Közélet

Egy újszegedi telek sorsa és a polgárőrök támogatása ügyében merültek fel kérdések a jogi bizottság ülésén

Egy újszegedi telek sorsa és a polgárőrök támogatása ügyében merültek fel kérdések a jogi bizottság ülésén

2017. március 13., hétfő
Egy újszegedi telek sorsa és a polgárőrök támogatása ügyében merültek fel kérdések a jogi bizottság ülésén
jogi_biz_ulles05_gs

A Fidesz alacsonynak találta a jó környéken található telek eladási árát, az alpolgármester szerint viszont, ha értékesebb, akkor majd licitálnak a vevők rá, s magasabb összeget fizetnek érte. A polgárőrök több pénzt kapnak, de nem mindenki kapta meg az igényelt támogatást.

A polgárőrök városi támogatása és egy újszegedi telek eladása került terítékre a Jogi, Ügyrendi és Közbiztonsági Bizottság ülésén. Idén 11 polgárőr egyesület között összesen 15 millió forintot osztanak szét, ami egyébként a KDNP-frakció javaslatára lett magasabb a tavalyi 12 milliónál, de alacsonyabb a szervezetek által igényelt közel 18,4 milliónál. Míg a szentmihályi polgárőrök a kért 1,7 millió forint helyett 1 milliót kaptak, addig a tápéi kollégáik az ugyanekkora igényelt összegnél még egy kicsivel többet is, 1,725 millió forintot.

Solymos László

(MSZP) általános alpolgármester azzal indokolta a megítélt pénzek közötti kisebb-nagyobb eltéréseket

Német Ferenc

(Fidesz) külsős delegáltnak, hogy mindenkinek arányosan próbálták növelni a támogatását. Csupán egyetlen esetben adtak a kértnél nagyobb összeget, de meggyőződése, itt is jó helyre fog kerülni az adófizetők pénze. Az előterjesztést végül mindenki támogatta. Nettó 16,2 millió forintért (bruttó 20,6 millió forint) hirdet meg a vízmű egy 1046 négyzetméteres telket Újszeged egyik közkedvelt részén a Kállay liget lakóparknál. A Fidesz delegáltja felvetette, a telekkel szemben egy 350 négyzetméteres telek kelt el nemrég 11 millió forintért. Aggódott, hogy nem-e -

Binszki József

DK-s önkormányzati képviselő tavalyi szavaival élve –a „családi ezüstöt” árusítják-e ki. Az alpolgármester szerint nem, mert ezt az árat az ingatlanbecslő szakvéleménye alapján állapították meg, azonban lesz lehetőség licitálásra, ha valóban többet ér, akkor magasabb összeget fizethetnek majd érte. Megjegyezte, tartozás fejében kapta meg a vízmű a területet. Végül három tartózkodással a bizottság az eladás mellett döntött.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.