Közélet

Előzetesben a montenegrói kábítószercsempész

Előzetesben a montenegrói kábítószercsempész

2017. március 7., kedd
Előzetesben a montenegrói kábítószercsempész

A Csongrád Megyei Főügyészség indítványára a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte azt a montenegrói férfit, aki több mint 20 kg marihuanát próbált meg Magyarországra csempészni.

A gyanú szerint a férfi 2017. március 4. napján reggel fél nyolc körüli időben jelentkezett belépésre Szerbia irányából a Röszke Autópálya határátkelőhelyen Magyarország területére. A férfi által vezetett személygépkocsit a beléptetéskor ellenőrzés alá vonták, majd a kábítószerkereső kutya jelzésére a gépkocsiból több rejtekhelyről lefoglaltak mintegy 40 csomag mindösszesen 20,7 kg súlyú kábítószergyanús anyagot. Az ellenőrzés során végzett gyorsteszt megállapította, hogy a csomagok kábítószernek minősülő marihuanát tartalmaznak. A gyanú szerint a férfi által becsempészett kábítószer mennyisége a különösen jelentős mennyiséget meghaladja. Az ügyészség a férfi előzetes letartóztatásának egy hónapra történő elrendelésére a szökés, elrejtőzés, valamint az eljárás meghiúsításának veszélye okán tett indítványt. A bíróság az ügyészi indítványnak helyt adva elrendelte a férfi előzetes letartóztatását. A végzés a gyanúsított és védőjének fellebbezése miatt nem jogerős.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.