Sport

Atlétika: Márton Anita döntős, jó kezdés ötpróbában a fedettpályás Európa-bajnokságon

Atlétika: Márton Anita döntős, jó kezdés ötpróbában a fedettpályás Európa-bajnokságon

2017. március 3., péntek
Atlétika: Márton Anita döntős, jó kezdés ötpróbában a fedettpályás Európa-bajnokságon
Márton Anita

A címvédő Márton Anita a legjobb eredménnyel bejutott a női súlylökés esti döntőjébe a belgrádi fedettpályás atlétikai Európa-bajnokság pénteki nyitónapján, melyen Krizsán Xénia a második, Zsivoczky-Farkas Györgyi pedig a hetedik helyen áll az ötpróba első száma után.

Az olimpiai bronzérmes magyar dobóatléta 18,44 méteres eredménnyel biztosította a helyét a 17.35-kor kezdődő nyolcas fináléban, ám délelőtti teljesítményével - a televíziós közvetítésben láthatóan - nem volt teljesen elégedett. Elsősorban azért, mert a 17,70-es kvalifikációs szintet elsőre (17,66 m) és másodikra (17,67 m) sem tudta megdobni. A napot a női ötpróbázók a 60 m gáttal kezdték, s a 16 fős mezőnyben mindkét magyar a második, erősebbik futamban szerepelt, méghozzá kiválóan.

Krizsán Xénia

8.30 másodperces egyéni csúccsal (1061 pont) második lett a hétpróba olimpiai bajnoka, a belga

Nafissatou Thiam

(8.23 mp, 1077 pont) mögött, míg

Zsivoczky-Farkas Györgyi

8.47 másodperces (1024 pont) idei legjobbjával a futamban és összesítésben is hetedikként végzett. A mezőny pénteken teljesíti az ötpróbát, az utolsó számot, a 800 métert 18.55-kor kezdik. A reggeli programban férfi távolugrásban

Virovecz István

egyéni csúcsát (7,72 méter) megközelítve 7,59 méterrel 14. lett a selejtezőben, így nem került fináléba. 800 méteren a nőknél Kéri Bianka a férfiaknál pedig

Vindics Balázs

sem jutott tovább az előfutamból. Előbbi 2:07.71 perccel az utolsó, ötödik helyen ért célba, míg utóbbi 1:49.18 perccel szintén ötödikként, ám egy vetélytársát megelőzve futott be.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.