Novemberi Szerencsenapok Extra

Előzetesben a montenegrói kábítószercsempész

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Csongrád Megyei Főügyészség indítványára a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte azt a montenegrói férfit, aki több mint 20 kg marihuanát próbált meg Magyarországra csempészni.

A gyanú szerint a férfi 2017. március 4. napján reggel fél nyolc körüli időben jelentkezett belépésre Szerbia irányából a Röszke Autópálya határátkelőhelyen Magyarország területére. A férfi által vezetett személygépkocsit a beléptetéskor ellenőrzés alá vonták, majd a kábítószerkereső kutya jelzésére a gépkocsiból több rejtekhelyről lefoglaltak mintegy 40 csomag mindösszesen 20,7 kg súlyú kábítószergyanús anyagot. Az ellenőrzés során végzett gyorsteszt megállapította, hogy a csomagok kábítószernek minősülő marihuanát tartalmaznak. A gyanú szerint a férfi által becsempészett kábítószer mennyisége a különösen jelentős mennyiséget meghaladja.

Az ügyészség a férfi előzetes letartóztatásának egy hónapra történő elrendelésére a szökés, elrejtőzés, valamint az eljárás meghiúsításának veszélye okán tett indítványt.

A bíróság az ügyészi indítványnak helyt adva elrendelte a férfi előzetes letartóztatását. A végzés a gyanúsított és védőjének fellebbezése miatt nem jogerős.

Default thumbnail
Előző sztori

Elnököt és elnökhelyettest keresnek a Szegedi Járásbíróság élére

Következő sztori

Szakemberektől tanulhatnak a SZTE-s hallgatók

Legutóbbi hasonló cikkek