Atlétika: Márton Anita döntős, jó kezdés ötpróbában a fedettpályás Európa-bajnokságon

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Márton Anita

A címvédő Márton Anita a legjobb eredménnyel bejutott a női súlylökés esti döntőjébe a belgrádi fedettpályás atlétikai Európa-bajnokság pénteki nyitónapján, melyen Krizsán Xénia a második, Zsivoczky-Farkas Györgyi pedig a hetedik helyen áll az ötpróba első száma után.

Az olimpiai bronzérmes magyar dobóatléta 18,44 méteres eredménnyel biztosította a helyét a 17.35-kor kezdődő nyolcas fináléban, ám délelőtti teljesítményével – a televíziós közvetítésben láthatóan – nem volt teljesen elégedett. Elsősorban azért, mert a 17,70-es kvalifikációs szintet elsőre (17,66 m) és másodikra (17,67 m) sem tudta megdobni.

A napot a női ötpróbázók a 60 m gáttal kezdték, s a 16 fős mezőnyben mindkét magyar a második, erősebbik futamban szerepelt, méghozzá kiválóan. Krizsán Xénia 8.30 másodperces egyéni csúccsal (1061 pont) második lett a hétpróba olimpiai bajnoka, a belga Nafissatou Thiam (8.23 mp, 1077 pont) mögött, míg Zsivoczky-Farkas Györgyi 8.47 másodperces (1024 pont) idei legjobbjával a futamban és összesítésben is hetedikként végzett. A mezőny pénteken teljesíti az ötpróbát, az utolsó számot, a 800 métert 18.55-kor kezdik.

A reggeli programban férfi távolugrásban Virovecz István egyéni csúcsát (7,72 méter) megközelítve 7,59 méterrel 14. lett a selejtezőben, így nem került fináléba. 800 méteren a nőknél Kéri Bianka a férfiaknál pedig Vindics Balázs sem jutott tovább az előfutamból. Előbbi 2:07.71 perccel az utolsó, ötödik helyen ért célba, míg utóbbi 1:49.18 perccel szintén ötödikként, ám egy vetélytársát megelőzve futott be.

Előző sztori

Hátország: balástyai arany a hölgyek U17-es bajnokságában

Következő sztori

A fővárosban játszik rangadót a Kosársuli

Legutóbbi hasonló cikkek