Kultúra

Harmadik táblatörténeti kötetére készül a Szegedi Ítélőtábla

Harmadik táblatörténeti kötetére készül a Szegedi Ítélőtábla

2017. március 2., csütörtök
Harmadik táblatörténeti kötetére készül a Szegedi Ítélőtábla
dedikalas_itelotabla

Két olyan kötet is megjelent a Magyar Királyi Ítélőtáblák története sorozatban, amely a Szegedi Ítélőtábla régmúltjával foglalkozik.

Az első könyv 2014-ben került ki a nyomdából, és a Szegedi Királyi Ítélőtábla történetét 1890-től 1914-ig dolgozta fel. A második, 2015-ben megjelent kötet a Szegedi Királyi Ítélőtábla 1914 és 1921 közötti munkáját mutatta be. Mindkét könyv szerzője

Antal Tamás

, a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi karának docense, aki már megkezdte a 3. kötet munkálatait is. Erről számolt be a Szegedi Ítélőtábla dísztermében azoknak az érdeklődőknek, akiknek lehetőségünk nyílt arra is, hogy a korábban megjelent köteteket dedikáltassák a szerzővel. A táblatörténeti fórumon

Hámori Attila

, az ítélőtábla elnökhelyettese, a kötetek szerkesztője köszöntötte a résztvevőket, és – egyebek mellett – kiemelte, hogy a könyvsorozat az OBH támogatásával, az Országos Bírósági Hivatal elnöke által meghirdetett „Bírósági történelem és hagyományápolás” című pályázat keretében jöhetett létre. Dr. Antal Tamás beszélt arról, miként hatottak a nagy történelmi változások a Szegeden folyó ítélkezési munkára, hogyan alakult a Szegedi Ítélőtábla ítélkezési munkája megalakulásától a II. világháború kirobbanásáig.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.