nagy-Pál,Ottlik, Török, Kalmár(Lóki) – Mészáros, Dér, Veszelka, Csányi – Holcsik(Barna), Vincze.

Edző:

Paksi Péter. Paksi Péter:

"Szerettünk volna hazai pályán győzelemmel kezdeni az UTE ellen, de úgy gondolom, egyenlő erők küzdelme folyt a pályán, amibe a viharos szél belecsúfított. Hátul végig stabilak voltunk, viszont támadásban nem volt elég átütőerő a játékunkban, így a döntetlen igazságosnak mondható."

szeac_ujpest_03_01_02

Az U14-es csapatunk ellenfele az előkelő harmadik helyen állt a tabellán, így meglehetősen nehéz feladat várt a Bilic legénységre. Hazai támadásokkal kezdődött a találkozó, a mieink magabiztosan tartották a labdák, ám az utolsó passzokba rendre hiba csúszott. Aztán váratlanul a 11. percben vezetést szerzett az UTE. A góllövő lista vezetője, Sztojka, erőszakosan áttört a védelmen, a kifutó Sági pedig elkaszálta. Büntető. Az ítéletet a sértett, Sztojka mondta ki, aki a jó irányba vetődő kapusunk mellett a jobb sarokba lőtt. 0:1 Csapatunkat nem törte meg a bekapott gól, továbbra is szervezetten szövögette akcióit, ám a egyenlítésre a 37. percig kellett várni. Az új igazolás Radovanovic passzolta föl a labdát Kovácshoz, aki egy csel után Radosevicet találta meg, „Ogi” pedig higgadtan, ballal a hosszú sarokba lőtt. 1:1 A 40. percben pedig már nálunk volt az előny. A remekül játszó Kovács ugratta ki pazar labdával Jakót, az apró termetű játékost a vendégek kapusa felborította a tizenhatoson belül. 11-es! A megítélt büntetőt Gera Zalán higgadtan a bak sarokba helyezte. 2:1 A második félidőben a szél a mieinket támogatta, ám az UTE játékosai a szünetben alapos fejmosásban részesülhettek, mert láthatóan felpaprikázva kezdték a játékot. Egymást követték a szép akcióik, de hol a védők tisztáztak, hol pedig Sági védett többször is bravúrral, javítva a 11-es előtti hibáját. Már a 71. percben jártunk, amikor egyenlített az ellenfél. Egy jobb oldali beadás után Sági még tovább öklözte a labdát, ám szerencsétlenségünkre éppen ott állt a csereként beálló Lakatos, aki a hosszú sarokba bólintott, 2-2. Ekkor már nagyon elfáradtak az erőn felül teljesítő játékosaink, az UTE pedig újabb cserékkel fel tudta frissíteni csapatát, minek eredményeként a 78. percben szertefoszlatták álmainkat. Egy előre vágott labdával Bakos lépett ki és Sági alatt a kapu bal oldalába passzolt. 2:3 A gól után minden mindegy alapon kitámadott a SZEAC és ezt azonnal góllal büntette az ellenfél. Az egyébként egy 50 éves kétszeres Oscar díjazott színész egójával rendelkező Vörösmarty pazar passzával Sztojka lépett ki és nem hibázott. 2:4 Kár érte. Csapatunk összességében remekül játszott a mezőny egyik legjobb csapata ellen. Jó volt látni a szebbnél szebb akciókat, no meg az ellenfél értetlenkedő tekintetét. A végére azonban egy kicsit elfogyott az erő.

Labdarúgó NB I, U14-es korosztály, 16. forduló

L-IT-SZEAC - Újpest 2-4 (2-1)

Mórahalom, vezette: Dobó Zoltán (Virág András Barnabás, Gera Ferenc).

L-IT-SZEAC:

Sági – Radovanovic,Ábrahám, Bánfi, Molnár – Kovács, Nagy(Hochheiser), Radosevic, Zsótér – Gera Z.(Csehó), Jakó(Gera N.). Edző: Bilic Igor. Bilic Igor:

"Sajnos nem sikerült a bravúr! A mérkőzés jelentős részén nagyon szép és tudatos játékot nyújtottunk. Sajnos nem bírtuk végig erővel a fizikálisan erősebb és gyorsabb ellenféllel szemben. Nincs mit a fiúk szemére vetnem, mindenki teljesítményével meg vagyok elégedve, de ki kell emelnem a csapat kapitányát, Kovács Viktort, aki végig igazi vezér volt a pályán. Ilyen hozzáállással és akarattal jó úton haladunk és biztató jövőre számíthatunk."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.