Az úthibák okozzák a legtöbb gumisérülést a gumigyártó felmérése szerint

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az úthibák okozzák a legtöbb gumisérülést az Apollo Vredestein gumigyártó cég viszonteladói felmérése szerint.

Ismertették, hogy a 118 megkérdezett szakember 60 százaléka a kátyúzást és a padkázást nevezte a gumik meghibásodását okozó legfőbb tényezőnek, míg a nem megfelelő guminyomást vagy futómű-beállítást csak alig több mint 40 százalékuk említette.

A közlemény idézi a vállalat szakértőjét, aki szerint a sebességhatárok betartása esetén van idő észrevenni és kikerülni az úthibákat, de a prémium abroncsok is segíthetnek elkerülni a sérüléseket, mivel ellenállóbbak a gyengébb minőségű termékeknél.

Az Apollo Vredestein B.V. személy- és teherautók, mezőgazdasági és ipari gépek, valamint kerékpárok gumiabroncsainak tervezésével, gyártásával és értékesítésével foglalkozó nemzetközi nagyvállalat. A holland Vredesteint alapítása után száz évvel, 2009-ben vásárolta meg az indiai Apollo Tyres Ltd. Az Apollo Vredestein Kft. a magyarországi értékesítésekből 2014-ben több mint 1,3 milliárd, 2015-ben pedig 1,5 milliárd forint árbevételt ért el.

Előző sztori

OEK-főigazgató: nincs veszélyben a lakosság a kanyarómegbetegedések miatt

Következő sztori

Hetven év, hetven könyv, hetven írás – Tandi Lajos estje a Somogyiban