Egy újszegedi telek sorsa és a polgárőrök támogatása ügyében merültek fel kérdések a jogi bizottság ülésén

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

jogi_biz_ulles05_gs

A Fidesz alacsonynak találta a jó környéken található telek eladási árát, az alpolgármester szerint viszont, ha értékesebb, akkor majd licitálnak a vevők rá, s magasabb összeget fizetnek érte. A polgárőrök több pénzt kapnak, de nem mindenki kapta meg az igényelt támogatást.

A polgárőrök városi támogatása és egy újszegedi telek eladása került terítékre a Jogi, Ügyrendi és Közbiztonsági Bizottság ülésén.

Idén 11 polgárőr egyesület között összesen 15 millió forintot osztanak szét, ami egyébként a KDNP-frakció javaslatára lett magasabb a tavalyi 12 milliónál, de alacsonyabb a szervezetek által igényelt közel 18,4 milliónál. Míg a szentmihályi polgárőrök a kért 1,7 millió forint helyett 1 milliót kaptak, addig a tápéi kollégáik az ugyanekkora igényelt összegnél még egy kicsivel többet is, 1,725 millió forintot. Solymos László (MSZP) általános alpolgármester azzal indokolta a megítélt pénzek közötti kisebb-nagyobb eltéréseket Német Ferenc (Fidesz) külsős delegáltnak, hogy mindenkinek arányosan próbálták növelni a támogatását. Csupán egyetlen esetben adtak a kértnél nagyobb összeget, de meggyőződése, itt is jó helyre fog kerülni az adófizetők pénze. Az előterjesztést végül mindenki támogatta.

Nettó 16,2 millió forintért (bruttó 20,6 millió forint) hirdet meg a vízmű egy 1046 négyzetméteres telket Újszeged egyik közkedvelt részén a Kállay liget lakóparknál. A Fidesz delegáltja felvetette, a telekkel szemben egy 350 négyzetméteres telek kelt el nemrég 11 millió forintért. Aggódott, hogy nem-e – Binszki József DK-s önkormányzati képviselő tavalyi szavaival élve –a „családi ezüstöt” árusítják-e ki. Az alpolgármester szerint nem, mert ezt az árat az ingatlanbecslő szakvéleménye alapján állapították meg, azonban lesz lehetőség licitálásra, ha valóban többet ér, akkor magasabb összeget fizethetnek majd érte. Megjegyezte, tartozás fejében kapta meg a vízmű a területet. Végül három tartózkodással a bizottság az eladás mellett döntött.

Előző sztori

Nyárra elkészülhet az új középiskolás történelmi atlasz

Következő sztori

Lopás elkövetőit keresi a rendőrség