Közélet

Dömötör: a bevándorláspolitika a brüsszeli és nemzetközi támadások legfőbb oka

Dömötör: a bevándorláspolitika a brüsszeli és nemzetközi támadások legfőbb oka

2017. március 11., szombat
Dömötör: a bevándorláspolitika a brüsszeli és nemzetközi támadások legfőbb oka
EP-választás - Fidesz - Dömötör Csaba sajtótájékoztatój

Hiába támadják Magyarországot, a kormány kitart a határok védelme mellett és a betelepítéseket is elutasítja; ha háromszor támadnak meg, akkor kilencszer mondjuk el, ezen a téren sem fogadjuk el, hogy jogköröket vegyenek el a tagállamoktól - mondta Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára szombaton Budapesten, sajtótájékoztatón, aki a bevándorláspolitikában elfoglalt eltérő álláspontot nevezte az utóbbi hetekben Magyarország ellen intézett brüsszeli és nemzetközi támadások legfőbb okának.

Egyértelmű, hogy Magyarországot azért támadják egyre intenzívebben - fogalmazott

Dömötör Csaba

, hangsúlyozva, hogy a kormány álláspontja e kérdésben egyértelmű: kitart a határok védelme mellett és továbbra is elutasítja a betelepítéseket. Ezen a téren sem fogadjuk el, hogy jogköröket vegyenek el a tagállamoktól - húzta alá az államtitkár, aki a támadások egyik formájaként említette, hogy Magyarországot az uniós támogatások visszanyesésével fenyegetik, ha nem követi a brüsszeli irányvonalat a bevándorláspolitikában. Az uniós források nem valamiféle kegyelemadományok vagy nagylelkűségből fakadó adományok, hanem kompenzáció azért, mert Magyarország megnyitotta a piacait egy olyan időszakban, amikor a magyar vállalkozások nagy versenyhátrányban voltak nyugati társaikhoz képest - fogalmazott Dömötör Csaba. Az államtitkár egy kérésre válaszolva jelezte: lengyel példa alapján a magyar kormány is kimutatást készít arról, hogyan hasznosultak Magyarországon az uniós források, illetve miként áramlottak vissza azok a közösségi kasszába nettó befizető államokba. A politikus kifogásolta az Európai Parlament liberális és szocialista párti képviselőinek Magyarország elleni fellépését, sajnálatát fejezve ki, hogy "ehhez a Gyurcsány Ferenc-féle Demokratikus Koalíció is csatlakozott". A nemzetközi támadások újabb válfajaként azokat a "szimpla lejárató akciókat" említette, amelyek során "nemzetközi szervezetek úgy támadják a jogi határzár megerősítését, hogy alaptalan rágalmakat terjesztenek Magyarországról", miközben aktivistáik rendszeresen provokálják a határon szolgáló rendőröket, honvédeket, akik mellett kiáll a kormány. Dömötör Csaba hangsúlyozta: a kormányzat reméli, hogy az általa kezdeményezett nemzeti konzultáció során "a magyarok megerősítik majd a kormány álláspontját, amelynek lényege, hogy ki kell állnunk Magyarország függetlensége mellett". Mi egy erős Európát szeretnénk, egy olyan Európát, amely továbbra is épít a tagállamok sokszínűségére, egy olyan Európát, amely képes megvédeni kultúráját és közösségeit, éppen ezért emeljük fel szavunkat minden olyan javaslat, döntés esetében, amelyik ezt veszélyezteti - fogalmazott.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.